نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1325Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای آذربایجان

نمایش نتایج: از 25 به 32 از 220
صفحه 4 از 28 نخستنخست 123456714 ... آخرینآخرین
  1. #25
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    [JUSTIFY]این دلمه هرچند جزو غذاهای آذریه و لی تقریبا درتمام نقاط ایران به طرق مختلف پخته میشه ، دراینجا روش تبریزی اون رو مینویسم

    مواد لازم

    گوشت چرخ کرده یا گوشت ریز شده : 500 گرم
    پیاز: 2 عدد
    برنج : یک لیوان
    لپه : یک لیوان
    دارچین : یک قاشق مربا خوری
    فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
    زردچوبه: یک قاشق مربا خوری پر
    آب مرغ: دو لیوان
    زعفران دم کرده : مقداری
    کره خرد شده : 100 گرم
    گوجه فرنگی ورقه شده : دو عدد

    طرزتهیه

    اگه ازگوشت قیمه شده استفاده کردید گوشت رو با پیاز بزارید بپزه ، اگه ازگوشت چرخ کرده استفاده کردید ( من گوشت چرخ کرده رو ترجیح میدم به نظرم با مواد خوب مخلوط میشه و خوشمزه تر درمیاد ) ابتدا پیاز رو تو کمی روغن تفت بدید بعد گوشت رو بهش اضافه کنید و خوب تفت بدید ،
    لپه و برنج رو هم جدا گانه بپزید ( میتونید از یک و نیم الی دو لیوان برنج پخته ای که اضافه اومده و ازغذای شام یا نهارتون مونده استفاده کنید )
    و قتی گوشت خوب سرخ شد ادویه جات و نمک رو بهش اضافه کرده و بعد برنج و لپه پخته رو اضافه کنید مخلوط نموده ازرو گازبردارید.
    ( اگه ازگوشت قیمه استفاده کردید گ.شت پخته رو تو کمی روغن تفت بدید و بعد ادویه چات و باقی مواد رو اضافه کنید ) توجه داشته باشید که مایع ماباید زرد رنگ باشه.

    سر فلفل ها رو جدا کنید و توش رو به دقت خالی کنید
    برای بادمجونها ابتدا اونها رو کمی با سر انگشتها مالش بدید تا توش نرم تر بشه ، بعد سرش رو جدا کنید ( نیازی نیست پوستشون رو بگیرید )و با چاقو به ارامی داخلش رو خالی کنید ، برای گرفتن تلخی بادمجونها دوتا کارمیتونید انجام دهید:

    اول: توی بادمجونها ( و اون گوشت بادمجون که ازتوش دراوردید ) رو حسابی نمک بزنید و یک ونیم ساعت بزارید بمونه ، تواین مدت آب می اندازه بعد بشوئید و بزارید کمی خشک بشه

    دوم : تویه ظرف بزرگ اب نمک غلیظ درست کنید و بادمجونها رو بریزید توش و یک ونیم ساعت بزارید بمونه بعد روش اب بگیرید.

    طرز پرکردن دلمه ها:
    بعضی ها ابتدا فلفل ها وبادمجونها رو توروغن سرخ میکنن بعدا پرمیکنن اما این کاراصولا لازم نیست ! فقط کالری اضافی وارد غذا میشه و کاررو سخت تر میکنه درمزه نهائی هم هیچ تاثیری نداره ( شاید فکرکنید سرخ شده خوشمزه تره ولی فرقی نمیکنه! )
    همونطور که بادمجونها و فلفلها خام هستند داخلشون رو ازمایع دلمه پرکنید ، بعد روی هرکدوم یه تکه کره قرار بدید و دربادمجون یا فلفل رو روش قراربدید.

    طرزتهیه سس دلمه:

    آب مرغ رو بزارید بجوشه و بهش کمی نمک و زعفرون اضافه کنید.

    طرز پختن دلمه ها
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    ته ماهیتابه بزرگ ( طوریکه دلمه ها فقط دریک ردیف قرار بگیرن ) کمی روغن مایع بریزید بعد گوشت بادمجونها رو بچینید ته اون ، بعش گوجه هارو هم بچینید( میتونید گوجه رو حذف کنید ) بعد دلمه ها رو مرتب بچینید تو ماهیتابه و سس رو بریزید روش و بزارید رو حرارت ملایم بپزه معمولا یک تا یک ونیم ساعت زمان میبره تا پخته شده و سسش کشیده بشه و باصطلاح به روغن بیفته .
    اون مایعی که ته ماهیتابه چیدید خیلی خوشمزه میشه- نوش جان

    شما همین مایع رو میتونید داخل گوجه فرنگی ، کدو و پیاز هم پرکنید و دلمه های متنوع و رنگارنگی رو سر سفره داشته باشید. فقط دقت کنید که حتما ازگوچه های سفت استفاده کنید ، هرچی هم ازداخل کدو ها و گوجه ها دراوردید بچینید ته ماهیتابه !

    [/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  2. بانک بند ناف
  3. #26
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    درادامه چند نوع ازخاگینه های تبریز رو آموزش میدم که برای این روزهای سرد دسر های مناسبی هستند

    خاگینه هل و پسته





    موادلازم

    تخم مرغ : 2 عدد
    ماست : 2 قاشق غذاخوری یا ۲ قاشق غذاخوری شیر
    آرد : 2 قاشق غذاخوری پر
    پودر هل: یک و نیم قاشق غذاخوری پر
    پسته نگینی: 3 قاشق غذاخوری
    بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
    زعفران ( میتونید حذف کنید) به میزان دلخواه

    موادلازم برای شهد

    شکر: 2 لیوان
    آب : 1 لیوان
    جوهر لیمو: کمی

    طرز تهیه

    مواد شهد رو با هم قاطی کنید بزارید رو گار بجوشه بعدش بزارین تا کاملا خنک بشه، مواد لازم برای خاگینه رو با هم حسابی قاطی کنین، روغن مایع رو داغ کنید از مواد با قاشق به طور منظم تو ماهیتابه بریزین ، هردو طرفش رو سرخ کنین بعد بندازین تو شهد خنک ، بهد خاگینه ها رو بچینید تو یه ظرف شهد رو بریزید روش و سرو کنید.




    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  4. #27
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    خاگینه ساده


    مواد لازم
    [JUSTIFY]
    تخم مرغ : یک عدد
    وانیل : یک هشتم قاشق چایخوری
    شیر: 4 قاشق سو پ خوری
    آرد : یک و نیم قاشق سو پخوری
    جوش شیرین : یک دوم قاشق چایخوری
    شکر: یک پیمانه
    آّب: یک دوم پیمانه
    زعفران و روغن مایع : مقداری

    طرز تهیه
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آب و شکررو قاطی کنید بزارید روحرارت تا بجوشه بعد زعفرون بهش بزنین بزارین کنار، تخم مرغ رو باوانیل هم بزنید بعد شیر و آرد و جوش شیرین رو اضافه کنین خوب مخلوط کنین تا مایع یکدست بشه ، روغن مایع رو داغ کنین مایع رو بریزین توش مثل کوکو هرطرفش رو سرخ کنید بعد برش بزنین[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] و بعد شهدرو بریزین روش بزارین چند جوش بزنه بعد سروش کنید. البته میتونین با قاشق دونه دونه هم خاگینه ها رو درست کنید اون وقت دایره دایره میشه. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]میتونید آب و شکرو زعفرون رو بدون اینکه بجوشونید همون طوری بریزیدرو خاگینه وبجوشونید ، دراین صورت خاگینه کمی نرمتر میشه.

    [/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  5. #28
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    خاگینه توپی ماست



    [JUSTIFY]مواد لازم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]ماست شیرین : یک قاشق غذاخوری ( ماستی که نه سفت باشد نه شل )[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آرد : یک قاشق عذاخوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]تخم مرغ : یک عدد[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]وانیل : نوک قاشق چایخوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شکر: یک لیوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آب : نصف لیوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]زعفران: مقداری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن مایع فراوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]طرز تهیه [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شکر و آب رو بزارید بجوشه و قوام بیاد بعد زعفرون رو بهش اضافه کنید وازرو گازبردارید و بزارید تو یخچال کاملا خنک بشه.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آرد ماست تخم مرغ وانیل و بکینگ پودر رو خوب باهم مخلوط کنید ، روغن رو داغ کنید و ازمایع با قاشق بریزید توروغن، پخت این خاگینه قلق خاص خودش رو داره ، اولا باید قاشق رو عمودی بگیرید تا سطح کمتر بشه درثانی روغن نه زیاد د اغ باشه و نه زیاد سرد! با رعایت این شرلیط باز هم ممکنه خاگینه ها نمای خوبی پیدا نکنند ، چند بار که پختید قلقش دستتون میاد.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]وقتی خاگینه ها سرخ شدند اونها رو بندازید تو شربت خنک و بعد از 10 دقیقه ازتو شربت خارج کنید، توجه کنید که سطح خاگینه ها نباید به هیچ عنوان سوراخ بشه چون پفش میخوابه. بعد با انواع مغزها تزئین کرده و سرو کنید.[/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  6. #29
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *وفا* آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۲
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    176
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    88
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    با سلام به همگی دوستان
    طنازجان ازت تشکر می کنم بابت کمکی که تو گذاشتن عکسها کردی.

    خاگینه





    من خاگینه توپی رواین مدلی درست میکنم
    یک پیمانه آرد
    یک پیمانه ماست
    2 عددتخم مرغ
    ویک قاشق چایخوری سرپر بگین پودر
    به اندازه نیم استکان مغزگردو

    اینهاروباهم قاطی میکنیم ودرروغن داغ باقاشق میریزیم وهردوطرفش روسرخ میکنیم وبعددرشربت سردمیاندازیم
    maman mersana و unique55 این نوشته را پسندیده.
    به وبلاگ آشپزی من سربزنینhttp://ourkitchen.persianblog.ir/

  7. #30
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,230
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10397
    پسند کرده
    1251

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    ممنون مامی آرتا جون
    برای خورشت هویج و یا غذاهایی که میخواید رنگ سبزیجات حفظ بشه ... بهتره در تمام مدت پخت در قابلمه یا ماهی تابه رو نذارید و یا بخار پز کنید.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  8. #31
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۱۹
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    3
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    3
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    سلام
    این غذا،یک غذای سنتی آذربایجان هست که در هرگوشه آن با این نام به طرز های مختلف پخته میشه ولی این رو که دستورشو میزارم مخصوص تبریز هست:





    قابلی
    (قاپلی)
    برنج 2استکان
    عدس 1استکان
    بلغور درشت 1استکان
    پیاز 2عدد
    سیب زمینی 2تا3عدد
    رشته پلویی به مقدار دلخواه
    آلوچه-خرما-کشمش به دلخواه-به میزان لازم
    طرزتهیه:
    برنج و بلغور رو جداگانه خیس میکنیم.
    عدس را پخته و کنار میگذاریم.
    پیاز خلالی رو سرخ کرده کنار میگذاریم.
    در قابلمه ای آب را میجوشانیم.برنج خیس خورده رو همراه سیب زمینی خلالی کوچک یا نگینی اضافه میکنیم.بعد لحظاتی بلغور رو هم اضافه کرده و در اواخر پخت برنج رشته پلویی رو ریخته و یگذاریم دو جوش بزند،سپس آبکش میکنیم.
    پیاز سرخ کرده وعدس و در صورت دلخواه خرما یا کشمش یا آلوچه و یا همه رو لایه لایه در لای برنج گذاشته دم میکنیم.

    نکات:
    میتوانید سیب زمینی رو قبلا سرخ کرده و لابه لای برنج بگذارید ولی در دستور سنتی اینطور نیست.
    بلغور حتما باید درشت باشد.
    میتوان از گوشت چرخ کرده هم استفاده کرد.
    قاب به معنی ظرف و قابلی یعنی ظرفی یا همون پرسی(شاید معنی دیگری داشته باشد).اگه هم اسم اصلیش قاپلی باشه معنیشو نمیدونم

  9. #32
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,230
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10397
    پسند کرده
    1251

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    آقا مهران ... ممنون از دستور قابلي پلو ....
    و اما دليل نامگذاري اين غذا : در قديم، اين غذا از باقيمانده غذاها تهيه ميشد، دليل تنوع مواد هم در اون همينه ... يه چيزي تو مايه هاي (* آشپزخانه در هفته اي كه گذشت خودمون )
    بسيار غذاي خوشمزه ايه .. خصوصاً براي كساني كه پلوهاي مخلوط رو دوست دارند ...
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

صفحه 4 از 28 نخستنخست 123456714 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما