نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree103Likes

موضوع: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 56
صفحه 1 از 7 1234 ... آخرینآخرین
  1. #1

    درخت میوه ،کاشت و نگهداری


    هیچ اتفاقی در دنیا اتفاقی نیست.

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    انبه Mango
    نام علمی Mangifera indica
    انبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا 10 متر مي رسد . منشا انبه هند و مالزي و برمه مي باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و حاره كشت مي شود . انبه از 4000 سال پيش وجود داشته است .
    برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي شود بيضوي شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته اي نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه مي مي رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

    [rtl]میوه*ای گرمسیری و گیاه آن از سرده*های تیرهٔ پسته*سانان است. خاستگاه انبه شبه*جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب*شرقی است. این درخت امروزه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و در سراسر دنیا صادر می*شود. میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب*میوه*گیری، به عنوان طعم*دهنده، رنگ*دهنده و عطر کاربرد دارد. برگ*های درخت انبه نیز مورد استفاده*های زینتی قرار می*گیرد.[/rtl]


    [rtl]درخت انبه قد بلندی دارد و ممکن است به ۳۵ تا ۴۰ متر برسد. قطر قسمت شاخ و برگ*دار آن نیز می*تواند به ۱۰ متر برسد. عمر این درخت طولانی است و برخی از درخت*های انبه با وجود ۳۰۰ سال سن هنوز میوه می*دهند.[/rtl]


    [rtl]رنگ برگ*های درخت انبه در ابتدا و پس از جوانه زدن نارنجی مایل به صورتی است، که با گذشت زمان به رنگ قرمز تیره، و سپس سبز تیره در می*آید. شکوفه*های انبه کوچک و سفیدرنگ به صورت خوشه*های ۱۰ تا ۴۰ سانتی*متری هستند. هر شکوفه ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ و ۵ پرچم دارد، و رایحه*ای همچون موگهٔ بهار دارد.[/rtl]


    [rtl]درخت انبه از هزاران سال پیش در شبه*جزیرهٔ هند پرورش داده می*شد و بین قرن پنجم و چهارم پیش از میلاد به آسیای شرقی رسید. از سدهٔ دهم میلادی، انبه توسط اعراب به شرق آفریقا، و سپس به برزیل، کارائیب و مکزیک برده شد.[/rtl]


    [rtl]امروزه یک*دوم کل محصولات انبه به کشور هند تعلق دارد. علاوه بر این کشور، انبه در آمریکای شمالی، مرکزی، جنوبی، کارائیب، جنوب و مرکز آفریقا، استرالیا، چین، پاکستان و آسیای جنوب*شرقی پرورش داده می*شود. این گیاه به آسانی پرورش داده می*شود.[/rtl]


    [rtl]با وجود این که هند بزرگ*ترین تولیدکنندهٔ انبه در جهان است، کمتر از یک*درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص می*دهد. در سال ۲۰۰۴، تولید جهانی انبه ۲۶٫۳ میلیون تن بود، و به این ترتیب رتبهٔ ششم را در تولیدات جهانی میوه به خود اختصاص داد (پس از موز، انگور، پرتقال، سیب و موز سبز). ۸۹ کشور تولیدکنندهٔ انبه هستند.[/rtl]
    [rtl]انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا در بدن مي باشد . 1)انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .
    2)انبه تقويت كننده قواي **** است .
    3)رنگ صورت را درخشان مي كند .
    4)دهان را خوشبو مي كند .
    5)ادرار آور است .
    6)يبوست را برطرف مي كند .
    7)انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند .
    8)انبه تميز كننده خون مي باشد .
    9)خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .
    10)انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .
    11)براي رفع اسهال مفيد است .
    12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .
    13)براي درمان بواسير مفيد است .
    14)عطش را برطرف مي كند.
    15)انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .
    خواص مغز هسته انبه
    انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .
    مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .
    1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .
    2-براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود .
    3-سرفه هاي سخت را درمان مي كند .
    4-درمان كننده بواسير خوني است .
    5-خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند .
    6-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .
    7-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .
    8-ضد استفراغ است .
    ديگر خواص درخت انبه
    1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .
    2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .
    3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است .
    4.براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد .
    5.براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .
    مضرات :
    هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد .
    اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد . برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
    dokhmal2 این نوشته را پسندیده.

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    کاشت ریواس



    این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جفری پخته می*شود این خورش*ها ویژه نواحی جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان است که این گیاه در دامنه*های البرز به طور وحشی رشد می*کند. (رجوع شود به کتاب آشپزی رزا). با ریواس خوشاب و شربت نیز درست می*کنند.
    ارزش غذایی


    ریواس دارای برخی عناصر مانند پتاسیم - کلسیم است و از نظر ویتامینها نیز تا حدودی غنی است. دمبرگ ریواس که بخش قابل استفاده آن است دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است. همچنین در طب سنتی ریواس برای دفع بعضی از باکتریهای مضر استفاده می*شود.
    مضرات


    مصرف بیش از اندازه ریواس به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی اکسالیک اسید که برابر با ۴۶۰ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم می باشد باعث جلوگیری از جذب کلسیم و منیزیم توسط بدن می شود و باعث پوکی استخوان میشود. مقدار مجاز مصرف اکسالیک اسید در روز ۱۰ گرم برای بزرگسالان و ۳ تا۴ گرم برای کودکان می باشد. که این مقدار برابر است با چندین کیلوگرم ریواس، درنتیجه ریسک ابتلا به پوکی استخوان به دلیل مصرف ریواس بسیار کم می باشد. همچنین مصرف بیش از حد مجاز اکسالیک اسید موجود در ریواس باعث آسیب رساندن به دستگاه گوارش و کلیه ها نیز می شود.
    مشخصات ظاهری


    ریشه: ریواس دارای یک ریشه معمولی است که یک تا دو متر در خاک رشد می*کند. ریشه ریواس در برابر سرما و یخبندان مقاوم است.
    ساقه: ریواس دارای دو نوع ساقه است. یکی ساقه زیرزمینی که به آن ریزوم می*گویند. ریزوم پس از رشد گوشتی و چوبی می*شود که از جوانه*های آن، ساقه*های هوایی و برگهای پهن بوجود می*آید. نوع دوم ساقه در ریواس ساقه*های هوایی است که تا حدود یک متر نیز رشد می*کند.
    برگ: ریواس دارای برگهایی است که از جوانه جانبی ریزومها بوجود می*آیند. برگ*ها دارای پهنک نسبتاً پهن هستند. دمبرگ ریواس که بخش خوراکی آن را تشکیل می*دهد، گوشتی بوده و طول آن به بیش از نیم متر می*رسد.
    گل: به تعداد زیاد و به صورت خوشه در انتهای ساقه اصلی ایجاد می*گردد. گلهای ریواس به رنگ سبز هستند و در اثر تلقیح بذر را تشکیل می*دهند.
    آب و هوای مناسب


    ریواس از سبزی*های فصل خنک است و دماهای پائین را تحمل می*کند. برگها در دمای پائین صورتی یا قرمز و در دماهای بیش از سی درجه سانتیگراد سبز تیره است. ریواس در مناطق پر باران عملکرد بیشتری را دارد. در خاک*های نرم و حاصلخیز و غنی از پتاسیم بهتر رشد می*کند.
    مهم*ترین نواحی رویش ریواس در ایران، دامنه*های کوه بینالود در شهرستان نیشابور، دامنه کوه*های شهرستان شهربابک در کرمان و دامنه کوه*های البرز در شهرستان طالقان و کوه های کردستان ریواس در فصل بهار به فراوانی در بازارهای محلی مناطق آذربایجان نیز یافت می*شود که از دامنه*های کوه*های این مناطق توسط روستاییان برداشت می*شود.نوع ریواس شیرین که به آن قاقوری یا ریواچ می گویند در دامنه کوه زیبد می روید.این نوع ریواس را کشاورزان با ریختن خاک روی ساقه گاهی ساقه با ارتفاع یک متر و صخامت 8 سانت بدست می آورند که بر خلاف ریواسهای سایر مناطق طعم شیرین دارد و نه طعم ترش. این گیاه در مناطق جنوبی استان فارس -کوه های اطراف شهر دبیران نیز یافت شده است.
    خوراک دام


    این گیاه مورد استفاده دام قرار می گیرد و تمام برگ و ساقه خشک شده آن را مورد علاقه دام و حیوانات است. گیاهان و بوته های خارداری دیگری مانندسوsouw - چرخه- گون- خارانگبین در اطراف این گیاه رشد می کنند
    تکثیر ریواس


    این گیاه توسط دو روش غیر جنسی و بذر تکثیر می*شود اما چون گیاهان حاصل از بذرکاملاً متفاوت از گیاهان والدینی می*باشند در واقع استفاده از گیاهانی که از جوانه*های روی ریزوم حاصل می*شوند، روش اصلی تکثیر آن می*باشد که این گیاهان در اطراف گیاه اصلی قرار دارند. در اوایل بهار گیاهان جدا شده از گیاه مادری به صورت شیاری کشت می*شود. فاصله مشت بین یک تا یک*ونیم متر در نظر گرفته می*شود و فاصله دو بوته ۶۰ تا ۹۰ سانتیمتر است.
    کشت و داشت


    وجین: اگر علف*های هرز توسط ادوات مکانیکی حذف می*گردند باید عمق کاشت ریزوم را در نظر گرفت و از ایجاد صدمه به آن جلوگیری نمود.
    کوددهی: کود دهی در طی فصل رشد صورت می*گیرد.
    حذف گلها: حذف غنچه و گل به محض ظهور ساقه گل دهنده صورت می*گیرد و اینکار باعث می*شود که در سالهای بعد رشد رویشی و دمبرگها با شدت بیشتری ادامه یابد چون گلدهی و تولید بذر، گیاه را ضعیف می*سازد.
    برداشت


    برداشت ریواس از سال دوم کشت شروع می*شود. نشانه رسیدن محصول بزرگ شدن پهنک برگ است. ریواس برای مصرف تازه، هر هفته برداشت می*شود.
    آفات و بیماری*ها


    زنگ ریواس
    کرم ریشه ریواس
    بیماریهای ویروسی که توسط ریزوم منتقل می*شوند.
    ریواس در علم


    تاکسونومی: گیاه ریواس بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان رده بندی می*شود و جایگاه این گیاه از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص می*شود.
    کالبدشناسی: ساختمان داخلی گیاه ریواس مطالعه می*شود.
    ریخت*شناسی: تنوع ریختی گیاه ریواس مطالعه می*شود. به عبارتی مطالعه تنوع ریختی گیاه ریواس باعث می*شود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیستگاههای مختلف سازگاری این گیاه چگونه صورت می*گیرد.
    مورفوژنز: از آغاز تشکیل سلول تخم ریواس تا بوجود آمدن سکل ریواس بررسی می*شود.
    فیزیولوژی: نحوه کار و فعالیت گیاه ریواس از سطح اندامکهای درون سلول تا بافت*ها، اندام*ها و خود گیاه ریواس مطالعه می*شود.
    سیتولوژی: به مطالعه درباره رشد، تولید مثل و رفتار سلول گیاه ریواس می*پردازد.
    بوم*شناسی: به مطالعه چگونگی سازش گیاه ریواس با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر می*پردازد.
    ژنتیک: چگونگی انتقال صفات وراثتی و عوامل انتقال دهنده و ساختار شیمیایی این عوامل را در گیاه ریواس بررسی می*کند.

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    ریخت شناسی و پرورش درخت چیکو

  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    ریخت شناسی و پرورش درخت گواوا

    گواوا درختچه ای همیشه سبز از خانواده میرتاسه (* Myrtaceae ) و جنس پسیدیوم (Psidium) می*باشد. و جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه*است، ولی اغلـب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره گیری نمی*باشنـد، تنها شمار کمی از آنها اصلاح شده و دارای فرآورده مرغوب هستند. پاره*ای از گونه*های به شکل پایـه برای پیوند کردن گونه*های مرغوب و دو رگ گیری بکار گرفته می*شوند.است که برگ*های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. نام علمی آن Psidium guajava می باشد. این درختچه بومی امریکای جنوبی و امریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و سال*ها قبل به ایران وارد شده و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران کاشته می*شود. برگ*های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل*های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه*ای متمایل به قرمز است.
    پوست تنه گواوا سبز یا قهوه*ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه*های سطحی است ریشه می*تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل*های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می*نشیند.
    گلهای آن دوجنسی و سفید و معطر است و فصل گلدهی در بهمن و اسفند ماه می باشد. گواوا یک گیاه دگرگشن است ولی نه به طور کامل و با کمک حشرات به خصوص زنبور عسل می توان محصول بیشتری تولید کرد.
    میوه آن چیزی همانند به زیتون و یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگها قرار دارد. میوه ای گوشتدار و دانه های آن در گوشت سفید یا قرمز یا زرد قرار دارند. میوه رسیده این گیاه دارای طعم شیرین و یا ترش مزه است. دارای عطری مطبوع است که در مراحل بعدی آن تند می شود. مزه ی آن چیزی بین سیب و به می باشد ولی با عطر مخصوص به خود. از جمله میوه هایی است که دوره رسیدن آن طی نگهداری ادامه می یابد. هرچه دوره رسیدن آن کامل ترباشد، نرم تر، خوشمزه تر و دارای عطر بیشتری خواهد بود.
    میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه*است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل*های گرد، بیضوی، مستطیلی، و یا گلابی مانند می*باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می*شود صورتـی، کرم، سفیـد یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه*ها در درون گوشت پراکنده*اند. در گونه*های مختلف میوه*هایی با اسید کم، میوه*های شیرین و خوشمزه، میوه*های بی مزه و بدون مزه، میوه*های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم و یا اسیدیتهٔ بسیار هست. یک فنجان از میوه گواوا 5 برابر بیشتر از یک پرتغال متوسط حاوی ویتامین c می باشد.
    این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده*است. اسپانیایی*ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده*اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته* است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد.
    مناطقی از كشور ما كه این گیاه می*تواند در آن رشد و گسترش پیدا كند، شامل شهر*های میناب و رودان، زرآباد و کهیر، چابهار و تیس، جلگه دشتیاری و راسك و باهو كلات تا دره سرباز است. این گیاه قدرت تحمل همه نوع آب و هوایی به جز یخبندان شدید را دارد و هندوستان بهترین منطقه برای كشت این گیاه شناخته شده است.
    [rtl]گواوا در مناطق نزدیك استوا هر ماه استعداد گلدهی دارد، ولی در مناطق شمالی 2 بار و در مناطق جنوبی 3 بار گل می*دهد. دوره گلدهی تا برداشت آن نیز در مناطق مختلف متفاوت است. بهترین نوع محصول وقتی به بار می*آید كه میوه*ها در فصل خشك می*رسند.[/rtl]
    میزان نیاز آبی گواوا بالا است و بهینه آن 100 تا 200 میلیمتر می باشد ، اگر چه قادر است شرایط خشکی را نیز تحمل کند . الگوی ایده آل بارندگی برای گواوا ، شرایط و رطوبت متناوب است که موجب تحرک گل دهی می شود . خشکی و کم آبی طی دوره گل دهی گواوا ، باعث کاهش شدید تشکیل میوه می شود . همچنین خشکی در طول دوره رشد میوه ، سبب کاهش اندازه آن می شود.
    هنگامی که قطر پایه بذری گواوا به 12 تا 20 میلی متر برسد قابل پیوند نیز می باشد .
    گواوا نسبت به دامنه وسیعی از خاک ها ، سازگاری نشان می دهد . این گیاه حتی در خاک های غیر حاصلخیز و کم عمق نیز رشد کرده ، اگر چه میزان رشد و تولید میوه آن در سطح پایینی قرار دارد . گواوا در خاک های محتوی مواد آلی فراوان و زهکش خوب با PH بین 5 تا 7 به خوبی رشد می کند . این گیاه در خاک های با PH کمتر از 5 و بیشتر از 7 نبز کشت می شود . ولی انتظار می رود علائم کمبود روی و آهن در PH مساوی 7 یا بیشتر از آن ایجاد شود . همچنین میزان تحمل گواوا به شوری خاک بسیار پایین است .
    بزرگ ترین آفت گواوا، مگس میوه Dacus Zonatus ( ) می باشد. که از آفت های انبه نیز می باشد. خسارت این آفت از طریق تخم گذاری در درون میوه و رشد لاروها در داخل آن بوده و به دلیل حضور فعال این آفت در تمامی فصول سال (حدود 10 ماه)، مبارزه و كنترل آن غالبا دشوار استبه ویژه آنكه قابلیت تحرك این آفت در بین باغ ها نسبتا زیاد است. به لحاظ محیطی درجه حرارت زیر 5/23 درجه به مدت یك ماه (یاكمتر) اثر منفی روی جمعیت آفت دارد.

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    نام علمی خربزه Cucumis melo . L از خانواده کدوییان (Cucurbitaceae) و یکی از محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد . تاریخچه محصول : تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست ، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است .
    برای نخستین بار اسم طالبی در اروپا در سال ۱۳۸۸ میلادی به وسیله وایکلیف برده شده که از آن به عنوان میوه خوراکی یاد شده است . به نظر متخصصان طبقه بندی گیاهی ناحیه اصلی و منبع اولیه طالبی و خربزه به شکل کنونی کشور ایران و قفقاز و کشورهای همسایه ایران است . نظریه دیگر دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند . نظر هوکر بر این است که گونه و رقم های اهلی طالبی و خربزه از یک رقم وحشی به نام Cucumis trigonus که در ایران نیز موجود است به وجود آمده است . این گونه در ایران و هندوستان و از آنجا به مالایا تا نواحی شمال استرالیا می روید . حال در چه لحظه ای از تاریخ طالبی و خربزه معمولی پدیدار گشته اند معلوم نیست .
    مطالعه تحقیقات موجود نشان می دهد مراکز ثانوی طالبی و خربزه در هندوستان ، ایران ، جنوب روسیه و چین بوده است . برای نمونه ژن عامل مقاومت به بیماری سفیدک طالبی اکثراً در نمونه هایی که از هندوستان جمع آوری شده دیده شده است .
    دکاندول معتقد بود که مرکز اولیه طالبی و خربزه آفریقاست . زیرا که چندین شکل مختلف این گونه ها در آفریقا مشاهده شده است و به عنوان گونه مجزا تشخیص داده شده اند .نادین عقیده دکاندول را تأیید کردکه این رقم های وحشی والدین اولیه رقم های اهلی کنونی هستند ، زیرا اینها درکشورهایی دیده شده اند که فاصله بین آنها بسیار زیاد است ، مانند نواحی جنوب آسیا و مناطق حاره . در حقیقت اختلاف آب و هوا و دما باعث به وجود آمدن این رقم ها گشته است .


    طبق آمار فائو کل سطح زیر کشت این محصول در سال ۲۰۰۵ میلادی ، ۱۳۰۸۰۱۸ هکتار با عملکرد متوسط ۶/۲۱ تن در هکتار و تولید ۲۸۳۲۱۱۵۹ تن می باشد که بالاترین تولید متعلق به کشور چین با ۱۵۱۳۸۰۰۰ تن (۵/۵۳% از تولید جهان) است که از سطحی معادل ۵۷۸۵۰۰ هکتاربه دست می آید .متوسط عملکرد این کشور ۱/۲۶ می باشد . ایران با تولید ۱۲۳۰۰۰۰ تن حدود ۴/۴% از تولید را در اختیار داشته که از سطحی معادل ۸۰۰۰۰ هکتار به دست می آید .خربزه و طالبی بهترین نتیجه را در آب و هوای گرم و خشک می دهند .این گیاه بر اساس منشأ خود طالب گرما و به ویژه نور است . هوای ابری و بارانی در موقع رسیدن میوه باعث می شود که خربزه و طالبی طعم مطبوع و کیفیت لازم را پیدا نکند . دوره رویش این گیاهان طولانی تر از دوره رویش خیار بوده و بین ۸۰ تا ۱۰۰ روز متفاوت است . هرچند که طالبی و خربزه در طیف وسیعی از انواع خاک ها کشت می شود ولی تنها در خاک های حاصلخیز که دارای مواد غذایی آلی و معدنی کافی باشند بهترین نتیجه را می دهند . مناسب ترین Ph برای کاشت خربزه و طالبی بین ۶ تا ۷ می باشد . در خاک های اسیدی رشد آن کاهش یافته و برگ ها به رنگ زرد مایل به سبز در می آیند . متوسط عملکرد خربزه در ایران ۴/۱۵ تن در هکتار و بیشترین عملکرد را استان تهران با حدود ۳۲ تن در هکتار داشته است . میانگین عملکرد جهانی ۶/۲۱ تن و بیشترین عملکرد متعلق به کانادا با ۱۲۰ تن در هکتار بوده و کشور چین به عنوان مهمترین کشور تولید کننده ۱/۲۶ تن در هکتار عملکرد دارد . در ایران استان خراسان به عنوان مهترین تولید کننده خربزه در ایران دارای عملکرد متوسط ۱۴ تن در هکتار می باشد .
    کل تولید خربزه در کشور ۱۲۲۱۶۳۱ تن و استان های مهم تولید کننده ، خراسان با ۶۳۶۴۵۹ تن ، سمنان با ۱۱۹۰۷۸ تن و خوزستان با ۱۳۸۷۰۹ تن می باشند . استان خراسان ۵۷% از تولید کشور را در اختیار دارد .

    ارقام کشت شده در ایران عبارتند از : تاشکندی ، مشهدی عباسی ، گرگاب ، شاه آبادی ، جعفری ، خاقانی ، حـاج ماشاءاللهی ، گرمساری ، محمد آبادی ، مجیدی ، روستاق ، صابونی ، جعفر آبادی ، عباس شوری ، سوسکی ، تخم محمد ، بلخی ، زرد ایوانکی ، شفیع آبادی ، شیرازی ، جارجو ، زابلی ، آتشین و شهسواری .
    کاشت ، داشت و برداشت خربزه در ایران به صورت سنتی بوده و در برخی مناطق برای زودرس نمودن محصول و افزایش درآمد اقدام به استفاده از پلاستیک نموده و بدین ترتیب با زیر پلاستیک کاشتن خربزه ، تاریخ کشت را یک ماه تا یک ماه و نیم جلو کشیده و محصول را زودرس می نمایند .

    آفات و بیماری های مهم خربزه عبارتند از :
    سفیدک سطحی Erysiphe cichoracearum
    داغ زدگی Pythium ulyimum
    کنه Tetranychus spp.
    شته خانواده Aphididae
    مگس خربزه Myiopardalis pardalina
    عروسک خربزه Rhaphidopalpa foveicollis
    کمبوزه نیز میوه کال و نارس میوه*هایی نظیر خربزه ، طالبی و گرمگ است که گرد و کروی به رنگ سبز تیره مایل به نقره ای و دارای گوشتی ترد و لطیف با بوی خوش و مزه ای ملایم مانند خیار می باشد که بیشتر در فصول بهار و تابستان وجود دارد .
    کمبوزه دارای طبع سرد و خنک است.
    کمبزه ، کنبزه ، کالک و کمبیزه از دیگر اسامی کمبوزه است.
    " بزک نمیر ، بهار می*آد ؛ کمبوزه با خیار می*آد. " ؛ ضرب المثل مشهوری در مورد کمبوزه است.
    کمبوزه در بسیاری از موارد ، خواص میوه رسیده خود را داراست.

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    ریخت شناسی و پرورش درخت چیکو
    چیکو با نام علمی Manilkara Zapota.I گیاهی است از خانواده Spotaceae که نام های علمی دیگری از قبیل Manilkara achras, Zapota.I, Pouteria mammosa برای آن پیشنهاد شده و با نام چیکو Chikoo (در فیلیپین)، ساپوریلا Sapodilla(انگلیس)، سان مانیلا (اندونزی)شناخته می شود. این درخت بومی (منطقه بوکاتان) در دوران قدیم در جنوب مکزیک و کشورهای آمریکا به منظور استخراج صمغ در تهیه آدامس و همچنین تولید میوه، کشت می شد. سپس به وسیله اسپانیائی ها به فیلیپین برده شد و در نهایت به تمام نقاط گرمسیر دنیا انتشار یافت. این درخت هم اکنون در سطح وسیعی در نوار ساحلی هندوستان و سریلانکا و در ایران نیز در بعضی از منازل و باغ های استان سیستان وبلوچستان و هرمزگان کشت می شود.
    چیکو درختی است همیشه سبز با قامتی برافراشته و پهن و انشعاب های کم که ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ متر است. البته درخت های چیکوی پیوندی کوتاه تر و بین ۵ تا ۱۵ متر هستند. برگ ها به صورت یک در میان و طول آنها ۵ تا ۱۵ سانتی متر است.گل هیا چیکو از انوع دوجنسیتی زنگوله مانند، دارای شش کاسبرگ (سه کاسبرگ در خارج و سه کاسبرگ در داخل) است که گلبرگ ها به رنگ سبز کم رنگ متمایل به سفید و پرچم ها برجسته به تعداد شش عدد می باشد. گلهای چیکو بر روی ساقه کوچک و در قاعده برگهای مجتمع که در انتهای شاخه های کوچک تشکیل می شوند به وجود می آیند. گلدهی چیکو در هرمزگان به صورت تدریجی از اسفند تا اواخر خرداد ماه می باشد و زمان رسیدن اولین میوه ها در تیر ماه است. عمل تلقیح گلها در شبانجام میگیرد.


    میوه چیکو به شکل گرد تا بیضی به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر و طول ۱۲ سانتی متر می باشد. وزن نرمال میوه ها ۱۰۰ تا ۴۰۰ گرم است. (بعضی از ارقام به یک کیلوگرم نیز می رسد)میوه این درخت دارای پوست نازک و صاف به رنگ قهوه ای روشن، گوشت میوه نارس به رنگ زرد تا قهوه ای روشن با شیرابه فراوان و سفت می باشد، اما میوه رسیده فاقد شیرابه است و گوشت مویه به رنگ قرمز، خیلی شیرین و آبدار است و طعم اسیدی کمی (چیزی بین شکر و نوشابه) دارد. بذر آن به رنگ سیاه براق، دوکی شکل و نزدیک به ۲ سانتی متر طول دارد. طول دوره تشکیل تا رسیدن میوه چیکو نزدیک به ۱۶۸ تا ۲۴۰ روز است. در کشور هندوستان این زمان شامل سه مرحله است: مرحله نخست، ۱۱۲ روز است که قطر میوه افزایش می یابد. مرحله دوم، ۲۸ روز است که به آن دوره انتقال می گویند و مرحله سوم ۶۳ روز است که در این مرحله طول میوه افزایش می یابد و میوه به شکل اصلی خود می رسد.هر درخت چیکو نزدیک به ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ عدد میوه تولید می کند و عملکرد محصول در هر هکتار ۱۰ تا ۱۲ تن است.
    بذرهای چیکو پس از چند سال انبار شدن قادرند طی دو تا چهارهفته بعد از کاشت، جوانه بزنند و درختان حاصله، شش تا ده سال بعد میوه تولید کنند. به منظور تولید درختان یکنواخت و یک شکل از روش تکثیر غیرجنسی استفاده می شود. مهمترین روش های تکثیر غیرجنسی این گیاه تکثیر از طریق پیوند، خوابانیدن و قلمه زدن می باشد. تکثیر از طریق پیوند، متداول تر از سایر روش ها است. در جنوب کشور از پیوند مجاورتی و جانبی برای تکثیر استفاده می شود. زمان مناسب عملیات پیوندزنی، اواخر اسفند تا اردیبهشت ماه می باشد.از نهال های حاصل از چیکو، بذری (رایان و کرنی) به عنوان گیاه پایه به دست می آید. در هوای خشک و سرد، درصد موفقیت عملیات پیوندزنی و گرفتن پیوندک ها بیشتر است. تکثیر در شرایط میست به وسیله ساقه های بریده شده و برگ دار چیکو که با ترکیبات ریشه زا تیمار شده باشند نیز موفقیت آمیز بوده است.
    چیکو یک درخت مقاوم است که در محدوده وسیعی از خاک ها می تواند رشد کند. زهکشی خاک مهمترین عامل برای این درخت محسوب می شود. لایه سخت در عمق خاک نباید وجود داشته باشد. چیکو در خاک های زهکش دار که در عمق ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر دارای سنگریزه هستند هفت تا هشت سال نخست رشد خوبی دارد، اما به محض این که ریشه ها با لایه سخت تماس پیدا می کنند رنگ برگ ها کم رنگ و اندازه میوه کوچک می شود.چیکو می تواند وجود مقادیری نمک را در خاک یا آب تحمل کند. ایده آل ترین خاک برای چیکو خاک های رسوبی عمیق، لومی شنی و لاتریت قرمزرنگ است. خاک های بدون زهکشی و آهک دار، خاک های زردرنگ و خاک های چسبناک برای کاشت چیکو مناسب نیست و وجود مقداری آهک در خاک باعث کاهش رنگ سبز برگ ها می شود و این قبیل گیاهان بعد مدت کوتاهی می میرند.چیکو، خاک هائی را که دارای PH اسیدی (8-6) هستند، ترجیح می دهند.بهترین رشد این گیاه در عرض های جغرافیایی 12 تا 25 درجه از خط استوا و تا 1000 متر از سطح دریا است.
    شانکر یا بیماری صورتی به وسیله قارچ corticum salmonicolor ایجاد می شود باعث خشکیدگی و مرگ شاخه های چیکو میشود و بیماری لکه برگی چیکو که به وسیله قارچ phaeopleospora indica ایجاد میشود در هندوستان و اندونزی گزارش شده است.

  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    391
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    326
    پسند کرده
    577

    Re: درخت میوه ،کاشت و نگهداری

    دستور العمل اجرایی عملیات درخت انگور


    ستورالعمل اجرایی عمليات احداث باغ انگور


    1- طراحي باغ :
    دراين عمليات مي بايستي مواردي نظيرمكانيابي ، تسطيح ، آماده سازي زمين و پياده نمودن نقشه كاشت در مد نظر قرار گيرد.


    2- اصلاح ساختار بستر باغ:
    الف- اصلاح فيزيكي و شيميايي خاك
    هدف از اصلاح فيزيكي خاك بهبود شرايط فيزيكي خاك از نظر ساختمان وبافت خاك مي باشد، اينكار از طريق خاك ورزي ويا افزودن كودهاي دامي ، سبز و... امكان پذير مي باشد.
    هدف از اصلاح شيميايي خاك بهبود وضعيت خاك از نظر تامين عناصر غذايي مورد نياز براي رشد گياه و همچنين اصلاح اسيديته ( pH ) و شوري خاك (Ec ) مي باشد.
    ب- ايجاد بانكت و تراس:
    هدف اصلي در حقیقت بهره برداری حداكثر از نزولات آسماني بويژه در اراضي شيبدار است لذا می بایست اقداماتی را اعمال کرد تا ناحيه ريشه از بيشترين ذخيره آب برخوردار شود. بر اين اساس روش هاي جمع آوري آب باران به انواع مختلفي تقسيم بندي مي شوند كه در اينجا به بانكت و تراس اشاره مي شود:
    بانكت : با ايجاد چاله هاي هلالي شکل به شعاع 2 متر و در امتداد خطوط عمود بر جهت شيب اصلي دامنه ها مي توان بانکت هلالي را بوجود آورد.
    تراس: در این روش روي خطوط هم تراز، تراس احداث نموده و برای انجام آن می بایستی شيب طبيعي دامنه كوه به چند پله تقسيم شود.
    ج- نهر كشي:
    شامل ايجا د كانالهاي مخصوص انتقال آب از منبع آب تا محل باغ مي باشد ، چنانچه قبلا كانال كشي يا نهر كشي در باغ صورت پذيرفته لازم است تا اصلاح ومرمت آنها به منظور استفاده بهينه از منابع آبي موجودصورت پذيرد.
    د- تسطيح و حذف ناهمواري هاي سطح باغ:
    به منظور سهولت در تردد ادوات باغي و امكان انجام بهتر عمليات داشت و برداشت لازم است كه پستي وبلندي ها ي موجود در بين درختان تسطيح گردند.
    ه- شكستن لايه هاي غير قابل نفوذ:
    تجمع مواد حاوي كلسيم در لايه هاي زيرين خاك در عمق حدودا يك متري از سطح خاك باعث ايجاد لايه هاي غير قابل نفوذي مي شود كه از رشد و توسعه ريشه هاي درخت به اعماق خاك جلوگيري مي نمايند كه نهايتا منجر به عدم رشد گياه ودر نتيجه خشك شدن آن مي انجامد.
    براي رفع اين معضل وشكستن اين لايه، انجام شخم عميق با استفاده از وسايلي نظير ريپر و سوسولوز امكان پذير است.


    3- تامين نهال:
    نهال مورد استفاده در عمليات واكاري مي بايست از ارقام مرغوب تجاري ، اصيل ، سالم و با كيفيت انتخاب شود كه تحت نظارت كميته فني نهال استان توليد وداراي گواهي بهداشتي از مديريت حفظ نباتات و مورد تاييد موسسه تحقيقات ثبت وگواهي بذر و نهال باشد، از نهال انگور سالم و مناسب براي تازه خوري كه داراي حبه درشت، بازار پسند، بيدانه و خاصيت حمل و نقل بالا باشد استفاده شود.
    استاندارد نهال انگور:
    ارتفاع نهال حداقل 30 سانتيمتر و قطر آن يك سانتيمتر سن نهال از زمان كاشت قلمه حداكثر 2 سال باشد.


    4- پوشش و قيم گذاري نهال:
    نهال هايي كه واكاري مي شوند مي بايست از قيم براي هدايت رشد و حفاظت نهال در برابر باد استفاده گردد، پوشانيدن نهالها با شاخ و برگ درختان براي حفاظت آنها در برابر سرمازدگي زمستانه امري بسيار مهم مي باشد.


    5- گود برداري و غرس نهال:
    گودالها بايستي قبلا آماده شده باشند، زمان گوده برداري با زمان درختكاري در ارتباط است ، بدين معني كه اگر موقع كاشت نهال در اواخر پاييز است چاله ها بايستي در تابستان واگر موقع كاشت نهال در زمستان است چاله ها بايستي در پاييز حفر شده باشند.
    ابعاد گودال بستگي به نوع خاك واندازه ريشه دارد، ابعاد گودال بايستي به نحوي باشد كه ريشه ها در موقع كاشت با ديواره تماس پيدا نكنند درخاكهاي مرغوب گودال مي بايستي فضايي بين 60-30 سانتيمتر بيشتر از نوك ريشه ها داشته باشد واين فضا براي خاكهاي نا مرغوب مي بايستي بيشتر مد نظر قرار گيرد.
    معمولا ا گر قبلا زمين شخم خورده باشد ابعاد گوده را به صورت 80*80*80 سانتيمتر در نظر مي گيرند.


    6- انجام هرس فرم دهي:
    پس از اینکه نهالهاي انگور جدید کشت شدند سر نهال در 50 سانتی متری از سطح خاك قطع می شود. در طول اولین فصل رشد، جوانه برداری بهاره یا تابستانه که رشد درخت در فصل اول را هدایت می کند می تواند نخستین هرس دوره خواب را تسهیل نماید اما این عمل ضروری نیست. قطع شاخه های متقاطع، پاجوش و نرکها می تواند موثر باشد. به عنوان یک قاعده تا آنجا که ممکن است باید سطح برگ را بیشتر کرد تا رشد درخت به حداکثر برسد.
    هرس انگور پس از اولین فصل رشد در تعیین شکل نهائی و عملکرد آن سرنوشت ساز است. حذف شاخه های غیراصلی غالباً نخستین هرس دوره خواب نامیده میشود.




    7- نگهداري باغ قبل از شروع باردهي:
    اين عمليات شامل مواردي نظير شخم ساليانه بين رديفها ، تهيه ، حمل و پخش كودهاي دامي وشيميايي، مبارزه با آفات، بيماريها و علفهاي هرز، هرس و... مي باشد.


    8 - اجراي سيستم رو سيمي روسيمي:
    انتخاب نوع سيستم روسيمي يا كوردون به شرايط آب و هواي هر منطقه بستگي دارد . سيم مورد استفاده مي بايست گالوانيزه از نوع مرغوب باشد و از نظر استحكام و مقاومت توان تحمل بار اضافه شده را داشته باشد. در صورتي كه از آهن آلات براي پايه هاي استفاده شود زدن ضد زنگ براي پيشگيري از خورده شدن آهن ضروري است و اگر از پايه هاي شني استفاده شود عيار بتن مورد استفاده بايد طوري باشد كه بتواند مقاومت كافي را ايجاد كرده و در برابر يخبندانهاي زمستانه دوام كافي را داشته باشد. ( عيار سيمان 250 باشد ) همچنين استفاده از ميلگرد مناسب در درون بتن پايه ها الزامي است. ( رعايت كليه اصول مربوط به استحكام بتن از جمله دانه بندي و نوع شن و ماسه و استفاده از ويبره و ... ضروري است ). فواصل پايه ها از يكديگر حداكثر 6 متر و از مهار بتني يا مهاركششي براي ثابت نگهداشتن ستونهاي ابتدا و انتهاي خط استفاده شود.
    پايه ها مي بايست طوري در خاك قرار گيرند و مهار شوند كه در اثر بار حاصل از شاخ و برگ و ميوه هاي باغ و همچنين سرعت و قدرت باد منطقه دچار خمش يا جابجايي نشوند.


    9- نياز آبي انگور:
    نیاز آبی انگور بر حسب منطقه و رقم 7-5 هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیاز آبی حدود 5-4 هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد.

صفحه 1 از 7 1234 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما