نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree44Likes

موضوع: ترشی خرفه

نمایش نتایج: از 17 به 19 از 19
صفحه 3 از 3 نخستنخست 123
  1. #17
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    با مرام آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۰۳
    محل سکونت
    كاشمر
    نوشته ها
    138
    میزان امتیاز
    11
    پسند شده
    369
    پسند کرده
    528
    سلام
    من خام توی ترشی میریزم. سرکه رو یه مقدار کمتر می ریزم. چون خرفه آب میندازه. میتونید خرفه رو با سبزی های معطر دیگه مخلوط کنید که آبش زیاد به چشم نیاد. در ضمن زمانی که بادمجون رو با سرکه میجوشونید در اواخر پخت خرفه رو اضافه کنید و بذارید چند جوش بزنه. موفق باشید
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #18
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    نوشته ها
    255
    میزان امتیاز
    113
    پسند شده
    1437
    پسند کرده
    3850
    سلام به دوستان عزیز.

    خرفه مال تابستون و هوای گرم.

    ما اینجا تو خوزستان چون هوا خیلی گرمه خرفه رو میکارن چون طبع خنک و سردی داره و فقط هم تو تابستون رشد میکنه. وقتی هوا سرد میشه خراب میشه.

    و اینکه ما اینجا خرفه ی خود رو رو نمیخوریم و میندازیم دور.

    فقط از خرفه ای که میکارن کشاورزهای مهربون میخوریم.
    ستار و باران67 این نوشته را پسندیده.

  4. #19
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,153
    نوشته های وبلاگ
    898
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86516
    پسند کرده
    75762

    ویترین مدال ها

    ترشی خرفه






    خرفه رو پاک کنین و خوب بشورین
    بعد از اینکه کملا خشک شد اون رو به همراه چند حبه سیر و نمک و فلفل داخل شیشه بگذارین.

    برای این ترشی من از مخلوط سرکه و اب استفاده میکنم تا ترشی تعدیل بشه.

    برای این منظور اب رو روی حرارت قرار میدم تا به جوش بیاد و وقتی جوش اومد سرکه رو بهش اضافه میکنم.
    دقت کنین از همون اول سرکه و اب رو با هم نمیجوشونم چون خواص سرکه از بین میره و حیفه


    برای خشک کردن خرفه و کلا همه مواد ترشیجات بعد از اینکه ابشون در رفت اون ها رو روی پارچه ای تمیز پهن میکنم و براشون پنکه میذارم
    مرتب زیر و رو میکنم تا همه جاشون خشک بشه
    در کمترین زمان ممکن خشک میشن بدون اینکه طراوتشون رو از دست بدن.

    این ترشی یک هفته ای اماده میشه
    حتما در جای خنک نگهداری کنین.

    همراه با پلوهای مخلوط خیلی خوشمزه ست.





    از جمله خواص فراوان خرفه:



    نحوه استفاده : مانند سایر سبزیجان خواص خوراک دارد اما سبزی حضرت فاطمه بوده است.
    شیوه های درمانی هم دارد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد :
    خواص : قطع كننده خونریزی و چرك میباشد، گیاهی است یك ساله كه وحشی آن خزنده، با ساقه های خوابیده كمی قرمز و با برگهای دایره ای گوشتی كه دور گلهای كوچك زرد رنگ آن ظاهر می شوند. نوع پرورشی آن با برگهای ضخیم گوشتی سرخ رنگ كه بلندی آن 40 ـ 10 سانتی متر است، برگهای آن گوشتی كلفت با كركهای كوتاه، تخم آن سیاه كوچك. وحشی آن معمولا ً*در مناطق معتدله دنیا همه جا و در نواحی سایه دار مرطوب در مزارع و بوستانها و حاشیه دریاچه ها می روید.
    در ایران معمولاً كاشته می شود، ولی به طور وحشی نیز در مناطق شمالی ایران در اطراف رشت، لاهیجان، اطراف تهران، تفرش، اراك و سایر نواحی می روید. تكثیر آن از طریق كاشت بذر آن صورت می گیرد و بذر آن را به طور مستقیم در مزرعه اصلی در ماه های اردیبهشت تا تیرماه می كارند. خاك مزرعه باید غنی باشد و چون احتیاج به آب زیاد دارد آبیاری آن باید مرتباً صورت گیرد.
    خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است و مدر است و معتقدند كه برگ و ساقه آن مسكن صفرا است و آن را قمع می كند و حرارت خون و كبد و معده را تسكین می دهد و برای تسكین حدت تبهای گرم و صفراوی و تسكین عطش و كنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت و رفع سردرد های گرم مفید است و خونریزی از هر عضوی را قطع می كند و همچنین در مواردی كه چرك از سینه آید قطع می كند و برای خرد كردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است و برای سرفه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و روده ها و بواسیر و همچنین تسكین حرارت رحم و سوزش و درد آن مفید است.
    تخم آن ضد كرم كدو است و عصاره ساقه و برگ آن برای بیماریهای كبد و بیماریهای كمی ویتامین c بسیار مفید است، البته كمتر از شاهی. زیرا در خرفه تا حد 25 گرم در 100 گرم برگ ویتامینc دارد و به عنوان رژیم غذایی اشخاص مبتلا به اسكوروی تجویز می شود.
    مقدار خوراك از آب برگ ساقه آن 40 گرم كه با 8 گرم نبات یا شكر مخلوط كرده و خورده می شود.
    اگر آن را پخته و با كمی پیاز و روغن سرخ كرده و بخورند برای قطع اسهال صفراوی و تقویت روده ها و تبهای گرم بسیار نافع است به خصوص در فصل های گرم سال و برای اشخاص گرم مزاج.
    اگر برگ و ساقه آن را مانند سالاد و با سركه بخورند برای درد كلیه بسیار نافع است.
    جویدن برگ آن به مقدار كم، كندی دندان را رفع می كند(كه از خوردنمیوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد)و زیاد جویدن آن كندی دندان ایجاد می كند.
    از عصاره آن برای التهابهای گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود.
    ضماد برگ و ساقه آن با روغن گل سرخ برای تسكین سردردهای گرم و ورمهای گرم نافع است و با آرد جو برای جرب نافع است.ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسكین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و كبد گذارند برای تسكین حرارت آنها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر كف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی های دست و پا در صورت تكرار مفید خواهد بود.
    ضماد ریشه آن برای زگیل قوی تر از ضماد گیاه است. اشتها را كاهش می دهد و اسراف در خوردن آن نور چشم را نقصان می دهد. این قبیل افراد سرد مزاج اگر بخواهند بخورند باید با نعناع و كرفس باشد، مقدار خوراك از آب آن تا 100 گرم است.
    خاصیت تخم خرفه مانند آب خرفه است و گرد برگ و ساقه خشك آن برای زخمهای دهان اطفال و زخمهای نظایر آن نافع است و گرد آن برای طحال و معده اشخاص سرد مزاج مضر است.
    اگر بیست گرم برگ خشك آن را كوبیده با شكر و جلپ بخورند برای تبها و سرفه های گرم بسیار نافع است، مقدار خوراك گرد آن تا 20 گرم است. مشابه آن در اكثر موارد فوق اسفرزه است.
    و.........

    ویرایش توسط باران67 : ۱۳۹۴/۰۷/۱۰ در ساعت ۰۵:۵۷ بعد از ظهر
    najmehkhatoon, z.rezaei, *شمیم* و 12 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 3 از 3 نخستنخست 123
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما