نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1385Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای آذربایجان

نمایش نتایج: از 17 به 24 از 228
صفحه 3 از 29 نخستنخست 12345613 ... آخرینآخرین
  1. #17
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۰۵
    نوشته ها
    55
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    25
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    با کدو حلوایی چه غذاهایی می شه درست کرد؟مربای کدو حلوایی هم عین بقیه ست؟نکته خاصی نداره.تو آهک هم می زارن؟من یادمه قدیما مادربزرگه برای مرباهاش از آهک استفاده می کرد.ضرر که نداره..

  2. بانک بند ناف
  3. #18
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,233
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    104
    پسند شده
    10428
    پسند کرده
    1255

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    نقل قول نوشته اصلی توسط mahbube
    سلام به همه خانومای هنرمند و کدبانوی اذری
    بابت این همه دستور خوراکی های خوشمزه ممنون.
    من چند وقت پیش تو یه مهمونی یه جور قیقناخ خوردم که خیلیییییییییییییی خوشمزه بود و به شکل بقچه پیچیده بودن و تو ش هم پر مغزه بود هر کی بلده لطفا دستورشو بذاره.مرسیییییییییییییییی ییی.

    خاگینه رولتی ( گیگناخ ) - geyganakh




    اینم لینک آموزش : انواع خاگینه و کرپ های شیرین
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۵/۰۲/۱۱ در ساعت ۰۷:۵۹ بعد از ظهر
    asal123321 این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  4. #19
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    نوشته ها
    3
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    0
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    نقل قول نوشته اصلی توسط paryam
    heaven جون شما هم تو دلمه ماست می زنین؟شنیدم تبریزی ها تو مواد داخلش ماست می زنن

    سلام دوست عزيز
    داخل دلمه برگ مو در تبريز ماست ميزنن و توي خونه هايي كه روغن خاصي از كره به نام ساري ياغ تهيه ميشه ته نشين اون روغن كه به تركي بهش تورتا ميگن هم مي زنن كه فوق العاده خوش طعم مي كنه و پياز سرخ كرده فراوان وگوشت چرخ كرده همشون باعث خوشمزه شدن دلمه ميشه ولي به دلمه برگ توي تبريز سركه و شكر نمي ريزن اون براي دلمه كلم برگ هست

  5. #20
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    نوشته ها
    3
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    0
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    نقل قول نوشته اصلی توسط silviya
    سلام هيون جون من شوهرم تبريزي و مادر شوهر و فاميل هاي شوهرم دست پخت هاشون خيلي عاليه

    خواستم ازتون خواهش كنم اون خورشت هويج و با نكاتش بهمون بگي آخه مال من هويج هاش ترد و خوشمزه نميشه ، اگه مزش خوب بشه نرم و بد شكل ميشه و اگر شكلش خوشكل و ترد بشه مزش خراب ميشه ، نميدونم چيكار كنم روم نميشه زياد از مادر شوهرم بپرسم ولي اون يبار گفت كه اول لا كمي اب نبم پز ميكنه و بعد با كمي كره تفت ميده ولي من اينكار رو ميكنم بازم خوب در نمياد در ظرفم نميزارم تا هويج ها نرم نشه ولي بازم نميشه تر خدا كمكم كن ، بعد چاشنيه اي هويج چيه هويج هايي كه مادر شوهرم درشت ميكنه خيلي خوشمزش انگا آبليمو شكر يا نميدونم يه چيزايي بهش ميزنه ؟

    سلام به همگي
    من خورشت هويج رو اول هويجهاشو سرخ مي كنم كه اين كار حوصله ميخواد مخصوصا اگه بخوايين روغن كم استفاده كنين..با حرارت نسبتا ملايم سرخش كنين ..چون با حرارت ملايم سرخ مي كنين حالت نيم پز پيدا مي كنه...در اواخر سرخ شدن كمي نمك بزنين و كمي زعفران دم كرده و بعد ميتونين كمي سركه و شكر بهش بزنين و آلو خشك كه توي آب قبلا خيسوندين بهش اضافه كنين حرارت رو كم كنين و در ظرف رو بذارين فقط چند دقيقه يك بار بايد آروم زير و رو كنين

    در روشي كه روغن زياد مصرف ميشه هويجها توي روغن غوطه ور هستن و بعد از سرخ شدن داخل آبكش قرار ميديم تا روغن اضافيشو پس بده و بعد به روش بالا مي پزيم
    در خورشت هويج حتما هويجهاتون بايد باريك و نازك باشن كه بعد از سرخ شدن ترد باشن

    نقل قول نوشته اصلی توسط mamiArta

    در مورد خورشت هویج باید بگم که ما هویج رو خورد میکنیم باریک و بلند و سرخ میکنیم با حرارت کم بعد بهش آبلیمو و نمک و آلو میزنیم و گوشتش و آب گئشتش رو میریزم و رب هم میزنیم و میزاریم تا جا بیافته
    نقل قول نوشته اصلی توسط heaven
    برای خورشت هویج و یا غذاهایی که میخواید رنگ سبزیجات حفظ بشه ... بهتره در تمام مدت پخت در قابلمه یا ماهی تابه رو نذارید و یا بخار پز کنید.

  6. #21
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    بادمجان شکم پر تبریز ( قارنی یارخ )
    [JUSTIFY]مواد لازم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بادمجان قایقی شکل که زیاد تپلنباشد: 6 عدد [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سیر: 10 حبه متوسط [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]پیاز ریزشده:یک عدد [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گوشت چرخ کرده: 250 گرم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گوجه فرنگی سفت: 2 عدد [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]جعفری ساطوری: 3 قاشق سوپ خوری [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]رب گوجه فرنگی ، نمک و روغن مایع : به میزان کافی [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]طرز تهیه [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]ابتدا بادمجانهارا راه راه پوست کنده یک برش تو قسمت گود بادمجان میدیم(مثل نون باگت که برا ساندویج برش می زنیم) بعداون هارو2 ساعت تو آب نمک می خوابونیم بعدش شسته خشک کرده و درروغن مایع سرخ می کنیم و کنار می ذاریم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سیر هارو خلا ل می کنیم و یه تفت کوچولوتو روغن مایع میدیم توجه کنید که رنگش مطلقا نباید عوض بشه (جلوه سیر تو این غذا مثل خلال بادام میشه)، پوست گوجه فرنگیها رو میکنیم ، مغزشون رو خالی میکنیم و گوشت اونهارو ریز خرد می کنیم، تو همون ظرفی که سیر را تفت دادیم پیاز رو تفت میدیم بعد گوشت رو بهش اضافه میکنیم بعد ازکمی تفت دادن، رب ،مغزگوجه فرنگیهاو نصف لیوان آب رواضافه میکنیم و در ظرف رو میذاریم تا گوشت کاملا پخته بشه فقط یه نکته هست و اونم اینه که رنگ این مخلوط باید کاملا قرمز باشه به عبارتی ربش یه خورده زیادتر ازبقیه غذاهاست بعد ازرو حرارت برداشته جعفری، گوجه فرنگی ریز شده و سیر رو باهاش مخلوط می کنیم [/JUSTIFY]

    [JUSTIFY]از مخلوط آماده داخل بادمجانها پرکرده و اونهارو داخل ماهیتابه می چینیم از روغن قرمزی که از مایع گوشتی مونده ته ماهی تابه ریخته در ماهیتابه رو میذاریم و روی حرارت خیلی ملایم یه 20 دقیقه ای میذاریم تا غذا جابیفته و بعد سروش میکنیم البته من این مرحله جاافتادگی رو یه بار تو فرهم انجام دادم اونم خوب در اومد.[/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  7. #22
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    مثل اینکه تو این تا÷یک همه نوع غذا ودسر ازتبریز نوشته میشه ! منم به همین منوال ادامه میدم اگه جاش اشتباه بود بگید منتقل کنم

    آش ابغوره تبریز ( آش گوجه فرنگی )




    [JUSTIFY]مواد لازم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]لپه ( یا لوبیا چشم بلبلی ) یک پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]برتج :نصف پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بلغور : نصف پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سبزی شامل جعفری و تره به میزان مساوی : دو لیوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آب مرغ یا گوشت : 5 لیوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آبغوره : نصف لیوان ( میتونید این مقدار رو کمتر یا بیشتر کنید )[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گوچه فرنگی : یک کیلو[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]نعناع خشک : 2 قاشق غذاخوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]طرز تهیه [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]لپه رو یکی دوساعت خیس کنید چند بار آبش رو عوض کنید بعد بلغور رو هم بهش اضافه کنید نیم ساعت هم با بلغور بخیسونید بعد آبکش کرده و بریزید تو آب مرغ و بزارید رو گاز وقتی لپه نیم پزشد برنج رو بهش اضافه کنید تاکاملا پخته شده و برنج ها بشکفند ( اگه ازلوبیا چشم بلبلی استفاده کردید اون رو جدا گانه بپزید ، بلغور و برنج رو با آب مرغ بپزید وقتی برنج کاملا شکفت لوبیای پخته رو بهش اضافه کنید ) ، پوست گوچه ها رو با استفاده از آب داغ بگیرید بعد اونها رو بریزید تو میکسر تا حسابی پوره بشن ، پوره گوجه فرنگی و سبزی رو هم به اش اضافه کنید و اجازه بدید سبزی ها پخته شده و آش جابیفته ( درهرمرحله اگه احساس کردید آش سفت شده میتونید آب جوش یا آب مرغ بخش اضافه کنید ) درانتها نمک و ـبغوره رو بهش اضاف کنید یه جوش که زد نعناع رو بریزید توش هم بزنید و ازرو گازبر دارید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]این آش اونقدر خوشمزه ست که ازخوردنش سیر نمیشید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] بعضی ها گوجه فرنگی رو حذف میکنن و آش سبزرنگ میشه اما من با گوجه فرنگی بیشتر دوست دارم[/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  8. #23
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    رشته ختائی تبریز
    [JUSTIFY]مواد لازم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]رشته ختائی : به میزان لازم[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گردوی خرد شده: نصف پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]دارچین : یک قاشق سوپخوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]زنجبیل : یک قاشق چای خوری ( میتونید حذفش کنید)[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]پودر گل محمدی: یک قاشق مربا خوری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شکر: یک لیوان [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]آب : نصف لیوان لیوان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گلاب: سه قاشق غذاخوری [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن مایع : مقداری[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]طرز تهیه [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]رشته ختائی به ورقه های مشبکی گفته میشه که موقع ماه رمضان تو بازار تاریخی تبریز پخته میشه ، این رشته ه ها شبیه رشته خشکار شمال هستند و درماه رمضان دسر خوشمزه ای ازشون تهیه میشه ، این دسر رو میتونید به صورت بقچه ای ( مثل دلمه برگ مو ) رولتی ، سه گوش ( مثل سمبوسه ) و یک تکه تهیه کنید ، چون این ورقه هارو میتونید به هرشکلی خواستید برش بزنید ، مدلی که تو شکل میبینید مدل رولتی هست.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شیرینی دیگه ای که شبیه این دسره ، باقلوا عربی هست که اون هم نون مخصوص خودش رو داره [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شکر . آب رو بجوشونید تا قوام بیاد بعد گلاب رو بهش اضافه کنید وازرو گازبردارید وبزارید خنک بشه ، گردو وادویه جات رو با هم مخلوط کنید ، رشت ها رو به هرشکلی که خواستید برش بزنید و از مواد ادویه ای نوش رو پرکنید بعد یا بپیچید یا رول کنید و یا سمبوسه پرکنید ، تورورعن مایع این رشت ها رو سرخ کنید داخل ظرف بچینید و درحالکه هنوز داغه شربت خنک رو با قاشق روی اونها بریزید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]یه نوع دیگه هم میتونید این رشته ها رو شیرین کنید ، وقتی همشون رو سرخ کردید ، داخل ماهی تابه بچینید ، شکر و آب رو بریزید روش و بزارید بجوشه و درآخر گلاب رو هم بهش اضافه کنید ، دراین روش رشته ختائی ها نرم میشوند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]برای درست کردن مدل یک تکه رشته ختائی ؛ ته ماهی تابه روغن رو داغ کنید و چهار لایه از رشته ها رو به اندازه ته ماهیتابه برش بزنید و بخوابونید ته ظرف بعد مواد ادویه ای رو روش بپاید و مجددا چند لایه رشته بزاری روش و فشار بدید ، درظرف رو بزارید تا کمی رشته ها خمیر شده وبه هم بچسبند ، مثل کوکو هردوطرفش رو سرخ کنید و به یکی از دوروشی که گفتم شیرینش کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]توجه داشته باشید چون رشته ها مشبک هستند چند لایه ازاونها رو ، رو هم قرار داده واستفاده میکنند تا مواد داخلش ازسوراخهای رشته بیرون نریزه! [/JUSTIFY]

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  9. #24
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    65
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان آذربایجان

    دلمه برگ موی تبریز
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]دلمه برگ مو از جمله غذاهائی هست که به نظر پختنش سخته اما اگه خوب و با حوصله مراحلش رو طی کنید یه غذای خیلی خوشمزه و مفید خواهید داشت ، مشکلاتی که دررابطه با پخت دلمه بوجود میاد معمولا به قرار زیره:

    داخل دلمه نمیپزه
    دلمه ته میگیره
    دلمه وا میره
    دلمه ها موقع پخت ترک برمیدارند
    دلمه خوشمزه نمیشه !
    برگهای دلمه لطافت لازم رو موقع پخت نداره و ....

    من سعی میکنم تمام مراحل و ریزه کاریهای ابن غذا رو همون طور که تو تبریز پخته میشه مرحله به مرحله برای شما بنویسم


    نکته مهم ، انتخاب برگ مناسب برای دلمه ست ، هرچی برگها لطیف تر باشه دلمه خوشمزه تر میشه معمولا مناسبترین برگ برای این غذا دلمه درخت انگور کشمشی ( انگورهای زرد شیرین ) هست که رنگشون سبز روشنه ، لطیفتر هستند و رگبرگهای کمتری دارند ،درضمن اندازه برگها هم نباید زیاد درشت باشه تا ظاهر دلمه شکیل تر بشه .

    مواد لازم

    برگ مو: تقریبا" یک کیلو ( ممکنه بیشتر یا کمتر هم مصرف بشه )
    گوشت چرخ کرده : 500 گرم
    پیاز ریز شده: 3 عدد متوسط
    بلغور گندم : یک پیمانه
    لپه : یک پیمانه
    برنج: 2 پیمانه
    شویدخردشده :200 گرم
    مرزه خرد شده : 200 گرم
    تره خرد شده: 400 گرم
    سیر خرد شده : یک بوته درشت
    ماست : نصف پیمانه
    تورتا : یک پیمانه
    ( تورتا چیه ؟ متاسفانه من کلمه معادل فارسی برای " تورتا" پیدا نکردم ، وقتی کره حیوانی رو ذوب میکنید تا روغن زرد ،همون روغن حیوانی یا کرمانشاهی تهیه کنید ماده قهوه ای رنگ جامدی ته ظرف میمونه ، به این ماده " تورتا " گفته میشه) اگه تورتا نداشته باشید میتونید از 100 گرم کره حیوانی یا نباتی استفاده کنید .

    دارچین : یک قاشق غذاخوری پر
    پودر گل محمدی: دو قاشق غذا خوری پر
    فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
    نمک: به میزان لازم
    آب یا آب مرغ : دو لیوان
    غوره ریز : یک چهارم پیمانه

    مواد لازم برای تزئین و سرو

    پیاز داغ ، زرشک ، خلال بادام ، خلال سیر ، ماست یا سیرماست

    طرزتهیه

    برنج و بلغور رو دوساعت خیس کنید ، لپه رو بپزید .
    پیاز رو ریز خرد کنید ، تو یه ظرف بزرگ تفت بدید بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید وقتی گوشت سرخ شد لپه رو بهش اضافه کنید ، بلغور و برنج رو آبش رو گرفته به همراه سبزیجات و ادویه جات به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا وقتی که باصطلاح پف سبزیها بخوابه اما پخته نشه ، بعد ازرو گازبردارید ، چرا این کار ضروریه و باید رو گاز انجام بشه؟
    جواب : این کارباعث میشه برنج و بلغور مرحله اول پخت رو پشت سر بزارن ( توجه کنید که کامل پخته نمیشن فقط حرارت میبینن) و دوتا از اشکالاتی گه گفتیم خود به خود رفع بشه یعنی:
    دلمه ها ترک نخورن
    داخل دلمه خام نمونه

    وقتی ازرو حرارت برداشتیم ، سیر ، تورتا ،ماست رو هم اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم نمکش رو تست میکنیم و میزاریم کنار بدین ترتیب داخل دلمه آماده ست.

    ته یه قابلمه یه بشقاب ملامین یا استیل رو که تقریبا هم اندازه ته قابلمه باشه دمر قرار میدیم ( این کار باعث میشه دلمه ته نگیره ) دلمه هارو به صورت بقچه پیچیده و مرتب داخل قابلمه می چینیم ، غوره ای رو که داشتیم گاها تو ردیفهای دلمه قرار میدیم وقتی تموم شد روی دلمه هارو دولایه با برگ مو می پوشانیم ( این کار باعث میشه دلمه خوب بپزه ) بعد آب یا اب مرغ رو به ارامی روی دلمه ریخته درقابلمه رو میزاریم و رو گازقرار میدیم اول حرارت رو زیاد کنید وقتی صدای جوش آب رو شنیدید حرات رو بسیار ملائم کنید و اجازه بدید حدود یک تا یک ونیم ساعت به ارامی پخته بشه ، میتونید تست کنید اگه نپخته بود ( که امکانش خیلی کمه ) دوباره مقداری اب بریزید

    برای تزئین هم از پیاز داغ و زرشک استفاده کنید و با ماست یا سیر ماست سرو کنید.

    [/JUSTIFY]
    unique55 این نوشته را پسندیده.

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

صفحه 3 از 29 نخستنخست 12345613 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما