نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree2Likes
  • 1 Post By zhaleh2011
  • 1 Post By Mahi site

موضوع: حلوای جوانه گندم

نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3
  1. #1
    مدیر انجمن
    ayla1 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۱۰/۲۶
    محل سکونت
    کانادا
    نوشته ها
    1,308
    میزان امتیاز
    10
    پسند شده
    1564
    پسند کرده
    915

    ویترین مدال ها

    حلوای جوانه گندم

    --
    و چقــــــدر دیر می فهمیم که زندگــــــی همین روزهاییست که منتظــــر گذشتنش هســتیم.

    در میان این همه اگر ؛تو چقدر بایدی؟

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    512
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    1421
    پسند کرده
    99

    Re: حلوای جوانه گندم

    حلوای جوانه گندم



    مواد لازم:

    جوانه گندم تازه--------------------------------------- 400 گرم

    شیره خرما-------------------------------------------- 100 گرم

    کره---------------------------------------------------- 20 – 30 گرم

    پودر پسته--------------------------------------------- 30 گرم

    پودر نارگیل-------------------------------------------- 30 گرم

    پودر بادام------------------------------------------- 30 گرم

    رازیانه نیمکوب شده---------------------------------- 1 قاشق مرباخوری سر صاف

    آب ساده---------------------------------------------- 1 پیمانه

    طرز تهیه:



    این حلوا برای وعده افطار خیلی مناسب است و حتی برای سحری نیز میتوان استفاده کرد چون تشنگی ایجاد نمیکند و تقریباً سیر میکند.

    این حلوای از حلواهای قدیمی است که حلوای سِن نیز میگویند.

    چون این حلوای خیلی قدیمی است در آن زمان از میزان کره بیشتری یعنی 100 گرم کره استفاده میکردند اما چون امروزه مصرف این مقدار کره ممکن است مشکلاتی ایجاد کند برای همین مقدار آن را کم کردیم و حتی میتوانیم به جای آن از روغن زیتون استفاده کنیم.

    برای تهیه جوانه گندم، گندم را بشویید و به مدت یک روز خیس کنید دو سه دفعه آبش را عوض کنید بعد داخل ظرفی گندم را بربزید یک پارچه ای که رطوبت دارد روی گندم بکشید و در عرض یک روز یا دو روز که میخواهد جوانه بزند (الان چون فصل تابستان است و هوا گرم است زود جوانه میزند) با اسپری روی پارچه آب بپاشید یا روی پارچه نمدار ضخیم جوانه ها را بریزید و یک پارچه نمدار هم روی آن باشد.

    جوانه به اندازه

    نیم تا یک سانتی متر که شد بیشتر از این نگذارید بماند چون تلخ میشود. جوانه باید سفید رنگ باشد.

    این جوانه را به همراه گندم روی آن میتوانیم خشک کنیم و به مدت یک ماه نگهداری کنیم یا به صورت تازه مصرف کنیم. اما باید دقت کنیم که حتماً داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنیم تا بوی نای نگیرد.

    در اینجا جوانه تازه را به همراه خود گندم چرخ میکنیم.

    اگر نخواهیم از شیره خرما استفاده کنیم 15 عدد خرمای تازه که رطب گفته میشود هسته و پوست گرفته و به همراه جوانه چرخ میکنیم.

    در این حلوا از شکر استفاده نمیکنیم و اگر بخواهیم شیرینی آن بیشتر شود میتوانیم یک قاشق عسل

    اضافه کنیم.

    اگر از جوانه خشک شده استفاده کنیم به جای 400 گرم جوانه خیس، از 200 گرم جوانه خشک استفاده میکنیم. و همچنین به جای 1 پیمانه آب، 2 پیمانه استفاده میکنیم.

    جوانه باید پخت کافی داشته باشد.

    کره را داخل ظرف روی حرارت میگذاریم تا ذوب شود.

    وقتی کره کمی ذوب شد جوانه را اضافه میکنیم و حدود یک ربع با شعله کم تفت میدهیم.

    ممکن است گندم محلی باشد و زمان زیادی برای پخت لازم داشته باشد در این صورت 20 دقیقه تفت میدهیم. رنگ جوانه باید به قهوه ای تیره تغییر کند.

    اگر از شیره خرما استفاده کنید بهتر از خود خرماست چون هم تهیه حلوا راحت تر میشود و هم تکه های کوچک سیاه خرما داخل حلوا دیده نمیشود.

    شیره خرما را اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم اگر بخواهیم از عسل استفاده کنیم، شیره خرما را که تفت دادیم بعد از 5 دقیقه، 1 قاشق عسل اضافه میکنیم و زیاد نمیگذاریم روی حرارت بماند چون هم رنگ حلوا را تیره میکند و هم جوانه را تلخ میکند.

    اگر از عسل استفاده نکنیم بعد از 5 دقیقه تفت دادن مواد حرارت را خاموش میکنیم و پودر نیمکوب شده رازیانه را اضافه میکنیم.

    رازیانه زود تلخ میکند برای همین از قاشق سر صاف استفاده میکنیم.

    در هند رازیانه را بو میدهند و نیم کوب میکنند و بعد از صرف نهار و شام حدود یک چهارم قاشق چایخوری میخورند که به هضم غذا کمک میکند و برای نفخ معده هم مفید است.

    آب را کم کم اضافه میکنیم تا مواد شل نشوند.

    در ظرف را میگذاریم و شعله را کم میکنیم تا بخارپز شود و آبش جمع شود. حدود ده دقیقه با شعله خیلی کم بماند.

    حرارت را خاموش میکنیم و مواد را در ظرف مخصوص میریزیم و اجازه میدهیم کمی سرد شود بعد پودرها را برای تزئین اضافه میکنیم. چون اگر حلوا گرم باشد پودری که روی آن میریزیم حل میشود و داخل حلوا میرود.

    بعد از ریختن پودرها اجازه میدهیم حلوا سرد شود و ببندد بعد به شکلهای دلخواه برش میزنیم.



    شبکه جام جم برنامه خانه مهر
    ...
     
    Mahi site این نوشته را پسندیده.
    هــــــرگــز بـه گذشته برنگــــــــرد
    اگر سیندرلا برای برداشتن کفشش برمیگشــت
    هیچوقت یک پرنسس نمی شد

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    Mahi site آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۱۵
    نوشته ها
    385
    میزان امتیاز
    104
    پسند شده
    1627
    پسند کرده
    1452
    یه مقدار جوانه گندم داشتم که چون ماه رمضون بود خیلی خورده نمی شد. تصمیم گرفتم ازش حلوا درست کنم.
    طبق دستور بالا پیش رفتم وفقط چون شیره خرما نداشتم از خود خرما استفاده کردم. جوانه ها رو با خرما چرخ کردم.
    علاوه بر رازیانه از عرق هل و گلاب هم برای طعم دادن استفاده کردم.
    اگه کماچ سحن (سوغات کرمان) خورده باشین این حلوا دقیقا مزه همون رو می داد.
    از لحاظ مزاجی هم خیلی گرم و مقوی بود!

    نام: 201407167642.jpg نمایش: 396 اندازه: 103.5 کیلو بایت
    m1361 این نوشته را پسندیده.

  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما