نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree205Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان همدان

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 80
صفحه 2 از 10 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *gita* آواتار ها
    گیتا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    محل سکونت
    ایران عزیز
    نوشته ها
    488
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    1001
    پسند کرده
    95

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    اش شنگ

    شنگ 300گرم
    عدس1/2 پیمانه
    لوبیا چیتی 1/2پیمانه
    پیاز 4عدد
    سیر 3حبه
    نخود 1/2 پیمانه
    کشک 1پیمانه
    بغور گندم 1پیمانه
    اب به میزان لازم
    نعناع داغ به دلخواه

    طرز تهیه
    در این اش هم میتوان حبوبات را تک تک پخت وبعد با هم ترکیب کرد وهم میتوانید همه حبوبات را با بلغور با هم بپزید
    پیاز ها را به پیاز داغ تبدیل کنید وبا کمی زرد چوبه و فلفل تفت دهید سیر را هم خرد کرده و تفت دهید
    مقداری از ان را کنار گذاشته روی بقیه ان اب ریخته حبوبات و بلغور را به ان اضافه کرده و بگذارید کاملا بپزد سبزی شنگ دیر پز است از اواسط پخت به ظرف پخت اضافه کنید در اواخر کار بقیه پیاز داغ و سیر داغ و کشک را با کمی نعناع داغ را بیفزایید تا جا بیفتد

    (شنگ یک سبزی است که در تویسرکان به وفور یافت میشود البته در فصلش در تجریش هم دیده ام)
    ??

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *gita* آواتار ها
    گیتا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    محل سکونت
    ایران عزیز
    نوشته ها
    488
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    1001
    پسند کرده
    95

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    اش میوه (اش الاقونه)


    نخود 1پیمانه
    گوشت چرخ کرده 250 گرم
    برنج 1/2 پیمانه
    سبزی اش 300 گرم
    بلغور گندم 1پیمانه
    لوبیا چیتی 1پیمانه
    الوچه خشک 100گرم
    زردالو خشک 150 گرم
    پیاز 3عدد (پیاز داغ شود)
    به 1عدد
    البالو تازه یا خشک 1پیمانه
    شکر 2 قاشق سوپ خوری
    نعناع داغ به میزان لازم
    نمک کمی
    دارچین یک قاشق غذا خوری(بنا به سلیقه)
    اب به میزان لازم

    تمام میوه هایی که حالت پره و خشک دارند نیم ساعت در اب خیس کنید
    حبوبات وبرنج و بلغور و سبزی را از قبل بپزید
    گوشت چرخ کرده را با پیاز و 1قاشقرد نخودچی و نمک و فلفل و زرد چوبه ورز دهید و گوشت قلقلی درست کرده و سرخ کنید
    به را نگینی خرد کنید
    سپس حبوبات را با اب و برنج و بلغور وبه را روی حرارت گذاشته کمی که نیم پز شد گوشت قلقلی را اضافه کنید و به ان نمک و شکر و دارچین پیاز داغ اضافه کنید
    پخت اش که کامل شد میوه ها را اضافه کنید مواظب باشید زیاد نجوشد که له نشود
    اما در مورد سبزی 2 روایت وجود دارد عده ای سبزی را حذف میکنند که این مدل خیلی خوشمزه تره و عده ا ی باسبزی میپزند که در این صورت با ید از اول پخت اش سبزی را اضافه کنید
    ??

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *gita* آواتار ها
    گیتا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    محل سکونت
    ایران عزیز
    نوشته ها
    488
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    1001
    پسند کرده
    95

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    اش سماق

    بلغور گندم 1پیمانه
    عدس اپیمانه
    لپه 1پیمانه سر خالی
    گوشت با استخوان
    چغندر لبویی 2عدد متوسط
    سماق نکوبیده 2پیمانه
    گردو خرد شده 1/2 پیمانه
    نمک زرد چوبه
    سیرداغ و نعناع داغ به دلخواه


    واما طرز تهیه این اش خوشمزه.......
    پیاز داغ وسیر داغ را با زرد چوبه تفت دهید
    سپس به ان گوشت و بلغور و عدس و چغندر لبویی که تقریبا به اندازه یک حبه قند خرد کرده اید اضافه کنید وبگذارید کاملا پخته شود و جا بیفتد
    در ظرف در دار دیگریحدود 3 پیمانه اب جوش بیاورید بعد سماق های نکوبیده را به ان اضافه کنید زیر گاز را خامش کرده و درب ان را ببندید
    1ساعت صبر کنید بعد انرا صاف کنید
    در اواخر پخت اش کم کم از اب سماق به اش اضافه کنید هر چه اش ترش تری بخواهید از اب سماق بیشتری استفاده کنیدو بگذارید نیم ساعتی باهم بجوشد

    وقبل از کشیدن اش گردو هارا اضافه کنید
    این اش با نعناع داغ و سیر داغ تزیین میشود

    به تمام دوستانی که طرفدار طعم های ترش هستند پیشنهاد میکنم این اش را بدرستند فوقالعاده خوشمزه است من این اش را برای هر کسی که درست کردم عاشقش شده هم خیلی خوشرنگه وهم خوشمزه
    به محض اینکه چغندر به بازار بیاد میدرستم عکسشو میذارم
    (وباز هم به روایتی عده ای دیگر از هم شهریان مقداری لوبیا قرمز هم اضافه میکنند که البته در طعمش خیلی تاثیر نداره)


    حالا یه فرجه میدم به بقیه دوستان همدانی
    بشتابید وگرنه من دوباره با یه عالمه غذاهای خوشمزه بر میگردم
    ??

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    tahtaghari آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    محل سکونت
    رفتم خونه خودم
    نوشته ها
    620
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    1920
    پسند کرده
    1137

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    خوشحال شدم این تاپیک رو دیدم میبینم که اینجا هم همشهریا هستن من بابا مامانم همدانی هستن.
    قوت هم خیلی خوشمزه است ما عید فطر که همدان بودیم شبکه همدان اموزشش رو داد. دوستم که همدانیه و یه فامیلیتی با هم داریم(دممون ته دریا بهم خورده فامیل شدیم ) قوت درست کرد واقعا عالی بود
    برام هیچ حسی شبیه تو نیست کنار تو درگیر آرامشم

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    یاس صورتی آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۲/۱۲
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,982
    میزان امتیاز
    10
    پسند شده
    878
    پسند کرده
    99

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    رشته دوغ ( که حرف "غ" تلفظ نمیشه)!
    پس میشه رشته دو!

    از اونجایی که شهر سرکان کوهستانی و سردسیره و اونجا امکان سرما خوردگی و گلو درد در زمانهای قدیم بسیار زیاد بوده این اش برای نرم کردن گلو و درمان سرماخوردگی پخته میشده!
    و از اونجایی که در زمستان همه چیز در دسترس نبوده پس با همون چیزهایی که توی خونه داشتند این اش رو میپختن!

    مواد لازم:
    اسفناج
    رشته
    اب
    ماست
    نمک
    زرچوبه

    طرز تهیه:
    اسفناج رو با اب و کمی زرچوبه میپزیم و بعد هم رشته رو بهش اضافه میکنیم تا جا بیافته و لعاب بده!
    بعد از پخت هم نمک رو اضافه میکنیم و بعد از کمی سرد شدن ماست رو اضافه میکنیم!





    در ورژن دستکاری شده اش ما پیاز داغ و گاهی اوقات کمی هم عدس میریزیم اما هر دو ورژنش خوشمزه اند و تاثیر شگفت انگیزی روی گلو درد میذارن و مهمتر اینکه خیلی زود اماده میشن!
    sara chef این نوشته را پسندیده.


    پســـــــــرم تا که تو باشی دو جهان در نظرم فردوس است ...

  7. #14
    مدیر انجمن
    Andrew آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۳۱
    نوشته ها
    691
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    1136
    پسند کرده
    12512

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    دستور لیته همدان رو ممکنه بگذارید؟؟؟
    سلام ای به نعمت رسیده خدا با توست...

    All things are yours

    از خدا می خوام که عطر دلخوشی هرجا باشی به مشامت برسه...

  8. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *gita* آواتار ها
    گیتا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۲
    محل سکونت
    ایران عزیز
    نوشته ها
    488
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    1001
    پسند کرده
    95

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    اش بادمجان
    البته به ابگوشت بادمجان هم معروفه و من این غذا را به عشاق بادمجان تقدیم میکنم:
    گوشت با استخوان 500 گرم
    عدس 1/2 پیمانه
    لپه 1/2پیمانه
    نخود و لوبیا قرمز جمعا 1/2 پیمانه
    برنج 1قاشق غذا خوری
    بلغور گندم دلخواه 1/3 پیمانه
    بادمجان حلقه شده و سرخ شده 500 گرم
    پیاز داغ سیر داغ نعنا داغ به میزان لازم
    کشک


    گوشت و لپه و لوبیاو نخودوبرنج و بلغور را بامقداری پیاز داغ و نمک و زردچوبه بگذارید بپزد
    مواد که نیم پز شد عدس را اضافه کنید و بگذارید مواد کاملا بپزد و جا بیفتد
    نیم ساعت مانده به سرو غذا کشک را اضافه کنید چند جوش که زد بادمجانهارا و بقیه پیاز داغ و نعناع داغ را اضافه کنید
    از این مرحله زیاد اش را هم نزنید که بادمجانها له نشوند
    تا اینجا شد ابگوشت بادمجان
    حالا اگه بخواهید حال و هوای اش بگیره قبل از اضافه کردن بادمجان های حلقه شده چند تا بامجان درسته سرخ شده را بکوبید
    و به اش اضافه کنید اش این مدلی قوام پیدا میکنه اخر سر هم بادمجانهی حلقه شده را بیفزایید
    تزیین غذا مثل سایر اشها با پیاز داغ و نعناع داغ
    نوش جان
    سمنو این نوشته را پسندیده.
    ??

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۱۲
    محل سکونت
    همدان
    نوشته ها
    135
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    88
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان همدان

    آش برنج(همدانی ها)معمولا میگن که این آش جزء خوراک های شهر همدانه.درست یا نا درست بودنشو نمیدونم.اما راوی روایت میکنه که این آش به دلیل وجود عدس منبع سرشار پروتین و فولیک اسیده و آشیست بسیار مقوی و مفیده در درمان سرماخوردگی.این آش تو خانواده ما اینجوری درست میشه:
    برنج و عدس هر کدوم نصف لیوان-گشنیز ریز شده دو لیوان-آب ماهیچه(اختیاریه بود و نبودش زیاد مهم نیست)-نمک و فلفل به مقدار لازم
    همه مواد رو تو قابلمه میریزیم و حود 4 ساعت زمان میدیم تا حسابی جا بیفته(سبزیها از آب جدا نباشن)و لعابدار شه.برنجها باید حسابی وا برن.این آشو با آبغوره یا ماست(میتونید ماست رو زمان سرو با آش مخلوط کنید البته نه با کل آش منظورم نفریه)هم می خورن.
    مقدار موادی رو که نوشتم این حجم از آش رو به من داد(عکس).هیچ اتفاقی هم نمیافته اگه مقادیر بالا پایین شن. نوش جونتون

    sara chef, maman mersana و eli beli این نوشته را پسندیده.

صفحه 2 از 10 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما