نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree19Likes

موضوع: اصول طب سنتی

نمایش نتایج: از 33 به 40 از 68
صفحه 5 از 9 نخستنخست ... 2345678 ... آخرینآخرین
  1. #33
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: اصول طب سنتی

    غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج :



    چای ، قهوه ، نسکافه ، مصرف بیش از حد تخم مرغ ، سیر ، پیاز ، ادویه های تند و تیز ، کلیه غذاهای گرم ، گوشت قرمز ، گوشت تمام پرندگان کوچک ، غذاهای فریز شده ، زود پز شده و سرخ شده ، سس و رب ، غذاهای پر چرب و پر حجم ، آش رشته ، ماکارانی ، بادمجان ، موز ، خربزه ، آناناس ، طالبی ، انجیر ، گردو ، پسته ، فندق ، نارگیل سیاه دانه ، شنبلیله و ریزه خواری ( این که مدام در حال غذا خوردن باشد مثل شکستن تخمه و خوردن تنقلات ) و ...

    آب یخ ، نوشابه ، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن ( البته صفراوی ها در حد یک جرعه آب رو قبل از غذا می توانند بخورند ) ، شیرینی جات قنادی و مصنوعی ، آجیل شور ، سوسیس ، کالباس ، کوکتل ، سمبوسه ، فلافل ، پیتزا ، همبرگر

    علت ممنوع بودن این غذاها به این دلیل است که PH این غذا و همین طور PH کبد بالاست ، استفاده زیاد از این مواد باعث افزایش دمای کبد و ترشح صفرا و در نتیجه ، ایجاد راه بندان در مجاری کبد می شود .

    از تمامی غذاها و نوشیدنی های دارای مزاج گرم به خصوص گرم و خشک (مخصوصا در هوای گرم) پرهیز کنید و در صورت ضرورت و نیاز حتما با مصلحات و به مقدار کم مصرف شود .



    غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج :


    همه ی انواع مرکبات ،انار ، شاه توت ، خیار ، سیب ، گلابی ، آلبالو ، گیلاس ، آلو ، شفتالو ، گوجه سبز ، انگور و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفید هستند .

    بهترین دارو برای این افراد هندوانه ( البته نه در فصل زمستان، چون خوردن هندوانه در این فصل کلا مضره ) ، گرمک ، کدو خورشتی ، هویج فرنگی ، روغن زیتون ، سوپ جو ( اگر می تونید با پاچه ی گوسفند و همراه تعدادی آلو بخارا ) ، سبزیجات ، مانند اسفناج و گشنیز و لیمو ترش تازه و روغن زیتون
    همچنین سیب زمینی بخار پز ، قارچ ، بامیه ، پیاز ، برگه هلو ، برگه زردآلو ، مغز بادام خام ، برنج سفید با روغن زیتون ، کدو حلوایی ، نخود فرنگی ، عدس ، ماش ، جوی دو سر ،مخمر آبجو ، لیمو عمانی ، برای کبد و افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است .

    رب انار ، آب انار ، لواشک خانگی ، گریپ فروت ، ترنجبین ، شیر خشت ، تمر هندی ، نان جو

    بذرهای ملین مانند اسفرزه ، بارهنگ ، خاکشیر ، تخم ریحان ، تخم مرو و بالنگو

    ترشی های طبیعی ، مغز فلوس ، عسل به مقدار کم و همراه با لبمو ترش تازه به صورت شربت شده که به آرامی میل شود .

    مغز خیار ، تخم کدوی خام ، تخم خیار ، مغز تخم هندوانه ، تخم کاهو هر کدام به مقدار مساوی مخلوط و آسیاب شود و روزی دو بار هر بار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب مخلوط گردیده و میل شود .

    به طور کلی از تمامی غذاها و نوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنید .

    نوشیدن روزانه یک تا سه لیوان شربت زرشک نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از آن نیز مفید است . عرق کاسنی و شاهتره بهترین نوشیدنی برای اینگونه افراد است .
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  2. #34
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: اصول طب سنتی

    غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج :

    غذاهای سرخ شده ، چرب و پرحجم ، شیرینی جات قنادی و مصنوعی ، پرخوری ، ادویه جات تند ، غذاهای شور ، انواع شور (کلم شور ، خیارشور و...) ، گوشت زیاد ، ، کره و خامه ،غذاهای نشاسته ایی ، آب یخ ، دوغ ، نوشابه ، تخم مرغ ، نوشیدن مایعات همراه غذا ، یا بلافاصله بعد از آن ، خرما ، رطب ، توت خشک ، کشمش ، سس ، رب ، ترشی جات ، سرکه ، سیر ، چای ، قهوه ، نسکافه ، ماست ، بادمجان و غاهای ساندویچی
    انبه ، بادام ، پسته ، موز،فندق ، انجیر ، انگور ،گوشت گوسفند ، بره ، بوقلمون ، اردک ، تخم اردک و جگر سیاه

    در کل از غذاهای مضر باید بپرهیزند و مهمتر آنکه عصبی و دچار یبوست نشوند


    غذاهای مفید برای افراد دموی مزاج :

    از غذاها و نوششیدنی هایی که داری مزاج سرد به ویژه سرد و خشک هستند به طور متناسب استفاده کنند ،

    نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا ، زرشک ، کاهو ، خیار ، میوه جات ، به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن ، انار سبزیجات ، سوپ جو یا آش جو ،لیموترش تازه ، استفاده از سالاد فصل قبل از غذا ، روغن زیتون ، حبوبات و غلات جوانه زده ، ( مثل گندم ، جوی دو سر ، ماش و عدس ) ، بذرهای ملین ( مانند خاکشیر ، اسفرزه ، تخم ریحان ، بالنگو ، بارهنگ و تخم مرو ) ، عسل به مقدار کم ، غذاهای خام ( میوه جات و سبزیجات ) ، انواع توت ، به خصوص شاه توت ، کدو خورشتی ، نوشیدن 2 تا 3 لیوان آب زرشک که سریعا خون را به حالت طبیعی باز می گرداند ، کم خوری و استفاده از غذاهای ساده و کم کالری ، مانند سبزیجات بخارپز ،نوشیدن آب خنک به همراه چند قطره آب لیمو ترش تازه ، نارنگی ، پرتقال ، گلابی ، نارنج ، تمرهندی ، لیمو شیرین ، سنجد ، غوره ، آلوبخارا ، آلبالو

    به افرادی که دموی مزاج هستند ورزش و نرمش سبک نیز توصیه می شود.
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  3. #35
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: اصول طب سنتی

    دوستان خوبم در پایان این رژیم ها با اینکه بارها گفتم باز هم اضافه می کنم که انسانها یه طبع مادرزادی دارن که اصطلاحا مزاج پایه شون هست و یه غلبه طبع این رژیم ها برای کسانیه که غلبه طبع پیدا کردن و باید رعایت کنن تا به مزاج پایه شون برگردن ... و وقتی روی مزاج پایه بودن می تونن به راحتی از هر غذایی با مصلحاتش استفاده کنن جز چیزهایی که اصلا طب سنتی اسم غذا روشون نمی ذاره به عنوان مثال مرغ ماشینی و لبنیات پاستوریزه کنونی و سوسیس و کالباس و ... که در پستهای بعدی لیست کامل غذاهای ممنوعه رو براتون می نویسم ....

    پس وقتی شما روی طبع پایه تون بودید می توانید هر غذایی رو با مصلحاتش مصرف کنید اما نیم نگاهی هم به غذاهای طبعتون داشته باشید و سعی کنید که بیشتر غذای عمده تون از لیست غذاهای طبعتون باشه ...
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  4. #36
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۲
    نوشته ها
    720
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    321
    پسند کرده
    2

    Re: اصول طب سنتی

    دوستان عزیزم حالا که بحث اصلی در مورد اخلاط چهارگانه تمام شد نکاتی رو می نویسم که به شناسایی طبع خودتون کمکی باشه

    رویای سودایی :

    اگر سودا به صورت سوخته در بدن شما غلبه کند در خواب چیزهایی تیره و سیاه خواهید دید که باعث ترس و آزار شما می شوند .
    و این مساله می تواند در بیداری باعث سردی و عدم تمرکز شما شده و در بسیاری از موارد می تواند تاثیر منفی بر روی زندگی اجتماعی شما نیز بگذارد.
    هر چه میزان تیرگی که می بینید بیشتر باشد میزان مشکلی که در بدن شما وجود دارد بیشتر خواهد بود

    رویای بلغمی :

    اگر بلغم به صورت خام در بدن شما غلبه کند خواب چیزهای سفید مثل برف ، اشباح سفید( ارواح ) را خواهید دید و یا دچار بختک خواهید شد ، هر چه مقدار سفیدی که در خواب میبینید بیشتر باشد ، میزان مشکل درونی شما از نظر غلبه بلغم بیشتر است و باید هر چه سریعتر با تنظیم یک برنامه صحیحی غذایی این مشکل را برطرف کنید تا از بروز بیماری های بلغمی در بدن جلوگیری کنید .


    رویای دموی :

    هرگاه خون شما غلیظ شده و به قول معروف دچار غلبه خون شوید ، خواب چیزهای قرمز را خواهید دید و گاها در بیداری نیز احساس می کنید که چیزهای قرمز رنگی در اطراف شما وجود دارد بهتر است در این مورد نیز یک روش درمان مناسب انتخاب کنید تا دچار مشکلات پیچیده و سخت نشوید .

    رویای صفراوی :

    اگر صفرا به صورت سوخته در بدن شما غلبه کند و حرارت کبد افزایش یابد ، خواب چیزهای داغ و گرم ، اشیا زردرنگ ، لباس و میوه های زردرنگ و یا آتش را خواهید دید ، هر چه مقدار چیزهای زرد و یا گرمی که می بینید بیشتر باشد شدت مشکل شما از نظر بالا بودن حرارت درونی بیشتر است تا جایی که ممکن است منجر به مرگ نیز بشود برای رفع این مشکلات بهتر است هر چه سریع تر به وسیله تغذیه صحیح حرارت دورنی خود را تنظیم کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود
    اینجا دلم برای خدا تنگ می شود...

  5. #37
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    محل سکونت
    نصف جهان
    نوشته ها
    138
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    12
    پسند کرده
    0

    Re: اصول طب سنتی

    سلام دوستان ومهشيد جون
    عزيزم هرجي صبر كردم تاپيك مصلحات را ايجاد نكردين حالا مصلحات بعضي از گروههاي غذايي را مي نويسم بعد انتقال بدين.ممنون
    در ضمن اين مطالب از كتاب تغذيه در طب ايراني اسلامي نوشته دكتر كرد افشار مي باشد
    انواع لبنيات ومزاج آنها
    لبنيات/نوع مزاج/مصلح
    پنير تازه/سرد وتر/مغز گردو،آويشن ،عسل،نعنا خشك،سبزيهاي معطر
    پنير كهنه/گرم و خشك/مغز گردو،آويشن ،عسل،نعنا خشك،سبزيهاي معطر
    خامه/سرد وتر/عسل
    دوغ و ماست/سرد وتر/زنيان،نعنا،آويشن،سير،كاكو تي،زيتون،سياه دانه،پونه
    سر شير/سرد وتر/عسل
    شير پاستوريزه/سردوتر/عسل،گلاب
    شير محلي تازه/گرم و تر /عسل،گلاب
    قراقروط/سرد و خشك/انواع فلفل،زيره،سياهدانه
    كره/گرم وتر/عسل،شكر سرخ،ادويه قابضه
    كشك/سردو خشك/گلانگبين،سير،نعنا خشك،پونه كوهي
    ماست چكيده/گرم و تر /

  6. #38
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    محل سکونت
    نصف جهان
    نوشته ها
    138
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    12
    پسند کرده
    0

    Re: اصول طب سنتی

    سلام ميلاد با سعادت امام حسين عليه السلام برهمگان مبارك
    انواع ريشه ها و مزاج آنها
    پياز/گرم و خشك/ شستن آن با آب و نمك،سركه،آب انار،كاسني
    انواع ترب/گرم وتر/نمك،عسل،زيره خيسانده شده،سركه
    چغندر/گرم وخشك/خردل،آبغوره،پختن با عدس،شربت بالنگ،سركه
    زردك/گرم وتر/انيسون،ادويه گرم
    سير/گرم وخشك/پختن در آب و نمك،روغن بادام،كره،گشنيز،سكنجبين،ا نارترش
    سيب رميني/سرد و تر/دارچين،زنجبيل،آويشن شيرازي
    سيب زميني ترشي/گرم وتر/دارچين،عسل،سكنجبين،سركه و خردل،ميخك
    شقاقل/گرم وتر/عسل
    شلغم/گرم وتر/فلفل،زيره،گلنگبين،سنكجبين ،شكرسرخ،خردل،سركه
    كلم قمري/گرم وخشك/آويشن،پونه،انيسون،دارچين
    موسير/گرم وخشك/پختن آن درآب و نمك،روغن بادام،كره،سكنجبين
    هويج/گرم وتر/انيسون،ادويه گرم

  7. #39
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    محل سکونت
    نصف جهان
    نوشته ها
    138
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    12
    پسند کرده
    0

    Re: اصول طب سنتی

    درمان دیابت (قند خون):
    غذاهای مفید:
    سوپ جو
    سیراب و شیردان + پاچه گوسفند
    خورشت آلو + اسفناج + قارچ
    جو- لوبیا چشم بلبلی- فندق- دارچین- زعفران- شنبلیله- بذرشنبلیله- کرفس- هویج- پیاز- سیر- عسل- توت خشکه- سرکه سیب

    درمان گیاهی: کلپوره 50 گرم، لیمو عمانی با پوست و دانه 50 گرم، بذر شنبلیله 100 گرم، قره قات 50گرم، عدس الملک 52 گرم، نارنج 2 عدد، گزنه 50 گرم، ریشه بادام 50 گرم- نارنج ها را از وسط بریده و دانه هارا جدا نموده، خشک کنید. همه مواد را آسیاب کنید و با هم مخلوط کنید. روزی سه مرتبه و هر بار یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را در یک استکان آب ولرم ریخته با یک قاشق عسل هم زده و قبل از غذا بخورید.

    این نسخه برای افرادی است که انسولین مصرف می*نمایند. رژیم غذایی برای این افراد، در شبانه روز یک وعده غذای پخته به همراه سالاد و دو وعده دیگر غذای خام بخورند.

  8. #40
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    محل سکونت
    نصف جهان
    نوشته ها
    138
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    12
    پسند کرده
    0

    Re: اصول طب سنتی

    يكي از مهمترين مسائل روزمره زندگي انسان استفاده از انواع غذاها براي رفع گرسنگي و ادامه حيات است. در گذشته هاي نه چندان دور مردم نسبت به غذاهاي مصرفي و روزانه خود اطلاعات زيادي داشتند و مي*دانستند كه چه بايد مصرف كنند و چگونه طبخ نمايند و چه نوع غذايي براي بدنشان مفيد است. شناخت مزاج خود و نيز شناخت مزاج غذاها موجب مي*گردد انسان از مواد غذايي به نحو احسن استفاده كند وكمتر به بيماري يا كسالت مبتلا شود.

    انواع لبنيات و مزاج آن ها:
    لبنيات نوع مزاج درجه مصلح
    پنير تازه سرد و تر 2 مغز گردو، آويشن، عسل، نعناع خشك سبزي هاي معطر
    پنير كهنه گرم و خشك 2 مغز گردو، آويشن عسل نعناع خشك، سبزي هاي معطر
    خامه سرد و تر عسل
    دوغ و ماست سرد و تر 2 زنيان، نعناع، آويشن، سير، كاكوتي، زيتون سياه دانه، پونه
    سرشير سرد و تر عسل
    شير پاستوريزه سرد و تر عسل، گلاب
    شير محلي تازه گرو و تر 1-2 عسل، گلاب
    قرا قروط سرد و خشك 2 انواع فلفل، زيره، سياه دانه
    كره گرم و تر 1-2 عسل، شكر سرخ، ادويه قابضه
    كشك سرد و خشك 2 گلنگبين، سير، نعناع خشك، پونه كوهي
    ماست چكيده گرم و تر 1 مغز گردو، آويشن، عسل، نعناع خشك، سبزي هاي معطر

    شير:
    بهترين شير، شير تازه دوشيده گاو جوان، چاق، سالم وسفيد است كه طعم و بوي بد نداشته باشد. شير در افراد گرم مزاج مانع غلبه خون، محرك نيروي جنسي، اشتها آور و چاق كننده *مي*باشد. براي افراد داراي مزاج صفراوي و خشك يبوست و معتادين به ترياك مفيد و براي اعصاب و معده هاي ضعيف و امراض بلغمي و افراد سرد مزاج مضر است. خوردن آن با برنج به صورت شير برنج يا فرني طول عمر و زيبايي پوست و با گردو و خرما براي چاق كردن بدن و زيبايي پوست و تقويت نيروي **** مفيد است. خوردن آن صبح ناشتا و بدون مصلح موجب بستن آن در معده و در نتيجه لرز و غش مي*شود كه درمان آن استفراغ كردن و يا خوردن سكنجبين عسلي و... مي*باشد. زياد خوردن آن (بيشتر از 700-1400 گرم در روز) باعث سنگ كليه و مثانه تب و خارش بدن مي*شود.
    نكته:
    شير گاو سفيد دافع سودا شير گاو سياه سرخ قاطع بلغم و شير گاو زرد دفاع هر سه خلط است.
    روغن يا كره گاو گوسفند و بز:
    روغن گاو از بقيه روغن ها بهتر و لطيف تر بوده، هر چه كهنه*تر شود حرارتش بيشتر و رطوبت آن كمتر مي*شود (روغن دو ساله در اول خشك مي باشد). تحليل برنده، بازكننده انسداد، نرم كننده پوست، چاق كننده بدن و ملين بوده، براي بيماري*هاي مغز و اعصاب، بيماري*هاي ريه و سرفه خشك، بيماري*هاي كبد و طحال مفيد است. منضج (معتدل كننده قوام اخلاط يعني غليظ را رقيق و رقيق را غليظ كرده و دفع مي*نمايد.) بثورات و جوش ها بوده و در رفع ورم هاي پشت گوش، زير بغل و كشاله ران بخصوص در اطفال و زنان موثر است. اگر روغن كهنه را مرتب شب ها بر صورت بمالند و تا صبح بماند، لك صورت را پاك كرده و رنگ صورت را زيبا و صفا مي*كند.

    ماست:
    مرطوب كننده، اشتها آور، چاق كننده تقويت كننده نيروي **** گرم مزاجان بوده و در برطرف كردن تشنگي موثر است. غذائيت آن از دوغ بيشتر است. ماست ديرهضم بوده، براي سردمزاجان و كساني كه معده سرد دارند مضر مي*باشد. خوردن آن با اطريفل جهت تقويت معده و با برنج يا آرد بو داده برنج براي اسهال گرم مفيد است.

صفحه 5 از 9 نخستنخست ... 2345678 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما