نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree23Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 48
صفحه 2 از 6 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    نوشته ها
    1
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    0
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    لطفا دستوره معوه را هم بگذارید

  2. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو سورو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    نوشته ها
    208
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    677
    پسند کرده
    320

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    نقل قول نوشته اصلی توسط zahra_sh
    میشه اموزش دوپیازه میگو رو هم بدید من تو ابادان خوردم خیلی خوشمزه بود
    حتما عزيزم در اولين فرصت دستورشو ميزارم
    لازانیا
     
    اگر نمي توانيد كسي را ياري كنيد لااقل صدمه اي به او نرسانيد

  3. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو سورو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    نوشته ها
    208
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    677
    پسند کرده
    320

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    نقل قول نوشته اصلی توسط رز الیسا
    لطفا دستوره معوه را هم بگذارید
    من خودم مهياوه درست نكردم ولي دستورشو ميگيرم و براتون ميزارم
    لازانیا
     
    اگر نمي توانيد كسي را ياري كنيد لااقل صدمه اي به او نرسانيد

  4. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    نوشته ها
    14
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    22
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    دوپیازه ی میگو غذای محلی جنوب


    دو پیازه*ی میگو یکی از خوشمزه*ترین غذاهای دریایی است که مخصوص جنوبی*هاست.

    مواد لازم:

    میگو*ی پاک شده: 500 گرم

    پیاز: یک کیلوگرم

    رب گوجه*فرنگی: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

    روغن: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل و ادویه به مقداری

    طرز تهیه:

    * ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می*کنیم.

    * میگوها را نیز تمیز می*کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می*گذاریم و در

    ظرف را می*بندیم و حرارت اجاق را کم می*کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.

    * آن*گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می*کنیم .

    * در این هنگام ادویه را اضافه می*کنیم و یک تفت می*دهیم.

    * بعد نمک و فلفل و رب گوجه*فرنگی را اضافه می*کنیم و تفت می*دهیم.

    * سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می*گذاریم تا کمی بپزد.

    * آن*گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می*کنیم.

    نکته:
    بعضی*ها مواد دیگری مثل سیب*زمینی و سیر و فلفل دلمه*ای سرخ شده هم به آن اضافه می*کنند.

    لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب

    می*شود.
    mitra40 این نوشته را پسندیده.

  5. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    نوشته ها
    14
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    22
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    طرز تهیه مهیاوه (مهوه)مواد لازم جهت تهیه مهیاوه (مهوه)

    ماهی ساردین (متو در زبان محلی ) خشک..................................نیم کیلو

    خردل.......................................... ...............................................ن م کیلو

    رازیانه.................................... .................................................. ۲۵۰ گرم

    نمک............................................ .................................۱و ۱چهارم پیمانه

    آب.............................................. .....................................به مقدار لازم

    طرز تهیه مهیاوه

    ماهی متو ( متوتا) را کاملا شسته تا شن هایی که به ماهی چسبیده اند از

    آن جدا شوند .

    یک ظرف سفالین را با آب پر کرده نمک را در آب ریخته و حل می کنیم سپس

    ماهی شسته شده را در آن ریخته و به عبارتی ماهی را در محلول آب و

    نمک می خوابانیم .

    آب باید حدود ۱۰ سانت روی ماهی را فرا بگیرد ، اکنون روی ظرف را با پارچه

    تمیزی می پوشانیم و دور آن را با یک کش می بندیم و سپس در ظرف را

    می گذاریم و به مدت حداقل ۲۰ و حداکثر ۳۰ روز ظرف را در مکانی آفتاب گیر

    می گذاریم .

    (البته این مدت زمان بسته به گرمی یا سردی هوا متفاوت است و هر چه هوا

    سردتر باشد مدت زمان مورد نظر افزایش می یابد) .

    حال چرا محتویات آب و ماهی را حتما باید در آفتاب گذاشت ؟

    چون ماهی زودتر نرم و جهت مراحل بعدی آماده تر خواهد شد .

    در مدتی که ظرف سفالین حاوی آب و ماهی را در آفتاب گذاشته ایم روزی

    دو بار به آن سر زده و با قاشق آنرا به هم می زنیم تا از فساد آن جلوگیری شود .

    بعد از اتمام مدت مورد نظر محتویات ظرف را در یک آبکش که ظرفی دیگر زیر آن

    قرار داده ایم ، می ریزیم (توچه داشته باشید که آب ماهی حاصله نباید دور ریخته

    شود) و ماهی را با دو دست می مالیم تا کاملا له شود و آب اضافی آن کاملا

    خارج شود . تفاله ماهی بر جای می ماند که آنرا دور می ریزیم .

    آب ماهی آبکش شده را با خردل که از قبل بو داده ایم و آسیاب کرده ایم و

    اکنون به صورت پودر در آمده مخلوط می کنیم ، هم می زنیم تا کاملا مخلوط

    شود . مواد مخلوط شده را درظرف سفالین می ریزیم و دور آن را با پارچه و کش

    می بندیم و در مکانی آفتاب گیر می گذاریم تا مهیاوه کاملا برسد . البته باز هم

    بسته به سردی و گرمی هوا مدت رسیدن و آماده شدن مهوه متفاوت است

    اما به طور معمول در یک هوای گرم ۱۰ تا ۱۵ روز کافی است و بعد از این مدت

    مهیاوه آماده مصرف است .

    بعد از رسیدن مهوه هم باید در روز دو بار آن با قاشق به هم زد .

    نکات مورد توجه و مهم در تهیه مهیاوه



    همراه با خردل بو داده گاهی سایر ادویه ها نظیر : رازیانه ، تخم گشنیز ،
    هم آسیاب شده و به آب ماهی اضافه می شود . گاهی هم پوست نارنج خشک

    شده به ماده فوق اضافه می شود ( پوست نارنج را نباید آسیاب کرد ) . البته ادویه

    افزوده به مهیاوه در برخی مناطق زیره و فلفل سیاه و کنجد نیز می باشد .

    مزه مهوه ای که در سفال تهیه می شود بسیار بهتر از مهوه ای است
    که در سایر ظروف درست شده است . (از درست کردن مهوه در ظروف پلاستیکی

    خودداری شود .)

    نمک در تهیه مهیاوه بسیار مهم است و اگر مقدار آن کم باشد مهیاوه دچار
    کرم زدگی شده و فاسد می شود .

    بهتر است که مهیاوه را در فصل گرم سال(تابستان) تهیه کرد .
    گاهی بعضی از افراد معتقدند که مهوه بوی بدی دارد در خصوص این
    موضوع باید عرض کنم که مهیاوه به مواظبت زیادی نیاز دارد تا آماده شود و

    زمانی که مراقبت بدلیل سهل انگاری کافی نباشد مهیاوه فاسد شده و بوی

    بسیار بدی از آن استنشاق می شود وگرنه در حالت عادی مهوه بسیار خوش

    بو و بوی خردل و ماهی در آن فاحش خواهد بود .

    طرز مصرف مهیاوه

    مهوه را داخل ظرفی با روغن تفت مختصری می دهند و به عنوان صبحانه با نان

    مصرف می شود البته اگر به این صبحانه مقداری لیمو تازه یا آب لیمو هم اضافه

    شود خوشمزه تر خواهد شد .





    همچنین از مهوه در پختن بعضی از نان های محلی نظیر : بالاتوه ، لیتک ، گَپُک ،

    باتو ، تفتون ، بتنور ، و ... استفاده می شود .



    فوائد غذایی مهوه

    مهوه دارای فسفر و کلسیم و چربی زیادی است که همگی از ماهی بدست آمده

    است .

    خوردن مهوه که دارای خردل هم است از ابتلا به برخی از بیماری ها نیز جلوگیری

    می کند .

    دوستانی که از وبلاگ بازدید می کنند اگر سوالی در رابطه با این سس جنوبی

    داشته باشند می توانند در قسمت نظرات مطرح بفرمایند تا پاسخ داده شود .
    farzane45 و mitra40 این نوشته را پسندیده.

  6. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو سورو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    نوشته ها
    208
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    677
    پسند کرده
    320

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    نقل قول نوشته اصلی توسط minarad
    دوپیازه ی میگو غذای محلی جنوب


    دو پیازه*ی میگو یکی از خوشمزه*ترین غذاهای دریایی است که مخصوص جنوبی*هاست.

    مواد لازم:

    میگو*ی پاک شده: 500 گرم

    پیاز: یک کیلوگرم

    رب گوجه*فرنگی: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

    روغن: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل و ادویه به مقداری

    طرز تهیه:

    * ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می*کنیم.

    * میگوها را نیز تمیز می*کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می*گذاریم و در

    ظرف را می*بندیم و حرارت اجاق را کم می*کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.

    * آن*گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می*کنیم .

    * در این هنگام ادویه را اضافه می*کنیم و یک تفت می*دهیم.

    * بعد نمک و فلفل و رب گوجه*فرنگی را اضافه می*کنیم و تفت می*دهیم.

    * سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می*گذاریم تا کمی بپزد.

    * آن*گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می*کنیم.

    نکته:
    بعضی*ها مواد دیگری مثل سیب*زمینی و سیر و فلفل دلمه*ای سرخ شده هم به آن اضافه می*کنند.

    لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب

    می*شود.
    ممنون از توضيحات كاملي كه دادين
    من به دوپيازه ميگو مغز ليمو خشك اضافه ميكنم يه مزه ترشي بهش ميده و خيلي خوشمزه ميشه
    لازانیا
     
    اگر نمي توانيد كسي را ياري كنيد لااقل صدمه اي به او نرسانيد

  7. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو سورو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    نوشته ها
    208
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    677
    پسند کرده
    320

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    دو پيازه ميگو



    اين خوراكو من قبل از باز شدن اين مبحث درست كردم و تو سايت گذاشتم

    post1430469.html#p1430469
    لازانیا
     
    اگر نمي توانيد كسي را ياري كنيد لااقل صدمه اي به او نرسانيد

  8. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو سورو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    نوشته ها
    208
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    677
    پسند کرده
    320

    Re: غذاها و خوردنیهای استان هرمزگان

    مهياوه (ماهي آبه)

    مواد لازم:
    ماهي متو (خشك) 500 گرم
    خردل 500 گرم
    رازيانه 250 گرم
    پوست نارنج (خشك) 5_4 تكه
    تخم گشنيز 250 گرم
    نمك به ميزان لازم

    سر ماهي متو را با دست از تنه آن جدا كنيد و تنه ماهي را به مدت نيم ساعت در آب بخيسانيد تا شنهايي كه به ماهي چسبيده جدا شود
    سپس ماهي را بشوييد و در آبكش بريزيد
    ماهي را در ظرف سفال ريخته و نمك روي آن بپاشيد سپس روي روي ماهي آبجوش بريزيد (تا جايي آب اضافه كنيد كه كاملا روي ماهي را بپوشاند) و با قاشق چوبي هم بزنيد تا نمك در آب حل شود
    درب ظرف رابا پارچه بپوشانيد و آن را به مدت 20 روز در آفتاب بگذاريد و روزي 2 بار با قاشق چوبي هم بزنيد
    پس از 20 روز ماهي را در ظرفي بريزيد و با دست ماهي را بماليد تا كاملا له شود سپس از آبكش رد كنيد (تفاله ماهي را دور بريزيد)
    خردل را پس از تميز كردن بشوييد و روي پارچه تميزي پهن كنيد و روي آنرا كمي نمك بپاشيد
    رازيانه و تخم گشنيز را جداگانه بشوييد و روي پارچه تميزي پهن كنيد و نمك بپاشيد
    ادويه ها را پس از خشك شدن توي تابه ريخته و بو دهيد سپس آنها را بكوبيد و با آب ماهي مخلوط كنيد
    مهياوه را در دبه ريخته و پوست نارنج خشك را به آن اضافه كنيد در ظرف را ببنديد
    مهياوه پس از 2 هفته آماده ميشود
    نكته:
    در صورت دلخواه ميتوان به مهياوه زيره - فلفل سياه - كنجد و سياهدانه هم اضافه كرد

    منبع: كتاب آشپزخانه هرمزگان
    تاليف : منا پور دريايي نژاد
    لازانیا
     
    farzane45 این نوشته را پسندیده.
    اگر نمي توانيد كسي را ياري كنيد لااقل صدمه اي به او نرسانيد

صفحه 2 از 6 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما