نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree25Likes

موضوع: مطبخ طب سنتی

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 31
صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین
  1. #1
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    مطبخ طب سنتی

    سلام دوستان

    دیگه کم کم جای خالی یه تاپیک رو احساس می کردم.. اونم تاپیکی بود برای دستور غذاهای طب سنتی - چه دارویی و چه خوراکی -

    غذاهای سالمی که هم طبعش رو بنویسیم و هم اینکه تو یه سری پست نکات لازم آشپزی رو بزنیم .. که تو این تاپیک به کمک شما کدبانوهای هنرمند و بسیاررررررر باتجربه تر از من خیلیییی احتیاج دارم

    اولین نکته ایی که خیلی مهمه اینه که طب سنتی برای هر فصل شما غذاهای خاصی داره و نباید غذاهایی که مثلا تو تابستون خورده میشه غذاهای زمستون هم دقیقا باشه ، شاید با کم زیاد کردن چند ماده غذایی و ادویه همون غذا برای فصل دیگه ایی مناسب باشه

    در کل در اولین پست این تاپیک می خوام بگم که رژیم هایی که من گفتم خصوصا خوردن گرمی ها در زمستان ، اگر بخواد مثل همون در تابستان هم رعایت بشه براتون مشکل زا میشه ...

    در تابستان باید غذاهای خنک خورده بشه مثل هندوانه ، لوبیا سبز ، لیمو ترش حتی برای بلغمی ها .. اما سردمزاج ها دقت کنن که اولا با مصلحاتش خورده بشه و دوم اینکه تمام روز رو غذای سرد نخورن اگر میان وعده شون سرده غذاشون گرمتر باشه یا برعکس ...

    همیشه شاد و سلامت باشید دوستان خوبم
    samane0101 این نوشته را پسندیده.
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بانو آواتار ها
    پریسا سین
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۶
    محل سکونت
    همین دور و ورا
    نوشته ها
    390
    میزان امتیاز
    10
    پسند شده
    434
    پسند کرده
    2

    Re: آشپزخانه طب سنتی

    اصلا معجزه ست.این نوشیدنی رمز توانایی و سلامتی گذشتگان ماست.اثرش از صد جور معجون و شیرعسل تخم مرغ خیلی بیشتره. ببخشیدا من از همون سال اول عا-د-ت-ما-ها-نه م بیشتر از 10 روز بود و حتی اتفاق افتاد که یکبار تا 16 روز گرفتار بودم. اما وقتی یه طبیب حاذق و با تجربه ی اینو بهم معرفی کرد و تامتحانش کردم به معجزه ش مطمین شدم.برای من با این اوضاع وقتی روزی یک لیوان ازش میخورم شده که تا 8 روز هم پاک شدم.
    یه نوشیدنی بی ضرر و کاملا مقوی، دیدید وقتی میخواین برنج درست کنید میگن برنج رو صاف نکنید چون همه ی قوتش میره؟! این نوشیدنی همه ی قوت یک برنج هست.همه ی اون چیزی که بدنتون نیاز داره.وقتی مریض میشیم وقتی ضعیف میشیم این نوشیدنی خیلی حالمونو جا میاره.
    نکات:
    1.همه ی مواد این نوشیدنی اندازه هاش چشمیه.
    2. میتونید از برنج سالم استفاده کنید ولی برای صرفه جویی و به صرفه تر بودن بهتره از خرده برنج استفاده کنید اینطوری هزینه ش هم کمتر باهاتون درمیاد.
    مواد لازم:
    مقدار برنج هر اندازه که خودتون بخواید .البته من با نصف استکان برنج دولیوان لعاب برنج بدستم میاد.
    تقریبا دوسوم قابلمه رو آب کنید و با شعله ی ملایم بذارید تا جوش بیاد.درقابلمه رو کاملا نبندید.چون سر میره.وقتی شروع کرد به قل قل کردن کم کم دونه های برنج هم به تلاطم درمیان و همزمان آب اضافی بخار میشه.تا جایی بذارید بپزه که وقتی دونه ی برنج رو توی دستتون میگیرید سریع له بشه. بعدش از صافی ردش کنید و بعدش هم نوش جان کنید. این نوشیدنی اصلا غلیظ نیست و رقیقه.و اینکه حواستون به آب برنج باشه چون زود تموم میشه. با شعله ی کم از زمانی که جوش بیاد تا مرحله ی آخر نیم بیشتر طول نمیکشه،شاید هم کمتر.
    مهشید گل ببخشید که مطلبم رو اینجا گذاشتم.به نظرم جاش اینجا بود حالا اگر صلاح نمیدونی اینجا باشه زحمت جابه جاییش رو بکش من گوش به فرمانم.
    اینم مراحل کار:














    نقل قول نوشته اصلی توسط Maryam Banoo
    این لعاب برنجی که بانوی عزیز دستورشو گذاشتن ،من با برنج محلی درست میکنم
    و وقتی هم اضافه میاد میریزم داخل سوپ.
    بسیار خوشمزه اس و لعاب خوبی هم به سوپ میده
    آره مریم بانو جون میشه حتی از اون برنجی که نهایت کار میمونه یه همچین استفاده هایی کرد.من تا حالا ازشون توی سوپ استفاده نکردم ولی باهاشون توی مدت خیلی کوتاهی یه شله زرد خونگی و فوری درست کردم.بازم ممنون از اینکه تجربتو گفتی.
    samane0101 این نوشته را پسندیده.
    کلمات بسیار مهم اند..
    کلمات میسازند و نابود میکنند..
    کلمات باقی می مانند..

    "داگلاس کندی"

  3. #3
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: مطبخ طب سنتی

    خوراک سیب زمینی مخصوص : ( سالاد الویه گیاهی )



    این دستور سالاد الویه که در واقع یه جور خوراک سیب زمینی مخصوصه از دستورهای آقای خدادادی هست که بسیار عالیست و خوشمزه و با وجود گردو و پونه سردی سیب زمینی از بین رفته و غذاییست گرم و بسیار مقوی ، سیب زمینی یکی از مصلحاتش پونه هست و مصلح پنیر هم گردو در واقع غذای فوق العاده سنجیده ایی می باشد در ضمن گیاهی هم هست .. عکسش رو فعلا ندارم عکس از اینترنته به محض اینکه درستش کنم براتون عکس هم می ذارم ..یا شما کدبانوهای هنرمند مطمئنا عکس های بهتری می تونید بگذارید...

    مدتی که این تاپیک رو بخونید خودتون در درست کردن غذاهای سالم و برای هر طبع استاد می شید .. البته همین حالا هم هستید ...

    سیب زمینی 500 گرم
    مغز گردو 100 گرم
    پنیر لیقوان 50 الی 75 گرم
    نعناع یا پونه کوهی 2 قاشق مربا خوری
    روغن زیتون 5 تا 7 قاشق غاخوری

    طرز تهیه :

    ابتدا سیب زمینی ها بخارپز کنید و به صورت درشت را رنده کنید ، سپس روغن زیتون را به همراه مغز گردوی چرخ کرده به آنها بیفزایید ، پنیر را رنده کنید و روی گردو بریزید ، در انتها پونه یا نعناع را به همراه نصف قاشق چایخوری هل و دارچین اگر دوست دارید ( برای تعدیل غذا ) روی غذا بپاشید ، این غذا بسیار سریع آماده می شود و هرچه سردتر شود خوشمزه تر است.

    این مقدار غذا برای 3 تا 4 نفر کافی است
    سه ستاره و samane0101 این نوشته را پسندیده.
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    639
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    698
    پسند کرده
    1690

    Re: مطبخ طب سنتی

    كتلت دال عدس

    مواد لازم: روغن مايع 4 ق غ
    پياز خرد شده 1 عدد
    پودر زيره2 ق چ
    سير دو حبه
    پودر تخم گشنيز 1 ق چ
    هويج متوسط يك عدد
    پودر نان سنگك به مقدار لازم
    پودر گردو 2/3 ليوان
    جعفري خرد شده 3 ق غ
    دال عدس يك ليوان
    ادويه خورشتي، زعفران و دارچين هر كدام 1/2 ق چ
    نمك دريا و فلفل

    طرز تهيه!
    پياز و سير و هويج خرد شده رو همراه دو ليوان آب روي حرارت ميذاريم تا به جوش بياد. سپس پودر زيره و گشنيز و بقيه ادويه ها رو بهش اضافه مي كنيم. به اضافه يك ق غ روغن
    با حرارت كم ميذاريم بپزه به مدت 30 دقيقه
    در ده دقيقه آخر در ظرف رو برداشته تا آبش تبخير بشه. مخلوط رو در ظرف بزرگي ميريزيم تا كمي خنك شود!
    ( من اول ريختم تو صافي كه آبشو كامل بكشه، آخه به نظرم آبكي بود!)
    بعد از سرد شدن گردو و جعفري و دو ق غ پودر نان سنگك رو بهش اضافه مي كنيم و خوب مخلوط مي كنيم.
    (من پودر نان سنگك نداشته بيدم!! پودر نون معمولي استفاده كردم!)
    مخلوط رو به مدت 30 دقيقه در يخچال ميذاريم تا خودشو بگيره!



    بعد بهش شكل ميديم و داخل پودر نون ميغلطونيم و توي سيني چرب شده فر ميذاريم.



    دما:180
    زمان: حدود 20 دقيقه
    البته بايد وسط كار كتلت*ها رو زير و رو كنيم تا دو طرفش برشته بشه!!




    اين غذا براي 3 تا 4 نفر كافيست!

    نكته غذايي!!!
    دال عدس طبعش سرده و زيره مصلحش محسوب ميشه. وجود ادويه*هاي مختلف هم باعث گرمي اين غذا ميشه!

    دكتر مهچيد درست گفتم آيا؟!!!!!!!!
    (منبع: كتاب غذاهاي سالم گياهي دكتر خدادادي)
    "آرامش" آن است که بدانی در هر گام دست تو در دست "خدا"ست.

  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    416
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    64
    پسند کرده
    0

    Re: مطبخ طب سنتی

    ميبخشيد آرامش جان جسارت نباشه اما اون جور كه من خوندم دال عدس طبعش گرمه و عدس معمولي طبعش سرده حالا مهشيد جون بيان بگن ببينيم درستش چيه
    -------------------------------------------------------

    همه ما يه جورايي گنهكاريم
    براي كارهاي خوبي كه ميتونستيم انجام بديم اما انجامشون نداديم

  6. #6
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: مطبخ طب سنتی

    سلام ممنون از آرامش گل و آیسان عزیز

    آیسان جان درست گفتی طبع دال عدس گرم و خشک هست و یه نکته که بگم و مهمه اینه که وقتی می گیم ماده ی غذایی مصلح مواد دیگه هست فقط به معنی متعادل کردن اون از لحاظ گرمی و سردی نیست و متعادل کردن اون از همه لحاظ هست ...

    اینجا زیره نقش از بین برنده نفخ رو در غذا داره و از این لحاظ مصلح حساب میشه .. در حالت کلی مصلحات از همه جهات ضررهای غذا رو می گیره ...

    طبع این غذا گرم هست و خیلی هم غذای خوب و مناسبیه ، تنها نکته اش اینه که رطوبت این غذا کمه و باید قبل و بعد از این غذا حتما بدن از نظر رطوبت نیز تامین بشه

    مشابه این غذا با لوبیا چیتی و عدس و یا نخود هم تهیه میشه که با نخودش رو در غذاهای گیاهی گذاشتم ، با لوبیا چیتیش رو هم به زودی آموزش می دم...
    samane0101 این نوشته را پسندیده.
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    محل سکونت
    كرج
    نوشته ها
    416
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    64
    پسند کرده
    0

    Re: مطبخ طب سنتی

    مرسي مهشيد جون من منظورم خود دال عدس بود من خودمم با غذاهام زيره ميخورم اكثرا چون طبعم بد جور سرد و بلغمي هست و اتفاقا امروز هم وقت دكتر طب سنتي دارم بايد برم جون تازگيها هم دهنم بد جور ترش مزه شده و هم بد جور معده درد گرفتم
    راستي قبلا هم ازت خواسته بودم كه برامون يه مبحث كلي در مورد مصلح ها بذاري تا بدونيم مصلح هر چيز چي هست ممنونم ازت
    -------------------------------------------------------

    همه ما يه جورايي گنهكاريم
    براي كارهاي خوبي كه ميتونستيم انجام بديم اما انجامشون نداديم

  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    639
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    698
    پسند کرده
    1690

    Re: مطبخ طب سنتی

    كباب گياهي



    مواد لازم:
    لوبياي قرمز يك و نيم ليوان/ پياز بزرگ 1عدد/ آرد نان سنگك 3 ق غ/ پودر گردو 3ق غ/ پودر بادام 3ق غ/ سماق به مقدار دلخواه/ نمك و فلفل و زردچوبه و زعفران و روغن زيتون

    لوبيا قرمز را از شب قبل خيس مي كنيم و چندبار آبش را عوض مي كنيم. بعد ميگذاريم بپزد طوريكه آبش را بكشد. پس از خنك شدن چرخ مي كنيم.(من با غذاساز كردم) بعد پودر گردو و بادام و آرد نان سنگك 1ق غ سماق و پياز رنده شده و شاير ادويه ها را اضافه مي كنيم و خوب ورز مي دهيم.
    در ماهيتابه كمي روغن ميريزيم و كمي از مخلوط برداشته و به شكل كباب درمي*اوريم و در پودر نان سنگك ميزنيم و ميگذاريم با حرارت ملايم بپزد. براي پشت و رو كردن بايد مراقب بود زيرا مايع خوب خودش را نميگيرد.
    اين مقدار براي 3 تا4 نفر كافيست!

    تجربه:! خوشمزه بود. ولي حسابي پوك بود و منسجم نبود. اصلا هم مزه لوبيا نميداد!

    samane0101 این نوشته را پسندیده.
    "آرامش" آن است که بدانی در هر گام دست تو در دست "خدا"ست.

صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما