نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree77Likes

موضوع: شیرینی های محلی مازندران

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 41
صفحه 1 از 6 1234 ... آخرینآخرین
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
    نوشته ها
    184
    کالاهای من
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    86
    پسند کرده
    23

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    نون کوهی:
    برای 10 تا 15 نفر

    2/5لیوان شیر ولرم
    2قاشق سرپر غذاخوری مایه خمیر ترش
    2قاشق غذاخوری شکر
    3عدد تخم مرغ
    نصف لیوان شکر
    نصف لیوان روغن مایع
    ارد به میزان لازم(تقریبا یک کیلو)

    طرز تهیه:
    شیر و شکر ومایه ی خمیر ترش را مخلوط میکنیم و میگذاریم ده دقیقه بمونه 3 عدد تخم مرغ را به هم میزنیم و شکر و روغن را هم اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم بعد از اینکه 10 دقیقه مخلوط شیر را گذاشتیم و 10 دقیقه تمام شد مخلوط شیر را به مخلوط تخم مرغها و شکر و روغن اضافه میکنیم و هم میزنیم خوب که مخلوط شد کم کم ارد را اضافه میکنیم تا موقعی که به دست نچسبه و تا میتونیم باید خمیر رو مشت و مال بدیم من دفعه ی اول که میخواستم درست کنم واقعا به زبانی پدرم در اومد بس که ورز دادم و خوب که ورز دادیم 2 الی 3 ساعت میگذاریم بمونه تا خوب اماده بشه
    میتونید برای خوشبو شدن میزان کمی گلاب هم به موادتون اضافه کنید
    مواد میانی این شیرینی:رازیانه/کنجد/گردو/دارچین/کمی هل و شکر هست که همه رو با هم مخلوط میکنید و موقعی که خمیر اماده شد یک دایره به اندازه ی یک نارنگی کوچک برمیدارید و یک قاشق مرباخوری از مواد رو درون خمیر میریزید و توی سینی فر میچینید
    و روی نونهارو با زرده ی تخم مغ و زعفرون و کنجد تزیین میکنید.
    و توی فر با درجه ی 180 درجه ی سانتی گراد طبقهخ ی اول فر میذارید تا خوب بپزد و وقتی دیدید پف کرد و تقریبا کناره های نون قهوی داره میشه بردارید من حدود 20 دقیقه میذارم جواب میده البته نباید بذارید که برشته بشه وگرنه دیگه به سختی قابل خوردن هست.

    حالا یک دستور راحت که با تجربه ی تنبل بانویی های خودم هست و خیلی راحت و اسون برای کسایی که مثل من حوصله ی ورز خمیر رو ندارند خمیر هانیکو رو اماده کنید و این مواد وسط نون رو داخلش بریزید و توی فر بذارید.خیلی هم خوب میشه و دردسر هم نداره اصلش اینه که همون مزه رو میده به نظر من
    قبل از پخت(ببخشید انقده داغون هول هولی بود با بازمانده های خمیر هانیکو که از پیتزا مونده بود درستیدم اونم توی توستر)




    این عکسا فقط جهت اینکه حدودی دستتون بیاد هست در ضمن شما خمیرارئ توی کاغذ کیک نذارید چون من گذاشتم چسبیده بود حسابی همین که ته ظرف رو چرب کنید کفایت میکنه.

    این اولین دستوره بازم شیرینی هست میام میذارم دستوراشو دوستانه گلم ایشالله که خوشتون بیاد.
    کیجا, elimah و shadmehr این نوشته را پسندیده.
    ان روز که لحظه ی وداع من و توست
    آن شومترین لحظه ی پایان من است

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
    نوشته ها
    184
    کالاهای من
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    86
    پسند کرده
    23

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    اب دندون(عکس رو از نت گرفتم خودم نداشتم)

    مواد لازم:
    تخم مرغ 2-3 عدد
    اکاسه ی (ماست خوری)ارد گندم
    ارد برنج
    پودر قند
    روغن جامد
    هل
    زعفران
    نکته: اگر به طور مثال نیم کیلو ارد برنج دارید پودر قند و روغن جامد نصف این مقدار یعنی 250 گرم باید بردارید
    میزان اردتون و روغن و پودر قند رو با ترازو بذارید که دقیق باشه
    طرز تهیه:
    ابتدا تخم مرغهارو خوب هم میزنیم تا کف کند سپس روغن جامد و پودر قند را اضافه میکنیم تا خوب مخلوط شود سپس ارد رو اضافه میکنیم به همراه زعفرون و هل و مخلوط میکنیم و با کف دست شروع به ورز دادن میکنیم در این خمیر هم ورز دادن خیلی مهمه میتونید این شیرینی رو در دو رنگ درست کنید نیمی رو بدون زعفران و نیمی با زعفران که باعث زیبایی کار میشود
    برای اینکه ببینید خوب ورز دادید یک گلوله از مواد رو بردارید اگه گرد کردید و ترک نخورد یعنی خوب ورز دادید
    برای تزیین میتونید از تخم خرفه و خلال بادام (برای نوع زعفرونی خیلی خوشکل میشه) استفاده کنید

    در هر شکلی که خواستید اشک/گل/گرد میتونید در بیارید و توی سینی فر طبقه ی اول با حرارت 180 درجه ی سانتی گراد بذارید و پس از 20 دقیقه فکر کنم اما دقت کنید و نگاش کنید چون ممکنه در فرهای مختلف متفاوت باشه.مواظب باشید نسوزه.
    کیجا, mara و shadmehr این نوشته را پسندیده.
    ان روز که لحظه ی وداع من و توست
    آن شومترین لحظه ی پایان من است

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۲
    محل سکونت
    ساری
    نوشته ها
    234
    میزان امتیاز
    23
    پسند شده
    652
    پسند کرده
    6258

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    مرسی هدی جون
    میشه بگی نون کوهی مخصوص کدوم شهره؟

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
    نوشته ها
    184
    کالاهای من
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    86
    پسند کرده
    23

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    خواهش میکنم عزیزم.
    لوسی جون من خودم مازندرانی نیستم ولی شوهرم مازندرانیه و اغلب این نون رو توی ییلاقا انگاری توی تنور میپزن و من امل خوردم عزیزم من طعمش رو دوست دارم امیدوارم شماهم خوشتون بیاد.
    marie این نوشته را پسندیده.
    ان روز که لحظه ی وداع من و توست
    آن شومترین لحظه ی پایان من است

  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
    محل سکونت
    مازندران-آمل
    نوشته ها
    21
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    10
    پسند کرده
    0

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    شیرینی برنجی (کاکائویی ، زعفرونی ، ساده) :


    قطاب (فر ، سرخ شده) :


    شیرینی نخودچی :


    برشتوک (حلوا) :
    کیجا, مامی نورا و shadmehr این نوشته را پسندیده.
    زانو نمی زنم
    حتی اگر سقف آسمان کوتاه تر از قامت من باشد ...!

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    نوشته ها
    45
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    14
    پسند کرده
    0

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    سلام من مال بابل هستم ولی ما اب دندون رو بدون تخم مرغ درست میکنیم مواد لازمش هم یک لیوان پودر قند یک لیوان روغن یا کره اب کرده(البته با کره خوشمزه تر میشه)در ضمن ما از کره داغ کرده محلی استفاده میکنیم ارد به مقدار لازم (به مقدار نصف ارد برنج با نصف ارد گندم یا همه ارد گندم) پودر هل یک سوم قاشق چای خوری ابتدا پودر شکر را با کره میزنیم تا صاف و یک دست شود بعد هل را اضافه میکنیم ارد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر نرمی بدست بیاد و به دست نچسبه احتیاج به ورز زیاد نداره چون روغن میندازه به اندازه یک گردو برداشته توی دست گرد میکنیم روش مهر میزنیم و داخل فر از قبل گرم شده به مدت 10-15 دقیقه میپزیم وقتی از فر در میاد نرمه اما بعد از سرد شدن خوب میشه یک شیرینی بسیار خوشمزه وپرطرفداره (البته من گاهی به موادم زعفران یا پودر پسته ویا پودر گردو اضافه میکنم که طعم های دیگه ای میگیره)
    کیجا, مامی نورا, marie و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    m2_mitra آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۰۲
    محل سکونت
    تهران - ایران
    نوشته ها
    113
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    311
    پسند کرده
    13

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    شیرینی خونگی

    کره: 1 کیلو
    پودر قند : 1.5
    تخم مرغ : 1 عدد کامل و 1 عدد زرده
    آرد برنج : 1.5 الی 2 کیلو
    زعفران : 1 مثقال و نیم برای مدل برنجی زعفرانی

    طرز تهیه
    ابتدا کره را با همزن برقی به مدت حداقل 5 دقیقه زده و بعد تخم مرغ را اضافه می کنیم و به مدت چند دقیقه دیگر میزنیم. . . (10 دقیقه کافیه) این شیرینی صبر و حوصله میخواد اگه صبرش رو ندارید از همین جا انصراف بدین. . . میشه با زمان کمتر از این هم درست کرد ولی هیچ وقت به این کیفیت در نمی آد

    و بعد پودر قند را اضافه کرده و باز هم هم میزنیم. . . حدود 10 دقیقه دیگه
    وقتی خامه ما آماده شد در لگن ریخته و به مدت نیم ساعت با دست آنرا می زنیم. . . (( اینکار هم حتما باید انجام شود)))خیلی ها این کار رو انجام نمی دن میگن همزن برقی خودش خوب حل می کنه ولی این یک روش سنتی هست که تجربه نشون داده شیرینی رو پوک و عالی می کنه)))
    این خامه رو 4 قسمت می کنیم قسمت اول سفید قسمت دوم زعفرونی و قسمت سوم نخودچی و آخر هم گندمی که با آرد گندم مخلوط میشه
    بعد آرد را اضافه میکنیم
    باید حسابی آنرا مخلوط کنیم. .
    شاید آرد کمتر یا بیشتری بخواهد بستگی به مدل آرد ها داره. خمیر لطیف میشه مثل خمیر های نون و یا قطاب کشدار نیست خمیرش مثل خمیرهای شیرینی های کره های بافت متفاوتی داره.
    این خمیر برنجی سفید (ساری بهش می گن آب دندون) میشه هم قالب زد بهتره قالب ها ریز باشه و یا مدل عمامه ای (گرد و روش رو شکل زده) درست کرد.
    برنجی زعفرانی همین دستور است در آخر به خمیر زعفران آب شده اما بسیار غلیظ را اضافه میکنیم. .

    در سینی مخصوص فر که با فویل پوشیده شده گذاشته و در فر گذاشته . . .. فری که ما باهاش این شیرینی رو درست می کنیم فر دستی هست که روی گاز قرار داده میشه با فر گاز درست نکردم که درجه اش رو بدونم
    ولی توی همین فرهای دستی نیم ساعت شیرینی باید باشه هر 15 دقیقه هم سینی رو برعکس می کنیم یعنی قسمت جلوی سینی به پشت و برعکس.. . . .اینا دیگه فوت کوزه گری ها. . .
    فر باید از قبل یکی . . دو ساعتی روشن باشه تا داغ داغ بشه طوری که در فر رو باز کردیم حرارت به صورت ما برخورد کنه
    برای شیرینی نخودی هم همان خامه را بالا را با آرد نخودچی و گندم مخلوط میکنیم و برای شیرینی گندمی همان خامه را با ارد گندم مخلوط می کنیم

    <o:p></o:p>
    saeme, کیجا, marie و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    خدایا اول پاکم کن بعد خاکم کن

  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    m2_mitra آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۰۲
    محل سکونت
    تهران - ایران
    نوشته ها
    113
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    311
    پسند کرده
    13

    Re: شیرینی های محلی مازندران

    دوستان طرز تهیه پیس گندله رو کسی می دونه؟
    خدایا اول پاکم کن بعد خاکم کن

صفحه 1 از 6 1234 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما