نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree5615Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

نمایش نتایج: از 89 به 96 از 1663
صفحه 12 از 208 نخستنخست ... 2910111213141522 ... آخرینآخرین
  1. #89
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6730
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    شامی عشقولانه



    از نوع قیافه سنتی



    ببشخید که همش بی تزیینه
    mitra40 این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  2. بانک بند ناف
  3. #90
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6730
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    شامی رشتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط sabaaa
    خانوم های رشتی من یه سئوال دارم لطفا کمکم کنیییییییید:*

    شامی لپه چجوری درس میشه؟

    (خانواده شوهرم رشتی هستن ماه رمضونا تو سفره افطارشون همیشه شامی لپه هم بود...واقعا خوشمزه بود..اما حیف هیچ کدومشون دیگه ایران نیستن که ازشون بپرسم)
    پریوش جون شامی انواع بسیار متفاوتی داره و مثلا مامان خود من هرسال به یه سبک درست میکنه (بسته به مواد همون موقع) شامی لپه تشکیل میشه از به طور مثال
    1 کیلو لپه + 1 کیلو گوشت + 1 دونه سیب زمینی متوسط + پیاز کوچولو(اندازه هاشو می تونی کمو زیاد کنی) که تازه خود همین شامی لپه ی تنها هم بازم میتونی توش یه سری مواد کم و زیاد کنی مثلا می تونی یه مشت لوبیا سفید یا نخود یا هردو اضافه کنی اما اگه تا حالا ندرستیدی شامی لپه ی تنها درست نکن سرخ کردنش اذیتت می کنه چون لپه شلتره مگه این که بخار پزش کنی!

    شامی نخودم مثل همین لپه ولی به جای لپه نخود میریزی و بازم اون آیتم های بعدی رو میشه اضافه کرد ولی برعکس نخود یه کم خشکه و شامی رو خشک می کنه و با لوبیا سفیدی که گفتم یه مقدار تلطیفش میکنن!

    حالا من یه دستور دیگه بهت پیشنهاد می کنم که خودم الان امسال اینو درستیدم اونم اینه که 1 کیلو لپه + 1 کیلو نخود + 2 کیلو گوشت (بیشتر هم می تونی بریزی و توووووپ تر میشه) + 2 سیب زمینی متوسط + 2 پیاز متوسط رو با آب کم بپز، گوشت رو جدا با پیاز و عوامل بوگیر! :)) بپز (من بخار پز میکنم همه رو) بعد نخود و لپه ت رو از چرخ گوشت رد کن و گوشتتو ریش ریش کن یا با گوشت کوب بکوب یا ورژن جدیدش با گوشت کوب برقی بکوب بعد اینا رو با هم مخلوط کن و تو بسته های به اندازه مصرفت بذار و هر بار که از فریزر در میاری با تخم مرغ و ادویه اینا مخلوط کن تا شبیه مایه کوکو بشه و بسرخ (همه ی مراحل پخت واسه همه ی اینایی که گفتم یکسانه ،تازه اگه ادویه هارو به خود مواد در حال پخت بزنی این مرحله دیگه نمی خواد بریزی) اگه تخم مرغت زیاد بشه شل ولینگ میشه میتونی آرد اضافه کنی اما آرد مزه خوبشو میگیره مگه کم،اگرم سفت شد ناچاری تخم مرغ اضافه کنی دیگه، ببین من بسته هامو 600 گرمی کردم و 3 تا تخم مرغ درشت بسشه! و چون موقع پخت برای کل مواد فقط 1 پیاز زدم هربار برای هر بسته م مثل کوکو یه پیاز کوچیک هم توش رنده میکنم،میتونی اینکارم نکنی و همون اول پیاز بیشتر باهاشون بپزونی، این 3 تا مدلش تازه با اندازه های اینام بازم میتونی بازی کنی! طبق همون چیزی که گفتم اما اگه بار اولته اینی که آخر گفتمو بدرست و توی مقدار کم تا دستت بیاد ذایقه ی خودت و همسریت چه جوریاس؟ همسر من که عاشق همه مدلشه!

    انواع دیگه شم سبزی داره و گردو و ... که تو مجله های مختلف تو این ماه ها می تونی پیدا کن،من یه ورژن ساده شو نوشتم امیدوارم خوشت بیاد
    mahnooshin, انوشه جون, khale leila و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  4. #91
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6730
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    میرزا قاسمی

    میرزا قاسمی

    میرزا قاسمی رو با شیوه های مختلف اما نزدیک به همی درست می کنن مثلا شرق گیلان روششون توی زدن تخم مرغ فکر کنم با ما فرق داره من مال رشتی ها رو میگم بعد آخرش نکته ی اونارم میگم
    اول بادمجون رو کبابی میکنیم (من چند تا عکس ازش دارم اما بادمجونای من محلی بودن کوچیکو تخمه دار و تا برسن اینجا پیر شده بودن!اما خب بازم میشه چیزی متوجه شد)
    بعد با خیس کردن دست و توی تشتک آب پوستشونو میگیریم (گوشتشونو نگیریم بهتره چون بهشون احتیاج داریم )
    حالا بادمجونا رو با چاقو 3 سانت 3 سانت از طول می بریم (مخصوصا اگه بزرگ بودن)و با گوشت کوب برقی یا همون دستی می کوبیم.

    توی یه تابه روغن میریزیم بادمجونا رو میریزیم با نمک و زرد چوبه تفت میدیم ، گوجه ها رو رنده می کنیم (من میریزم تو مخلوط کن )و به بادمجون اضافه می کنیم و با هم تفتشون میدیم اولش در ماهیتابه رو میذاریم تا حسابی به خورد هم برن بعد از اینکه آبش کشیده شد درشو ور میداریم کره اضافه می کنیم (یا بازم روغن) و تو فاصله های نزدیک هم میزنیم ، توی این فاصله سیر رنده شده رو توی یه ماهی تابه کوچیک تفت میدیم و نمک و زردچوبه (کم) میزنیم ،1/3 از این سیر رو نگه میداریم و بقیه شو به بادمجونو گوجه اضافه می کنیم تا خوب طعما با هم قاطی شن بعد سریع تخم مرغا رو (که فقط زرده شو یه کم زدیم تا بازشه) به سیر(اون 1/3 باقی مونده) اضافه کرده (خیلی باید مراقب بود چون سیر زود میسوزه) وقتی تخم مرغ یه کم خودشو گرفت (بست!) با قاشق تکه تکه ش می کنیم که هم کامل به خورد سیر بره هم طرف دیگه ش سرخ شه هم به قطعات کوچیک تقسیم شه ( این قسمتش مهمه چون نباید املتی باشه تخم مرغمون پس باید یه کم بسته شده باشه بعد خرد کنیم)
    حالا وقتی گوجه و بادمجون و سیر حسابی سرخ شدن فلفل رو اضافه کرده (اگه از اول بریزیم تلخ میشه)و تخم مرغا رو اضافه می کنیم دو تا هم که بخوره آماده ست. نوش جون

    س.ن: من متاسفانه به دلیل ذایقه ی بدم مخلوط گوجه و بادمجونو خیلی سرخ میکنم ولی در اصل نباید خیـلی زیاد باشه

    • بعضیا کلا سیر رو میریزن توی بادمجون و آخرش تخم مرغ سرخ شده ی بدون سیر رو میزنن به بادمجونو گوجه (البته تخم مرغو توی روغن همون سیر میسرخن) این روش راحت تره از نظر نسوختن سیر مزه شم زیاد فرقی با بالا نداره
    • بعضیام کلا سیر رو میریزن توی بادمجون و آخرش تخم مرغ رو میزنن به بادمجونو گوجه مثل املت، که ما نمی پسندیم!
    • بعضیا اصلا سیر رو نمیریزن توی بادمجون و آخرش تخم مرغ سرخ شده ی با همه ی سیر رو میزنن به بادمجونو گوجه این روشم بد نیست اما سیر با بادمجون اینا قاطی شه بهتره
    • بعضیام بازم کلا سیر رو میریزن توی بادمجون اما آخرش یه نیمرو درست می کنن میذارن روی میرزا قاسمی!
    حالا شمام امتحان کنین ببینین بیشتر کدومو میپسندین
    امیدوارم خوب توضیح داده باشم !

    پ.ن: از نظر اندازه مواد سلیقه ها متفاوته بعضیا با گوجه بیشتر و قرمز تر میپسندن بعضیام نه بعضیا تخم مرغ کم میریزن بعضیام نه اینارم خودتون باید سلیقه تونو ببینین ما تخم مرغ کم نمیریزیم گوجه مونم نه زیاد میریزیم نه کم که بیرنگ شه (مال من این دفعه زیاد شد)
    راستش من موادو چشمی میریزم مثلا واسه این بسته ی فریزریم که 250 گرم بود (آماده شده ش 250 گرم) من 1 گوجه بزرگ و 2 تا تخم مرغ کوچولو (که زرده های بسیار کمرنگی داشتن!) زدم با 1 ق چ سیر، اما میشه گفت با سلیقه ی ما واسه 4 تا بادمجون متوسط 2 تا گوجه و 3 تا تخم مرغ خوبه البته میگما الان ذهنی نوشتم
    امیدوارم بچه های دیگه که تجربه ی اندازه ای دارن بیان کمک و همینطور دوستایی که متفاوت از ما درست میکنن

    به روایت تصویر:



    رو منقل بهترم میشه


















    دوست جونیا همونطور که گفتم قیافه ش باید شبیه اون عکسی باشه که ساره جون گذاشتم من چون همسرم نبود از فرصت استفاده کردم هم خیلی سرخیدم هم با عرض خجالت بهش ربم زدم ولی شما ازاین کارای بد بد نکنید


    راستی بادمجونارو می تونین یه دفعه کبابی کنین بعد بسته بندی و فریز کنین اینطوری هر موقع بخواین می تونین درست کنین



    ببخشیدا شاید اینارو میدونستید اما گفتم بگم ضرر نداره
    *شمیم*, nasimak, khale leila و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  5. #92
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    186
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    75
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    سامره جون ممنون از زحمتی که کشیدی و میکشی. عالیههههههههههههههههه

    من لپه شامی رو اینطور درست میکنم:
    ا کیلو لپه البته لپه مخصوص شامی نمی گیرم چون خیلی بی مزه است. همین لپه خورشتی رو میخرم
    1 کیلو کوشت که گوشتها رو در راه خودش و دراز و باریک میبرم.
    1 پیاز متوسط.

    همه اینها رو تو زودپز میریزم و می پزم و آخرش در زودپز رو برمیدارم و مرتب هم میزنم تا آبش خشک بشه.

    بعد از اینکه پخت میذارم تا کمی سرد بشه و فقط و فقط با گوشت کوب میکوبه تا کاملا گوشت حالت ریش ریش داشته باشه.

    به ازای هر 300 گرم از این مخلوط 2 تا تخم مرغ اضافه میکنم و بعدش سرخ می کنم.

    سامره و mitra40 این نوشته را پسندیده.

  6. #93
    ناظر کیفی انجمن
    دخترک آواتار ها
    ساره.ر
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,163
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    1960
    پسند کرده
    534

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    سیر قلیه



    یکی از غذاهای خوشمزه ی گیلان که مثل همه ی غذاهای دیگه در گذر ایام ورژنهای مختلف با تفاوتهای جزئی پیدا کرده!
    من اینجوری می پزونمش:
    مرغ رو سرخ می کنم بعد آب اضافه می کنم و با پیاز درسته، نمک و فلفل و گاهی کمی زردچوبه می پزم، اواسط طبخ هم لپه رو اضافه می کنم:



    برگ سیر خرد شده رو بدون روغن می ذارم تو تابه که آبش کشیده بشه و بعد روغن و نمک و زردچوبه ی فراوون اضافه کرده و سرخ می کنم و بعد تخم مرغهایی رو که تو ظرف دیگه ای مخلوط کردم روی این برگ سیرها می ریزم و وقتی کمی خودش رو گرفت تند تند هم می زنم که قالبی نبنده:



    بعد این مخلوط سیر و تخم مرغ اضافه می شه به ظرف حاوی مرغ و به مقدار دلخواه آبغوره یا آب نارنج (من هر دو رو می ریزم بیشتر از دومی) اضافه می شه و می ذارم خورش جا بیفته!



    نکات:
    1- مخلوط برگ سیر و تخم مرغ همونطور که همه می دونن "سیرواویج" هست که به تنهایی فوق العاده لذیذه.
    2- بعضی ها سیرقلیه رو با لپه می پزن بعضیها بدون لپه
    3- بعضی ها برگ سیر سرخ شده رو توی مرغ می ریزن و تخم مرغ رو مستقیما تو این ظرف حاوی مرغ و آب مرغ و برگ سیر می شکنن. باز تو این حالت هم بعضی ها هم می زنن مخلوط حاصل رو و بعضیها نه!

    همشهریهای خوشگلم، منتظرم که دستور پر غلطم رو اصلاح کنین;)
    mahnooshin, khale leila, مامی جون نجمه و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #94
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    186
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    75
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    نقل قول نوشته اصلی توسط پرپرک
    ببخشید فصل سیر تازه کی هست.برای خورش سیر قلیه میخوام.
    عزیزم از اواخر اسفند میاد تا وسطای اردیبهشت . دوباره تو اوایل مهر هم یه سری میاد که خیلی زود میره.

    اما بهترین برگ سیر رو اوایل فروردین می تونین تهیه کنید.
    mitra40 این نوشته را پسندیده.

  8. #95
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    186
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    75
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    ساره جون شکسته نفسی می فرماین. دستور استادانه شما رو دیدیم و آموختیم.

    من هم اصولا با مرغ می پزم اما ظاهرا اصلش با گوشت تیکه ای . منم بعد از نیم پز شدن مرغ و لپه برگ سیر سرخ شده ر اضافه میکنم و می مونم تا جا بیوفته. در انتها آبلیمو رو اضافه کره و تخم مرغی رو که تو کاسه با چنگال خوب هم زدم روی خورشت پخش می کنم و درش دیگ را میذارم تا تخم مرغ خوب ببنده و بعد هم .
    mitra40 این نوشته را پسندیده.

  9. #96
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    186
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    75
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    رشته و خشکار گیلان ما:

    mitra40 این نوشته را پسندیده.

صفحه 12 از 208 نخستنخست ... 2910111213141522 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما