نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1371Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای آذربایجان

نمایش نتایج: از 33 به 40 از 227
صفحه 5 از 29 نخستنخست ... 234567815 ... آخرینآخرین
  1. #33
    مدیر بازنشسته
    فاطمه مامی نیکو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    کانادا
    نوشته ها
    1,173
    میزان امتیاز
    13
    پسند شده
    772
    پسند کرده
    2

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    گشنيز كباب


    گشنيز كباب يك غذاي سنتي منطقه آذربايجان است كه از كوفته*هاي كوچك و مقداري آب حاصل از پخت آنها تشكيل مي*شود. اين غذا را با نان مصرف مي*كنند و البته بعضي*ها دوست دارند نان را در آب آن خرد كرده و مانند آبگوشت ميل كنند. در ضمن، عطر و بوي دل*انگيز و اشتهاآور اين غذا به جهت وجود گشنيز و ليمو عماني در آن است.

    ● مواد لازم:

    ▪ گوشت چرخ*كرده، ۵۰۰ گرم
    ▪ لپه، ۲۰۰ گرم
    ▪ پياز، ۲ عدد متوسط
    ▪ تخم*مرغ، ۲ عدد
    ▪ گشنيز پاك*شده، ۵۰۰ گرم
    ▪ ليمو عماني، ۶ عدد
    ▪ آرد سفيد، يك قاشق سوپ*خوري
    ▪ روغن مايع به مقدار لازم براي سرخ*كردن
    ▪ نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان كافي


    ● طرز تهيه:

    ۱) ابتدا در يك قابلمه مقداري آب ريخته و لپه*ها را پس از شستن، داخل آن بريزيد. قابلمه را روي شعله اجاق*گاز به مدت ۴۵ دقيقه تا يك ساعت قرار دهيد تا لپه*ها بپزند.
    بعد از اين مدت، لپه*هاي پخته*شده را در سبدي ريخته و آب حاصل از پخت آن را در ظرف ديگري بريزيد و كنار بگذاريد.

    ۲) يكي از پيازها را پوست كنده و بشوييد. گوشت چرخ*كرده را با نصف يك عدد پياز، داخل دستگاه خردكن يا همان ۳-۲-۱ بريزيد و اجازه دهيد كه كاملا له شود.
    پس از آن مخلوط له*شده را به كاسه*اي منتقل كنيد. حالا نصف ديگر پياز را با لپه پخته*شده در دستگاه بريزيد و آن را نيز له كنيد. سپس مخلوط له*شده پياز و لپه را به گوشت و پياز داخل كاسه اضافه كنيد و با دست خوب ورز دهيد.

    پس از آن، با اضافه*كردن نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم، مايه را مزه*دار كنيد. حالا نوبت به تخم*مرغ*ها مي*رسد؛ تخم*مرغ*ها را شكسته و به مايه اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. به اين ترتيب، مايه درست*كردن كوفته*ها آماده مي*شود.
    * نكته: اضافه*كردن تخم*مرغ به خاطر ايجاد چسبندگي در مواد و در نتيجه جلوگيري از وارفتن كوفته*هاست.
    ۳) در يك تابه متوسط مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق*گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس مخلوط گوشت و لپه آماده شده را به صورت كوفته*هاي كوچك درآورده و داخل روغن سرخ كنيد.
    *نكته: توجه داشته باشيد اندازه كوفته*ها بايد كمي از گردو بزرگ*تر باشد.
    پس از اينكه تمام مخلوط گوشتي به كوفته*هاي سرخ*شده تبديل شد، آنها را كنار بگذاريد.

    ۴) گشنيزهاي پاك*شده را بشوييد و داخل سبدي بريزيد پس از اينكه آب اضافي*شان خارج شد، آنها را خرد كنيد.
    *نكته: گشنيزها نبايد به صورت ساتوري و ريز خرد شوند بلكه براي اين غذا گشنيزها بايد درشت*تر باشند.
    تابه كوچكي آماده كرده و مقداري روغن در آن بريزيد. تابه را روي شعله اجاق*گاز قرار دهيد تا داغ شود سپس گشنيز خردشده را در روغن تفت دهيد.

    ۵) پياز دومي را نيز پس از پوست*كندن، شسته و ريز خرد كنيد. سپس قابلمه متوسطي آماده كنيد و كمي روغن در آن بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا داغ شود.
    پياز خردشده را داخل روغن به قدري سرخ كنيد كه طلايي*رنگ شود. سپس يك قاشق آرد به آن بيفزاييد و با پيازداغ مخلوط كنيد تا آرد نيز كمي تفت داده شود.
    پس از آن، آب لپه را با يك پيمانه آب به اين قابلمه اضافه كنيد. حالا ليمو عماني*ها را شسته و داخل هركدام با چنگال، چند سوراخ ايجاد كرده و در قابلمه بريزيد.

    پس از آنكه آب جوشيد و ليمو عماني*ها نيز داخل آن چند جوش زدند، گشنيز تفت*داده شده را اضافه كنيد و بگذاريد ۱۵ دقيقه حرارت ببيند سپس كوفته*هاي سرخ شده را به مخلوط ليمو عماني و گشنيز افزوده و ۴ تا ۵دقيقه ديگر حرارت دهيد تا كوفته*ها نيز بپزند. پس از اين مدت غذا آماده است.
    khatoon khabha و monajoon این نوشته را پسندیده.
    کسانی که به زندگی دیگران نور هدیه می دهند، روزی صاحب خورشید خواهند شد.....
    یک دوست برای روشنائی یک دنیا کافیست....

  2. #34
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,233
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    104
    پسند شده
    10426
    پسند کرده
    1255

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    کوفته ارومیه





    این غذای بسیار لذیذ، از غذاهای سنتی شهر ارومیه است و معمولاً در سایز کوچکتر از کوفته تبریزی تهیه میشود و برخلاف کوفته تبریزی، داخل این نوع کوفته از مغزها مختلف و یا آلو و میوه های خشک دیگر استفاده نمیشود.

    مواد لازم:

    • گوشت چرخ کرده / 500 گرم
    • لپه / یک پیمانه
    • سیب زمینی کوچک / یک عدد
    • سبزی کوفته ( معطر ) / یک پیمانه
    • پیاز متوسط / 2 عدد
    • تخم مرغ / 2 عدد
    • نمک و فلفل / به میزان لازم
    • زردچوبه و زیره / از هر کدام نصف قاشق چایخوری
    • رب گوجه فرنگی / یک قاشق غذاخوری
    • کره آب شده / 100 گرم
    • زعفران دم کرده / مقداری


    طرز تهیه:

    سبزی ها را بعد از پاک کردن، بشویید و ریز خرد کنید. لپه و سیب زمینی را با مقداری آب و کمی نمک بپزید. گوشت را دو بار چرخ کنید و بعد لپه پخته شده و سیب زمینی را نیز چرخ کنید. پیاز را رنده کنید و با فشار دست آب پیاز رنده شده را بگیرید.
    اکنون گوشت، لپه، سیب زمینی، پیاز و سبزیجات را درون ظرفی خوب مخلوط کنید.
    نیمی از ( نمک، فلفل، زردچوبه و زیره ) را به مایه گوشتی اضافه کنید و در انتها 2 عدد تخم مرغ را درون آن بشکنید و مخلوط را ابتدا با قاشق هم بزنید و بعد کمی با دست ورز داده و به آن ضربه بزنید تا به اصطلاح مایه کوفته برسد. ( وقتی مقداری از مایه گوشتی را بر میدارید، کمی حالت کشدار داشته باشد )


    کف یک ظرف مناسب را چرب کنید. ( ظرفی که بتوان در فر قرار داد )
    یک کاسه کوچک آب کنار دستتان بگذارید و گلوله هایی کوچکی به اندازه نارنگی از مایه گوشتی بردارید و در دستتان خوب گرد کنید، هر بار که میخواهید یک کوفته را شکل دهید، دستتان را کمی با آب نمدار کنید تا سطح کوفته هایتان کاملاً هموار و صاف شود.


    همه مایه گوشتی را به همین ترتیب شکل داده و در ظرفی که چرب کرده اید بچینید و روی کوفته ها را کمی با کره آب شده چرب کنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید و فقط شعله بالایی ( گریل ) را روشن کنید تا دور تا دور کوفته ها کمی سرخ شود.


    دو قاشق غذاخوری رب، بقیه ( نمک، فلفل، زردچوبه و زیره ) را در ظرف کوچکی بریزید و 50 گرم کره اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد 3 لیوان آب جوش و کمی زعفران آب کرده و 2 قاشق غذاخوری آب لیمو داخل آن بریزید و این سس رقیق را روی کوفته ها بریزید


    و روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و به مدت 40 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.


    وقتی سس کوفته کمی غلیظ شد، غذا آماده سرو است.
    اگر مرزه و نعناع تازه در دسترس ندارید، سبزی خشک استفاده کنید، نعناع و مرزه از سبزیهای ضروری این غذاست که طعم آن را مطبوع تر میکند.





    دستور اختصاصی مامی سایت
    ارائه دهنده: مریم محمدی
    مری جون, khatoon khabha و monajoon این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  3. #35
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۱۶
    محل سکونت
    همه جای ایران سر
    نوشته ها
    523
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    70
    پسند کرده
    55

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    وقتی نوشته شده آذربایجان پس آذربایجان غربی هم توش هست پس بنده هم اومدم
    تا اونجایی که من اطلاع دارم خاگینه یکی از غذاها و یا در اصل دسرهای سنتی آذربایجان هستش
    اینم خاگینه رولتی بنده با شیره انگور
    اول کرپ درست کردم بعد داخلش رو با دارچین و گردو رول کردم بعد روش رو کاملا به شیره انگور ارومیه پر کردم



    مری جون این نوشته را پسندیده.
    یادگیری مداوم شرط لازم موفقیت در هر زمینه ای هست...

  4. #36
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    لیلا مامان فراز آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۳
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    24
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    74
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان (غربی و شرقی)

    سلام دست همتون درد نکنه بچه ها من یه بار یه غذایی خوردم به اسم میخلاما خیلی خیلی خوشمزه بود کسی دستورشو بلده؟

  5. #37
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۱۸
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    14
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    28
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان (غربی و شرقی)

    سلام خانوما.تو صفحه 3 این پست ناردونه جون روش اصیل درست کردن قارنی یارخ رو یاد دادن.ولی یه روش من درآوردی دارم که جالبه میشه عکسش رو براتون میذارم.


    در روش اصلی یک برش طولی به بادمجان میدهندو مواد را داخل آن پر میکنند اما من به روشی که می بینید درست میکنم.

    مواد لازم:
    بادمجان 4 عدد(درشت باشه ولی صاف و داری کلفتی یکنواخت)
    پیاز 1 عدد درشت
    گوشت چرخ کرده 200 گرم
    سیر چند حبه(یا پودر سیر)
    رب گوجه فرنگی 2 قاشق
    نمک و روغن
    طرز تهیه:

    بادمجانها رو راه راه پوست بگیرید.از طولش به اندازه های 5 سانتی ببرید.داخلش رو با قاشق یا چاقو خالی کنید طوری که اطرافش سوراخ نشه.روش نمک بپاشید و بگذارید بماند.
    در این فاصله پیاز را خرد کنید.در روغن پیاز رو تفت بدید.اگه از سیر استفاده میکنید تو این مرحله سیر رو له کنید و به پیاز اضافه کنید.
    گوشت رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید.یک قاشق از رب رو به مواد اضافه کنید و نمک و ادویه و پودر سیر رو اضافه کنید.
    بادمجانها رو بشورید یا شوریش بره و اطرافش رو در روغن سرخ کنید،البته نباید زیاد سرخ بشه نرم بشه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم.
    داخل بادمجانها رو از مواد پر کنید.تو تابه ای که گنجایش همه بادمجانها رو داشته باشه کمی روغن بریزد و یک قاشق رب رو با روغن تفت بدید.
    یک استکان آب توش بریزد و بگذاریذ بجوش بیاد.چند قاشق از سس رو بردارید، بعد بادمجانها رو داخلش بچینید سسی رو که برداشته بودید روی بادمجانها بدید وتابه روی حرارت ملایم قرار بدید و درب تابه رو بگذارید.اجازه بدید تا سس به خورد بادمجان برود(حدود یک ربع)
    میتونید در مرحله آخر بادمجانها رو در ظرفی که میخواید قارنی یارخ ها رو سر سفره ببرید بچینید و سس رو روش بریزید و به مدت یک ربع داخل فر بگذارید.
    مامان پانی و مری جون این نوشته را پسندیده.

  6. #38
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۱۸
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    14
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    28
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان (غربی و شرقی)

    تورشولی آش
    این آش یکی از سنتی ترین آشهای منطقه آذربایجان است.به دلیل استفاده از سرکه و دوشاب(شیره انگور)طعم ترش و شیرین داره که شاید مورد پسند همه نباشد.من وقتی کوچیک بودم این آش رو دوست نداشتم ولی بعدا نمیدونم چه اتفاقی افتاد که عاشق این آش شدم.


    این آش به دلیل داشتن انواع خشکبار بسیار مفیده و میتونه یه غذای کامل محسوب بشه.واسه اونایی که دوست دارن طعمهای متفاوت رو امتحان کنن توصیه میکنم یکبار هم شده این آش رو درست کنن.




    مواد لازم:(برای 8 نفر)

    نخود پخته نصف پیمانه

    سبزی شامل تره و جعفری و خیلی کم شوید 750 گرم

    رشته آش 250 گرم

    قیصی 30 عدد

    آلوچه خشک 30 عدد

    آلبالو نصف پیمانه

    گردو 5 عدد

    خلال بادام 2 قاشق

    پیاز 1 عدد

    سرکه 1 استکان

    شیره انگور 1 استکان(یا معادل آن شکر)

    روغن 2 قاشق

    نمک 1 قاشق چایخوری
    طرز تهیه:

    پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید در حدی که فقط کمی نرم بشه.
    به پیاز آب و نمک اضافه کنید وقتی به جوش اومد آلوچه و خلال بادام و گردوی خرد شده رو اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم ساعت بجوشد و آلوچه نرم شوند.
    بقیه مواد رو اضافه کنید و بگذارید تا سبزی ها و رشته پخته شود.
    در آخر پخت سرکه و شکر یا شیره انگور را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه بجوشانید.
    نکته:
    مقدار خشکبار رو میتونید کم یا زیاد بریزید.
    چون غلظت سرکه ها فرق میکند سرکه شیره را کم کم بریزید و تست کنید تا به طعم دلخواه برسید.

  7. #39
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
    محل سکونت
    استرالیا
    نوشته ها
    64
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    32
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان (غربی و شرقی)



    خاگینه رولتی .با دستور heaven عزیز
    sara chef این نوشته را پسندیده.
    ما می توانیم هر آنچه را که میخواهیم داشته باشیم صرف نظر از اینکه چه قدربزرگ یا غیر ممکن به نظر می رسد.

  8. #40
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۳۰
    نوشته ها
    67
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    20
    پسند کرده
    1

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان (غربی و شرقی)


    کوفته تبریزی با دستور کتاب مستطاب آشپزی نوشته نجف دریابندری
    عینا نکات کوفته را رعایت کردم.نتیجه کار کاملا رضایت بخش بود.
    یارب این نوگل خندان که سپردی به منش
    می سپارم به تو از چشم حسود چمنش

صفحه 5 از 29 نخستنخست ... 234567815 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما