نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree208Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

نمایش نتایج: از 41 به 48 از 97
صفحه 6 از 13 نخستنخست ... 3456789 ... آخرینآخرین
  1. #41
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,213
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6744
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط sanjaghak
    سامره جون
    هنوز بعد از شب یلدا نشده با مادر همسری این نون سیب زمینی رو بپزید آیا؟؟؟
    خیلی دوست دارم بدونم چه جوریه مغزش سیب زمینیه یا کلا خمیرش با سیب زمینیه؟
    منتظرتیم

    سنجاقک جون من تازه از رشت برگشتم ، دلیل دیگه شم اینه که متاسفانه حال پدر همسرم بده اگه هم بدرستم باید یه روز خودم بدرستم انشالله فرصت کنم چششششم ، شرمنده عزیزم
    کلا خمیرش با سیب زمینیه ، میگن قدیم سیب زمینی پخته رو نگینی میکردن و قاطی آرد و خمیر اما الان اگه مقدار زیاد باشه له میکنن :)) خودم خیلی دوسش دارم انشالله میدرستم :)))
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  2. بانک بند ناف
  3. #42
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    150
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    136
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    ترخینه شیر




    مواد لازم: ترخینه شیر ، پیاز ، شیر ، سرپیاز خشک ،زردچوبه و نمک، سیب زمینی
    طرز تهیه: این غذا رو بیشتر صبحانه یا برای افطار میخورن. برای تهیه ترخینه شیر بلغور خیس خورده رو با آب و کمی زردچوبه میپزن. بعد شیر میریزن(ترجیحا پرچرب و تازه) و مثل ترخینه دوغ خشک میکنن.
    برای پخت هم پیاز رو تفت میدن و سیب زمینی خرد شده اضافه میکنن.کمی که سبک شد زردچوبه فلفل و ترخینه رو اضافه میکنن و شیر میریزن .بعد از اضافه کردن شیر زیاد لازم نیست بجوشه.
    به غلظت شیربرنج میشه.

    تو این سرما خیلی میچسبه
    Andrew و akram. این نوشته را پسندیده.
    دیگران را ببخش !
    نه برای اینکه آنها لایق بخشودگی اند
    چرا که تو سزاوار آرامشی...

  4. #43
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    150
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    136
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    اینا از تنقلات سالمی هستن که همتون میشناسین و همیشه تو خونه مادربزرگم موجوده

    هم سالمه هم انرژی میان وعده رو برای آدم تامین میکنه

    یه سری از

    اینا رو از تابستون با آقای همسر آماده کرده بودیم برای شبهای بلند زمستون
    و حالا فقط بو دادنشون می مونه و اینکه داغ و تازه هستن خیلی مناسب سرماست

    **********
    بادوم خام رو هم شکستم و مغزها رو تو آب نمک ریختم . آبکش کردم و بو دادم.و با کنجد بوداده مخلوط کردم

    ********

    تخمه خربزه



    شستنشون خیلی سخته . همین طور جدا کردن پوک از مغزدارها

    بعد از شستن گذاشتم آبشون رفته و خشک کردم تو ظرف دردار نگه داشتم و حالا اندازه مصرفم ازشون برمیدارم و نمک رو تو آبلیمو حل میکنم می ریزم روشون و میذارم

    خوب خشک بشه. تابه که داغ شد میریزم داخلش و در تابه رو بالاش نگه میدارم .چون تند و تند دهنشون باز میشه و میپرن بیرون .به خودت میای میبینی تابه خالیه.

    اگه آبلیمو روی پوست تخمه خشک نشه بو دادنش زمان بیشتری میبره اما پوستش سیاه هم میشه. و اینکه چون دهنشون باز میشه تو این مرحله هم میشه پوکها رو سوا کرد.

    ***********
    تخمه کدو

    شستن اینا خیلی راحت تره

    برای بو دادنشون هم من با سرکه سیب و نمک مزه دارشون کردم .خیلی ترد و پرمغز و خوشمزه هستن

    لواشک و میوه خشک هم هست که چون فقط مختص اراک نیست گذاشتمشون

    چیپس میوه-روشهای خشک کردن میوه در منزل
    انواع لواشك
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۵/۰۲/۱۱ در ساعت ۰۷:۲۴ بعد از ظهر
    Andrew, akram. و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    دیگران را ببخش !
    نه برای اینکه آنها لایق بخشودگی اند
    چرا که تو سزاوار آرامشی...

  5. #44
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    rayehe آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۱۰
    نوشته ها
    2,025
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    3081
    پسند کرده
    3333

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    سلام دوستان من تازه این مبحثو دیدم.اراکی هستم.اراک هم زندگی میکنم.دیدم بحث فتیر اراک بود. خواستم یه نکته بگم اونم اینکه فتیر انواع مختلف داره مثلا:شیرمال.کسمه و...به همین خاطره که شما هرکدوم تصور خاصی نسبت به فتیر دارید.
    akram. این نوشته را پسندیده.

  6. #45
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
    نوشته ها
    315
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    15
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    اگیردک

    مواد لازم به روش شیرازی:

    چونه نون بربری 1عدد
    شیر 5قاشق سوپخوری
    شکر 1لیوان
    زردچوبه به مقداری که خمیر و زرد رنگ کنه
    دارچین مقداری


    طرز تهیه:

    مواد را با هم مخلوط کرده و خمیر حاصل را ورز میدیم و احتمال داره که خمیر به دست بچسبه پس کم کم ارد اضافه میکنیم بعدش یه رب استراحت بهش میدیم بعد با وردنه خمیر رو باز میکنیم به قطر نیم سانت یا کمتر با ته لیوان قالب میزنیم و در روغن داغ سرخ میکنیم این شیرینی خیلی خوشمزه و خوش خوراکه و با چای خیلی میچسبه امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
    Andrew و akram. این نوشته را پسندیده.
    حالا از مال این دنیا،نهی داریم گرو هشت


    http://manosam.persianblog.ir/

  7. #46
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,213
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6744
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    روح افزا؛ شیرینی مخصوص ساوه ای ها که توی اغلب مراسم و جشنهاشون دیده میشه، سنتیش فقط با بادوم درست میشه و زعفرون فراوون اما امروزیا با پسته ی پوست گرفته (به همون شیوه ی بادوم) و نارگیل هم درست میکنن ، واسه همین تو مهمونیا 3 رنگ سبز و زرد و سفیدش هست و خوکشله، مادر همسر من فقط بادومشو که زعفرونیه درست میکنه که یه چیزی تو مایه های مارزیپانه! یعنی پودر قند و بادوم آسیاب شده و زعفرون و در آخر پودر پسته، دستور اصلیشو هنوز نگرفتم از مامی همسرم اما به محض گرفتن اینجا میذارم



    من این شیرینی رو توی ظرف دردار با لابلا پلاستیک یا کاغذ روغنی میچینم و میذارم تو فریزر و موقع پذیرایی یا زودتر از فریزر در میارم یا چند ثانیه میذارم تو مایکرو، در هر دو حالت خوب میشه و اصلا مزه ش هیچ تغییری نمیکنه اما بهتره که ظرف پذیرایی هم در دار باشه

    نقل گردو؛ اینم نقل مخصوص ساوه ای هاست که دو نوع داره، یک نوع با گردو و نوع دیگه ش با خلال بادوم ، که گردو رو 4 قاچ میکنن و خلال بادوم رو اماده میکنن و میدن بیرون که براشون به اصطلاح نقل بریزن! اینم مثل روح افزا تو مهمونیا هست، نقل نرمی نیست اما با چای دوست دارن خودشون



    نقل رو هم مثل روح افزا توی فریزر نگه داری میکنم و موقع سرو بیرون میذارم و حتما حتما باید روش پوشیده شه وگرنه سنگ میشه!
    Andrew, akram. و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  8. #47
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    نوشته ها
    8
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    3
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط rayehe
    سلام دوستان من تازه این مبحثو دیدم.اراکی هستم.اراک هم زندگی میکنم.دیدم بحث فتیر اراک بود. خواستم یه نکته بگم اونم اینکه فتیر انواع مختلف داره مثلا:شیرمال.کسمه و...به همین خاطره که شما هرکدوم تصور خاصی نسبت به فتیر دارید.

    سلام دوستان ،من ساکن اراک وتازه عضو شدم .فعلآدارم از مطالبی که دوستان گذاشتن استفاده می کنم.
    اما در باره فتیری که دوستمون گفتن توضیح بیشتری بدم که فتیر نامبرده که بیضی شکل وراه راه(بوسیله وردنه ای به نام خودش یعنی وردنه کسمه ای باز می شود)نون کسمه ای است که هم شیرین تر وهم ترد تر ونازک تر وموندگاری بیشتری نسبت به فتیر دارد.
    Andrew و akram. این نوشته را پسندیده.
    امروز بشریت ،
    کودکی یتیم است که:
    گرفتار شب است وبرای روشنایی می گرید.

  9. #48
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,213
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6744
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان مرکزی

    آش آبغوره (بهش آش برنج هم میگن)

    متشکله از سبزی آش و برنج و عدس و گوشت چرخ کرده و پیاز داغ، میشه با نعناع داغ و کشک هم تزیینش کرد اما در واقع با آبغوره سرو میشه، من که عاااشقشم

    گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده و ادویه جات مخلوط می کنن و میذارن واسه کوفته ریزه که قبل از اضافه کردن سبزی به آش توش میریزن اما راه تنبلونه ش اینه که گوشت رو با پیاز داغ تفت میدن بعد برنج رو اضافه میکنن و با آب زیاد میذارن بپزه وقتی برنج پخت و قشنگ تو آب شکفته شد عدس پخته شده رو (حتما باید جداگونه پخته شه تا آش رو سیاه نکنه) بهش اضافه میکنن و میذارن یه جوش بزنه بعد سبزی آش و جا افتادن آش، بعدشم آبغوره رو میبرید سر سفره باهاش



    ایشونو مادرشوهرم درست کرده و کوفته ریزه نیست، شده که یا مرغ هم درست کنن و اون هم بسیوووور خوشمزه شده! اما سنتیش فکر کنم همون کوفته ریزه ست، من یه دفعه اواخر پخت توش غوره هم ریختم و بازم خوشمزه بود
    Andrew و akram. این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

صفحه 6 از 13 نخستنخست ... 3456789 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما