نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree109Likes

موضوع: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 146
صفحه 2 از 19 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۸
    نوشته ها
    292
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    131
    پسند کرده
    0

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    خوراکی*های ممنوعه

    مشخصات یک «غذای مضر» را می*توان به *این شکل خلاصه کرد: میزان بالای شکر تصفیه شده، آرد بدون سبوس (آرد سفید)، چربی*های ترانس و اشباع شده، نمک یا سدیم فراوان و یا مواد نگه*دارنده و رنگی...

    مواردی مانند فقدان پروتیین، ویتامین*ها و فیبر نیز می*تواند جزو این خصوصیات باشد. با این وجود نباید فراموش کرد که چه بخواهیم و چه نخواهیم این گونه مواد غذایی جزیی از فرهنگ غذایی کشور به شمار می*روند و واقعیت آن است که مصرف نوشابه*ها، چیپس و سایر تنقلات – به صورت کم و کنترل شده – باعث مشکل خاصی نمی*شود. در واقع آنچه در مورد «خوراکی*های مضر» مطرح می*شود، میزان بالای مصرف آنها و حضور فراوان آنهای در سبد غذایی خانواده*ها به قیمت حذف مواد لبنی، میوه*ها و سبزیجات است. تبلیغات در این زمینه نقش مهمی دارد و توجه به استفاده از بیسکوییت*ها و نان*های سبوس دار و استفاده از دوغ به جای نوشیدنی*های مرسوم می*تواند نقش مهمی در سلامت جامعه داشته باشد.
    سلامت ایران
    fateme.mazhab1365 این نوشته را پسندیده.
    آنکه زیبا سخن میگوید کسی است که زیباتر هم می اندیشد ....

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۸
    نوشته ها
    292
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    131
    پسند کرده
    0

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    رفع كج خُلقی با تغذیه سالم

    [JUSTIFY]
    مردم، انواع و اقسام دلیل ها را مقصر و عامل اصلی كج خلقی و بی حالی خود می دانند، مثل آب و هوا، روز سخت كاری یا ترافیك.گاهی اوقات، خستگی شدید یا كج خلقی، مشكل احساسی پیچیده ای نیست، بلكه معمولاً به نوع تغذیه مربوط می شود.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]جینا ساترلند- متخصص تغذیه- می گوید : ثابت شده است كه انتخاب های غذایی، بیش از گذشته با بدحالی و افسردگی مرتبط هستند؛ بنابراین قبل از اینكه برای گذاشتن ظرف های كثیف در ظرفشویی به همسر خود غُر بزنید، به این فكر كنید كه چه غذایی را در این ظرف ها سرو كرده اید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]ساترلند غذاها و مواد مغذی را در جریان خلق و خو بسیار مهم می داند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]وی در مورد مواد غذایی می گوید:[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]كربوهیدرات ها
    بسیاری از مردم هنوز هم كاهش وزن را با نخوردن كربوهیدرات ها مرتبط می كنند، در حالی كه كربوهیدرات ها بخش مهمی از یك رژیم غذایی سالم و متعادل هستند. برای اینكه در طول روز، انرژی لازم را داشته باشید، بسیار مهم است كه حتماً از غلات سبوس دار و حبوبات استفاده كنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سروتونین(یك ماده شیمیایی در مغز و مرتبط با حالات عاطفی) تحت تأثیر نوع تغذیه است. اختلالات احساسی و اخلاقی مانند عصبانیت های فصل زمستان یا اختلالات فصلی (SAD) نیز با فقدان سروتونین در بدن مرتبط هستند و از این نظر، كربوهیدرات ها می توانند به تولید سرتونین كمك كنند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    پروتئین
    غذاهای سرشار از پروتئین مانند تن ماهی، شیر، مرغ، جوانه گندم و تخم مرغ نیز تولید سروتونین در بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    اسیدهای چرب اُمگا 3
    ماهی آزاد، قزل آلا و دیگر غذاهای سرشار از امگا-3 نیز در بهترشدن حالات احساسی مؤثرند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    ویتامین C
    ثابت شده است كه ویتامین C نیز به بدن كمك می كند تا با شرایط پُراسترس کنار بیاید و عملكرد سیستم اعصاب را بهبود می بخشد. آب پرتقال خالص و سایر مركبات ، منابعی بسیار غنی از ویتامین C هستند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    ویتامین E
    تجربیات پزشكی نشان داده است افرادی كه دچار افسردگی هستند نیز از كمبود ویتامین E رنج می برند. هر چند روغن دارای چربی بالایی است، ولی باید به طور متعادل آن را مصرف كرد. به طور مثال، روغن كانولا( روغن گلزا) سرشار از ویتامین E است. آجیل های مختلف نیز منبع غنی این ویتامین هستند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]نویسنده : سودابه قیصری[/JUSTIFY]
    آنکه زیبا سخن میگوید کسی است که زیباتر هم می اندیشد ....

  4. #11
    مدیر بازنشسته

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۲/۰۹
    نوشته ها
    1,380
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    1083
    پسند کرده
    0

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    مواد غذايی و ميوه های حاوی هيستامين، سرماخوردگی و آلرژی پاييزه را تشديد مي كنند [size=7][FONT=Tahoma][COLOR=#000000 name=mc1]


    دكتر احمدرضا فرسار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: آجيل ، خربزه، كيوي و آناناس از جمله مواد غذايي و ميوه هايي به شمار مي روند كه مصرف آنها موجب تشديد علايم سرماخوردگي و نيز حساسيت پاييزي مي شود.
    وي اضافه كرد: تغذيه از مهمترين عوامل درمان بيماري ها به شمار مي رود و نياز است كه اطلاع رساني كافي در اين زمينه در جامعه صورت گيرد.
    اين پزشك و استاد دانشگاه گفت: مصرف خوراكي هاي غيرمفيد مانند چيپس و پفك از جمله مواردي است كه والدين بايد در زمينه تغذيه كودكان خود به آن توجه داشته باشند و معده كودكان را با غذاهاي غيرمفيد پر نكنند.
    فرسار در ادامه به بيماري سرماخوردگي كودكان كه شيوع آن در پاييز افزايش مي يابد، اشاره و خاطرنشان كرد: در درمان اين بيماري بهتر است داروهايي كه موجب قطع سرفه مي شوند براي كودكان مورد استفاده قرار نگيرند چراكه اين داروها مانع از خروج ترشحات ويروسي مي شود.
    وي افزود: درصورت باقي ماندن ترشحات در بدن بيمار، ويروسهاي حامل بيماري در اين ترشحات تقسيم و تكثير شده و موجب تشديد بيماري يا طولاني شدن طول درمان مي شوند.


    منبع: www.irna.ir
    fateme.mazhab1365 این نوشته را پسندیده.

    مــرا جای خــودم بگذار
    خودت را جای گهـــواره

    و آغوشی تسلی بخش

    کنـارم بـاش همواره ...


  5. #12
    مدیر انجمن
    firoozeh آواتار ها
    فیروزه ح.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۸
    نوشته ها
    749
    کالاهای من
    1
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    802
    پسند کرده
    1721

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    فلفل تند



    Capsaicin موجود در فلفل تند می تواند با قدرتی زیاد سلولهای سرطان پروستات را از بين ببرد . دانشمندان آمریکایی در تجر به ای علمی ثا بت کردند که این ماده تند و سوزان می تواند تا حدود ٨٠ درصد سلولهای سرطان پروستات را در آزمایشگاه از بين ببرد. در ضمن خورانيدن مقداری از فلفل تند به موشهای آزمایشگاهی که به سرطان پروستات دچار بود ند سبب از بين رفتن تقریبا همه سلولهای سرطانی گردیده و سلولهای باقيمانده را نيز به صورتی کنترل می کند که نمی توانند تکثير نمایند.

    پژوهشگران اسپانيایی با استفاده از یافته های مورد بحث دنباله تحقيقات علمی را در زمينه مصرف فلفل تند و از بين رفتن سلولهای سرطانی ادامه دادند و دریافتند که پنج ژن مخصوص در بدن انسان در عملکرد Capsaicin نقش دارند و در نهایت از بروز یا پيشرفت سرطان جلوگيری می کنند . در این ميان مقدار و چگونگی فعاليت هورمون مردانه تستوسترون نيز نقش دارد و در تقليل آنتی ژن PSA موثر است.

    پژوهشگران دیگر هم اثرات Capsaicin را بر روی سرطانهای دیگر مانند سرطان ریه، سينه و نوعی سرطان بدخيم پوست بررسی
    نموده اند که همگی حاکی موفقيت هایی است در درمان این سرطانها. در ضمن این بررسيها نشان می دهد افرادی که در رژیم
    غذایی روزانه خود مقداری فلفل تند منظور می دارند کمتر به سرطان دچار می شوند.

    تحقيقات علمی دیگر ثابت نموده که خوردن فلفل تند به همراه صبحانه سبب می گردد که شخص در وعده های بعدی غذا در روز، کمتر غذا بخورد و همين موضوع نه تنها از زیاد شدن وزن جلوگيری می کند بلکه باعث کم شدن وزن بدن می گردد . جالب این که در بعضی از پروژه های تحقيقاتی معلوم گردیده که خوردن فلفل در درمان زخم د ستگاه گوارش مو ثر است و گردش خون را در معده
    افزایش می دهد . علاوه بر این مصرف فلفل تند در درمان عفونت های سينوس ها موثر بوده و در ضمن سبب تقویت قلب و عروق می شود . فلفل ادویه ایست که در تغيير مزه غذا نقشی مهم دارد و کيفيت آن را بالا میبرد.
    نمی نویسم ترانه بی تو

    چگونه پر کشد خیالِ واژه بی تو؟

  6. #13

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    با تشکر از استقبال شما از این مبحث، هدف من این بود که در مورد عادات بد غذایی با هم بحث کنیم و یا عادات خوب غذاخوردن رو معرفی و همدیگه رو تشویق به مصرف مواد و خوارکی های خوب بکنیم
    مثلا باورها و حقایق در مورد انواع چربی ها (روغن ها) ،مصرف شکلات و ...
    فکر می کنم مطالب مربوط به خواص مواد رو توی مبحث خودش بذاریم بهتره.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  7. #14
    مدیر بازنشسته
    فاطمه مامی نیکو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    کانادا
    نوشته ها
    1,173
    میزان امتیاز
    13
    پسند شده
    770
    پسند کرده
    2

    ویترین مدال ها

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    نقل قول نوشته اصلی توسط najma
    خوب میریام عزیز بیا تایید یا تکذیب کن!
    من با خوندن همین مقاله تصمیم گرفتم "اصلا و ابدا" با چایی قند و شکر نخورم و خرما و توت و انجیر رو جایگزین کنم
    و برای درست کردن شیرینی هم برم دنبال دستورهای شکر قهوه ای دار!
    مرسی نجمایی ...من الان 2 ساله که اگه بخوام قند بخورم, قند قهوه ای میخورم...شکر پرس شده است که مکعبش کردن و قند شده...مزه اش خیییییییییییلی کم شیرین تره ولی خیلی طبیعی و خوشمزه است :)))))))))
    fateme.mazhab1365 این نوشته را پسندیده.
    کسانی که به زندگی دیگران نور هدیه می دهند، روزی صاحب خورشید خواهند شد.....
    یک دوست برای روشنائی یک دنیا کافیست....

  8. #15
    مدیر بازنشسته

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۲/۰۹
    نوشته ها
    1,380
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    1083
    پسند کرده
    0

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    از روغن ها نترسید، آن ها را درست به کار ببرید

    [JUSTIFY]دانستن اینکه چربی کدام خوراکی خوب و کدام یک مضر است همه چیز را به نفع سلامت شما تمام می کند[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]اگر سری به فروشگاه های زنجیره ای یا سوپر مارکت ها بزنید، قفسه هایی پر از روغن های نباتی، جامد، مایع، سرخ کردنی و مخصوص سالاد خواهید یافت؛ ولی اغلب اوقات سرگردان می مانید که کدام روغن بهتر است و بهتر است کدام روغن را برای سیب زمینی سرخ کردن، کدام را برای پخت و پز و کدام را برای تهیه یک سالاد خوشمزه به کار ببرید! اگر دوست دارید تغذیه سالم و ایده آلی داشته باشید، باید درباره تهیه یک روغن سالم برای تغذیه خانواده تان تصمیم بگیرید. چون چربی خون و روغن، عامل مهمی در از دست دادن تناسب اندام و ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی است؛ در ضمن دانستن اینکه چربی کدام خوراکی ها خوب و کدام مضر است، همه چیز را به نفع شما تمام خواهد کرد.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سس ها منبع چربی ترانس[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]در ترکیبات سس هایی که برای تهیه انواع ساندویچ و پیتزا و حتی کباب ترکی استفاده می شوند، گاهی از روغن های هیدروژنه شده نباتی استفاده می شود. روغن های هیدروژنه نباتی از این جهت مشکل دارند که در صنایع غذایی هنگام تولید آن، در ترکیب شیمیایی آنها تغییراتی ایجاد می شوند که موجب تولید چربی خاصی به نام ایزومرترانس می شود که بسیار خطرناک است و اگر شما روی قوطی روغن ها را نگاه کرده باشید، درصد این ایزومر روی قوطی درج شده است. این چربی ترانس بسیار برای بدن مضر است و باعث افزایش چربی های بد خون می شود. اگر شما حتی گوشت را به بهترین و سالم ترین روش طبخ آن یعنی کبابی کردن تهیه کنید، ولی روی آن سس بریزید که در آن از چربی هیدروژنه شده نباتی استفاده شده باشد، اصلا غذای سالمی را میل نکرده اید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]لبنیات پر چرب و گوشت ران؛ ممنوع[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]در میان روغن های هیدروژنه نباتی، 2 اسید چرب اشباع خطرناک وجود دارد به نامهای اسید مرسیتیک و اسید پالمتیک که 14 کربنی و 16 کربنی هستند و اگر شما گوشت قرمز و چربی لبنیات را میل کنید، می توانید مطمئن باشید که این 2 چربی به بدن شما وارد شده اند و مصرف زیاد این گروه غذایی( یعنی گوشت قرمز و لبنیات) می تواند باعث افزایش چربی خون تان شود. البته دقت کنید که گوشت قرمز هم انواع مختلف دارد و بخش های مختلف آن چربی متفاوتی دارند مثلا گوشت قرمز مغز ران چربی کمتری دارد؛ ولی ران چربی بالایی دارد. هر قدر چربی گوشت قرمز بیشتر باشد، خطرناک تر است. همین طور اگر شما طرفدار خوردن ماست یا شیر پر چرب هستید، باید بدانید که درصد چربی آنها و این 2 اسید چرب خطرناک در آنها بیشتر است، به همین دلیل توصیه می کنیم لبنیات کم چرب مصرف کنید. مصرف طولانی مدت این مواد ، باعث سرطان پروستات در آقایان و سرطان آندومتر (دیواره رحم) در بانوان می شود. دقت کنید که چربی گوشت قرمز اگر زیاد مصرف شود مضر است؛ ولی مصرف گوشت قرمز را قطع نکنید چون منبع روی و آهن است. سعی کنید آن را کباب شده یا اندکی در روغن مایع تفت دهید، به خصوص برای کسانی که کم خون هستند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن ماهی باعث کاهش چربی مضر در خون می شود. به این افراد همچنین توصیه می کنیم گوشت قرمز را با گوشت ماهی تازه جایگزین کنند. البته بهتر است همه گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن ذرت، سویا و آفتابگردان را مایع مصرف کنید[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن سویا، آفتابگردان و کانولا، ذاتا روغن مایع اند؛ ولی چون در کارخانجات مواد غذایی اگر جامد شدند فسادپذیری شان کم می شود و بسته بندی و حملشان آسان تر است پس آنها را به شکل جامد تولید می کنند که این کار را با هیدروژنه کردن آنها انجام می دهند و در این تبدیل، باعث تولید«ایزومرترانس» می شوند که بسیار خطرناک است و چربی های بد خون (LDL) را بالا برده و چربی خوب خون را کاهش می دهند. بنابراین، این روغن ها به صورت مایع شان قابل قبول هستند و باید به صورت مایع مصرف شوند؛ ولی اگر این محصولات را در صنایع غذایی جامد کرده باشند، در این صورت چون حاوی اسید چرب ترانس شده اند، چندان سالم نخواهند بود. در ضمن اگر در تولید شیرینی و بیسکویت های کرم دار هم از این روغن استفاده شود، باز هم این محصولات سالم نخواهند بود.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن کرمانشاهی (حیوانی) بخورید[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن هایی که اسید چرب غالب آنها اسید استئاریک است اگر متعادل مصرف شوند، اثر نامطلوبی روی چربی خون نمی گذارند. مهمترین منبع این نوع روغن ها، روغن حیوانی است. بنابراین روغن کرمانشاهی خیلی سالم تر از چربی گوشت و لبنیات است و شاید به همین دلیل است که قدیمی تر ها به تغذیه با این نوع روغن خو گرفته اند و آن را سالم تر از روغن های کارخانه ای امروزی می دانند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن ماهی؛ برای چربی خون ها[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]مصرف متعادل روغن ماهی نیز تری گلیسرید خون را کاهش می دهد. به کسانی که دچار افزایش تری گلیسرید خون هستند یا افرادی که دیابت نوع دوم دارند و معمولا تری گلیسریر خونشان بالا است، مصرف روغن ماهی توصیه می شود، زیرا روغن ماهی باعث کاهش این چربی مضر در خون می شود. به این افراد همچنین توصیه می کنیم گوشت قرمز را با گوشت ماهی تازه جایگزین کنند، البته بهتر است همه گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]همه انواع روغن ها[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]امروزه با وجود این همه تنوع روغن در بازار برای انتخاب یک روغن مناسب باید معیارهای مهمی را در نظر داشته باشید. استفاده از روغن های جامد در بروز بسیاری از انواع بیماری ها نقش دارد به همین خاطر استفاده از روغن های مایع پیشنهاد می شود.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن کانولا[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن کانولا دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین E است. این روغن بدون کلسترول بوده و اسیدهای چرب اشباع نشدنی دارد. به همین خاطر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی بسیار مفید است. از آنجایی که این روغن در برابر حرارت بسیار مقاوم است شما می توانید برای سرخ کردن بسیاری از مواد غذایی از این روغن استفاده کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن زیتون[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]جالب است بدانید این روغن علاوه بر سرخ کردن می توانید در انواع سالاد به جای سس های مختلف استفاده شود. این روغن عملکرد محافظتی برای معده داشته و آن را از زخم و التهاب مصون نگه می دارد. نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد روغن زیتون نوعی آنتی اکسیدان دارد که از گلبول های قرمز خون محافظت می کند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن آفتابگردان[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]به یقین می توان گفت بهترین روغن برای سرخ کردن و پخت و پز مواد غذایی روغن آفتابگردان است. این روغن به میزان بسیار زیادی ویتامین E دارد و از مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری می کند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن سویا[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بهتر است روغن سویا را برای سرخ کردن مواد استفاده نکنید بلکه آن را در درجه حرارت های کم هنگام پخت و پز یا حتی تهیه سالاد به کار گیرید. بهترین کاربرد روغن سویا هنگام طبخ برنج است. این نوع روغن علاوه بر جلوگیری از بیماری های قلبی، رشد انواع سلول های سرطانی را نیز متوقف می کند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن هسته انگور[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن هسته انگور منبع خوبی از اسید های چرب غیر اشباع است و در نتیجه از ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون جلوگیری می کند. این روغن سرشار از ویتامین E است و کلسترول ندارد. HDL را افزایش داده و LDL که کلسترول بد است را کاهش می دهد. از این روغن می توانید در تهیه انواع سالاد و پختن مواد غذایی استفاده کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن ذرت[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن ذرت تنها روغنی است که هر 2 نوع خوب و بد کلسترول را کاهش می دهد که این در واقع برای افرادی که به طور معمول کلسترول بالایی دارند معجزه می کند. روغن زیتون برای درمان اگزما و بیماری های پوستی نیز مفید است. از آنجایی که پایداری این روغن زیاد است برای انواع مصرف از جمله سرخ کردن های زیاد و طولانی مدت کاربرد دارد.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روغن زیتون، یکی از بهترین روغن هایی است که می توانید جایگزین روغن مصرفی منزلتان کنید. مصرف متعادل این روغن نه تنها می تواند کلسترول خون را کاهش دهد، بلکه می تواند LDL را نیز کاهش دهد. امروزه در تمام کشورهای پیشرفته دنیا روغن غالبی که خانواده ها مصرف می کنند، روغن زیتون است و این روغن را تمام دنیا به عنوان بهترین روغن خوراکی می شناسند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]دکتر محمدرضا وفا[/JUSTIFY]

    مــرا جای خــودم بگذار
    خودت را جای گهـــواره

    و آغوشی تسلی بخش

    کنـارم بـاش همواره ...


  9. #16
    مدیر بازنشسته

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۲/۰۹
    نوشته ها
    1,380
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    1083
    پسند کرده
    0

    Re: سالم بخوریم ( باورها و حقایق غذاخوردن)

    خوبه نجما ... اگه خوب نیست بگوها
    آخه طولانی که میشه آدم حوصله اش نمیگیره ...

    مــرا جای خــودم بگذار
    خودت را جای گهـــواره

    و آغوشی تسلی بخش

    کنـارم بـاش همواره ...


صفحه 2 از 19 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما