نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree71Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 23
صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۸/۲۷
    نوشته ها
    55
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    11
    پسند کرده
    23

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    [HIGHLIGHT=#eeece1] نوعی دیگه از طرز تهیه ی ترخینه[/HIGHLIGHT]


    دوستان ترخینه یه غذایی محلی اهالی لرستان هستش. که شامل گندم و دوغ و سبزیجاتی مثل پونه و نعناع میشه ؛ که خیلی مناسب برای خوردن در مواقع سرما خوردگی. برای تهیه ی ترخینه ما ابتدا گندم رو بلغور میکینم و چند روز گندم بلغور شده رو توی دوغ غلیظ و پرمایه میخوابونن به طوری که بلغورها تمام دوغ رو به اصطلاح میخورن ؛ سبزیجات مثل نعناع رو اضاف و بعد توی آفتاب خشک میکنن( البته تمام این کارها رو توی فصل تابستون انجام میدن). ولی میشه توی فصلهای دیگه انجام داد و نیازی به خشک کردن نیست؛ میشه توی فریزر نگه داشت.
    حالا بعد از تهیه ترخینه نوبت به طرز پختش میرسه: ابتدا به مقدار مورد نیاز آب رو میذارن جوش بیاد و ترخینه رو اضافه میکنن + عدس و میذارن خوب پخته شه(حدود 2 ساعت) البته این آش کاملا آبدار باید باشه و در مرحله ی آخر پیاز داغ+ نعناع و سیر داغ رو به اون اضافه میکنیم.
    zohreh1371 و هاجر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    نوشته ها
    185
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    117
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    نان برساق


    مواد لازم :
    آرد 1 پیمانه
    زیره 1 قاشق چایخوری میتونین خردش کنین یا همون درسته بندازین
    زرد چوبه 1 قاشق چایخوری
    شیر ولرم بمقدار لازم
    شیر رو باید به اندازی بندازیم که باعث چسبندگی خمیر تو دست نشه
    پودر قند 4 قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه میتونین کمتر یا بیشتر بریزین )
    آرد و پودر قند و زردچوبه و زیره را تو یک کاسه می ریزیم و خوب مخلوطش
    می کنیم باید زردچوبه کاملا با آرد مخلوط بشه.حالا آروم شیر را بهش اضافه می کنیم تا خمیری بده که به دست نمی
    چسبه اگر یک دفعه شیر را زیاد ریختین و خمیر چسبندگی پیدا کرد اصلا
    مهم نیست با مقداری آرد چسبندگیش را بگیرید.
    خمیر را یکی دو دقیقه ورز بدین .بعد به اندازه یک گردوی بزرگ بردارید و با وردنه به قطر دو میل تا نیم سانت
    پهنش کنید مقداری روغن تو ماهیتابه بریزین بذارین گرم بشه و بعد نانها را سرخ کنید .
    کمی پف می کنه بهتره که تا گرم هست خورده بشه اینجوری خوشمزه
    تره .


    zohreh1371 و هاجر این نوشته را پسندیده.
    در تمام بود و هستی با تمام شور و مستی
    دلم من یه آرزو داشت جایی باشم که تو هستی

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    mehregan1384 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۸/۳۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    104
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    274
    پسند کرده
    1862

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    سلام دوستان

    میخواستم آش ماسوا بپزم شنیدم با ترخینه پخته میشه و غذای سنتی لرستانه اگه کدبانوهای محترم بلدند لطفا مساعدت نمایند.سپاس
    zohreh1371 این نوشته را پسندیده.

    چندانکه تعلق خاطر آدمیزاد به روزی است اگر به روزی ده بودی ، به مقام از ملائکه در گذشتی!

    (سعدی)

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    sommy آواتار ها
    سمیـــــــــه
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    نوشته ها
    142
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    850
    پسند کرده
    1783

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    ماه منیرجون مامان من یه بار مریض شدم برام درست کرد
    اگه اشتباه نکنم برنج رو با ماست و اب گذاشت خووووووووب پخت بعد آخرسر پیازداغ و نعناع داغ براش درست کرد
    یه رو ش دیگه م هست
    برنج رو با آب میذاری بپزه بعذ یه کوچولونخود لوبیای پخته شده توش میریزی بعد کشک اضافه میکنی با نمک و زردچوبه
    و آخرسر پیاز داغ و نعناع
    اما اصلش با ماسته مث روش اول
    mehregan1384, zohreh1371 و هاجر این نوشته را پسندیده.
    امیــــــــــــــــــرالم ومنین علی (ع)
    انسان باهر نفس یک قدم بسوی مرگ پیش میرود

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    10
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    طرز تهیه خورش سیب درختی لرستان


    گوشت ران گوسفندی 500 گرم

    روغن مایع 2 قاشق غذاخوری

    برگ بو 3 عدد

    پیاز 1 عدد

    آب 5 لیوان

    نمک و فلفل به مقدار لازم

    سیب درختی 500 گرم

    پیازداغ 2 قاشق غذاخوری

    سرکه 2 قاشق غذاخوری

    شیره انگور یا خرما نصف لیوان

    نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری



    طرز تهیه:

    گوشت را به قطعات 2×2برش داده در روغن مایع تفت دهید.


    سپس آن را با برگ بو، پیاز و آب به مدت سه ساعت روی حرارت بپزید.

    در یک ساعت آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.

    با ابزار مخصوص یا چاقو، وسط سیب را بیرون آورده پوست آن را بگیرید و آن را برش دهید.

    در اواخر پخت گوشت، طوری که دو پیمانه از آب آن باقیمانده باشد، پیاز و برگ بو را بیرون آورده و سیب های حلقه شده و پیاز داغ را به آن اضافه نمایید.

    سرکه را به شیره انگور یا شیره خرما اضافه کرده خوب به هم بزنید و سپس آن را به خورش اضافه کنید تا خورش بپزد و سیب ها تقریبا نرم شوند.

    نشاسته ذرت را نیز در کمی آب سرد حل کرده در اواخر پخت به خورش بیفزایید


    zohreh1371 و هاجر این نوشته را پسندیده.
    نفسم میگیرد در هوایی که نفسهای تو نیست
    نفسم = تو

  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    10
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان

    آش بادمجان (ملاير)


    مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
    کشک 200 گرم
    بادمجان 1 کيلو گرم
    لوبيا‏ سفيد 100 گرم
    لوبيا چيتي 100 گرم
    لوبيا قرمز 100 گرم
    نخود 80 گرم
    بلغور گندم 250 گرم
    گوشت گوسفندي 300 گرم
    نمک، فلفل ‏سياه، ‏زرد چوبه به ميزان لازم
    آب 2 ليتر
    روغن 100 گرم
    نعنا داغ 1 قاشق سوپ‏ خوري
    سير داغ 1 قاشق غذاخوري
    پياز داغ 4 قاشق غذاخوري(3عدد)

    طرز تهيه:
    گوشت را با يک عدد پياز خام و يک ليتر آب و فلفل روي حرارت مي‏ گذاريم تا کاملاً پخته شود.
    سپس گوشت را خارج نموده و ريش ريش مي‏ کنيم.
    حبوبات (نخود و لوبيا) را که از شب قبل خيس کرده‏ ايم با مقداري نمک به آب گوشت اضافه مي‏ کنيم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه مي ‏کنيم تا لعاب بدهد.
    بادمجان‏ ها را پوست گرفته و خرد مي ‏کنيم و با مقداري روغن، سرخ کرده، کمي زردچوبه به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه مي ‏کنيم.
    بعد از چند جوش نيمي از پياز داغ و سير داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ريش شده به آش مي ‏افزائيم.
    وقتي آش‏ جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش مي ‏کنيم.
    آش را داخل ظرف کشيده و روي آن را با پياز داغ، نعنا داغ، سير داغ و کشک تزيين مي ‏کنيم.

    sadi_eh, fateme67, zohreh1371 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    نفسم میگیرد در هوایی که نفسهای تو نیست
    نفسم = تو

  8. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۱۰
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    10
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان لرستان


    مواد لازم :
    آبگوشت کشک لرستان

    گوشت آبگوشتی 500 گرم

    نخود و لوبیا سفید 2 پیمانه

    بادمجان سرخ کرده 2 عدد

    پیاز 1 عدد درشت

    سیر 4 حبه

    کشک 250 گرم

    نمک و زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم

    روغن مایع به میزان لازم
    طرز تهیه :

    نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید.

    گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با 5 پیمانه آب خوب بپزید.

    پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده راهم اضافه کنید.

    در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.

    کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید.

    وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید. گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید.

    به این آبگوشت به زبان محلی " دو گوله دودار" گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد و از نظر مواد لازم برای بدن بسیار غنی و در عین حال، خوشمزه و دلچسب است.

    zohreh1371 و هاجر این نوشته را پسندیده.
    نفسم میگیرد در هوایی که نفسهای تو نیست
    نفسم = تو

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *فاطمه* آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۱۵
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    36
    پسند شده
    2904
    پسند کرده
    1796

    ویترین مدال ها

    آش بادمجان ملایر
    نازنین بانو عزیز دستورش رو دو پست بالاتر گذاشتن!
    اولین بار یه دوستی که اهل ملایر هستن برامون این آش رو درست کرد!
    به جرات می تونم بگم یکی از خوشمزه ترین آش هایی که تا به حال خوردم!

    ماکارونی
     
    sommy, *شمیم*, aydaa و 8 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    كنار تو در باران قدم می زنم
    "چتــــر" برای چه؟!
    خیـــــال كه خیس نمی شود!

صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما