نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree139Likes

موضوع: مارمالاد و مرباي بالنگ - بالهنگ

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 37
صفحه 1 از 5 1234 ... آخرینآخرین
  1. #1
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,249
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    118
    پسند شده
    10673
    پسند کرده
    1324

    ویترین مدال ها

    مارمالاد و مرباي بالنگ - بالهنگ

    مرباي بالنگ يا بالهنگ




    مواد لازم:

    بالنگ 3 كيلو
    شکر دو و نيم كيلو
    آب لیموترش نصف فنجان
    دانه هل 8 عدد
    تخم مرغ ۱ عدد
    برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد

    من آموزش هر دو روش رو براتون ميذارم :

    ● تهیه مربا با بالنگ خشک:
    بالنگ را یک روز در آب سرد خیس می کنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را می تراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر می شود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره می جوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد می ریزیم دو سه بار آب آن را عوض می کنیم و کمی از آن را می چشیم باید تلخی نداشته باشد.
    بعد پارچه روی میز می کشیم و بالنگ ها را روی پارچه می چینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن می کنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی می ریزیم ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می کنیم و شربت را می جوشانیم و از پارچه نازک رد می کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ های آماده را در این شربت می ریزیم و می جوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو و چند دانه هل در آن می ریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم.
    ● تهیه مربا با بالنگ تازه:
    بالنگ را به چهار قاچ می کنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را می گیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت می بریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد می کنیم ( در تبريز بالنگ رو از وسط به دو نيم تقسيم ميكنن و همونطوري درسته بالنگ رو مربا ميكنند و زياد خوردش نميكنن ) در صورتی که بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک می خوابانیم و در صورتی که بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد
    در صورت گذاردن در آب آهک آن را چند بار می شوئیم و بعد دوباره در آب می جوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد می ریزیم و مرتب آب آن را عوض می کنیم و می چشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن می کنیم که آب آن گرفته شود ( من بين دستدام فشار ميدم كه آبش كامل بيرون بياد و تلخيش زودتر گرفته بشه ) بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم و ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می کنیم و شربت را می جوشانیم و از پارچه نازک رد می کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ های آماده را در این شربت می ریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو و چند دانه هل در آن می ریزیم، چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم. اين مربا نيازي به دم كشيدن ندارد، دم گذاشتن اين مربا باعث تيرگي رنگ آن ميشود كه چندان مقبول نيست.
    ● تهیه آب آهک:
    به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می کنیم به هم می زنیم و می گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ می ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده می کنیم.
    باران67, Andrew, نایاب 90 و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  2. #2
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,249
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    118
    پسند شده
    10673
    پسند کرده
    1324

    ویترین مدال ها

    Re: مرباي بالنگ - بالهنگ

    بالنگ مناسب مربا كدام است؟

    معمولاً بالنگ رو به شكل سبز هم مي چينن ... مربايي كه با پوست بالنگ كال درست بشه گرفتن تلخيش كمي سخت تره ...
    ولي بالنگ رسيده و زرد رنگ سريعتر تلخيش كرفته ميشه ..




    مربا با اين قسمت سفيدي پوست بالنگ تهيه ميشه


    Andrew, آسابانو, sama18 و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  3. #3

    Re: مرباي بالنگ - بالهنگ

    من می خوام مربای بالنگ تازه درست کنم بدون آهک . بعد از اینکهخوردش کردم باید چکار کنم اینجا روش با آهک توضیح داده شده.کسی هست که بلد باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    پنجره ،فکر ، هوا ، عشق ، زمین مال من است.

  4. #4

    Re: مرباي بالنگ - بالهنگ

    مواد لازم :
    بالنگ تازه و درشت ۴ عدد
    شکر هم وزن بالنگ ها
    آب لیمو یا آب بالنگ نصف استکان کوچک



    طرز تهیه :
    بالنگ ها را شسته و پوست آنها را خیلی نازک بر می داریم. سپس آنها را از وسط نصف کرده و مغز آنها را کنار می گذاریم . بالنگ ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . ابتدا آنها را در آب سرد قرار می دهیم و بعد در آبکش ریخته و بعد در آب آهک می ریزیم و می گذاریم یک شبانه روز در آب آهک بماند. سپس آنها را از آب آهک خارج کره و در آب سرد می ریزیم و می گذاریم بجوشد. بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه می کنیم. یکی دو جوش که زد، بلافاصله آب زرد مرحله اول آنها را خارج می کنیم. چون آب مرحله اول تلخ تر از دفعات دیگر است. دوباره در قابلمه آب ریخته ، می گذاریم تا جوش بیاید و بالنگ ها را که در آب سرد قرار داده بودیم ، در آب جوش می ریزیم . این بار می گذاریم بالنگ ها ۲۰ دقیقه بجوشد. این عمل را چهار بار و هر بار به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه تکرار می کنیم و می گذاریم بالنگ ها بجوشید تا تلخی آنها گرفته شود و پوست آنها هم بپزد. برای این که رنگ مربا و بالنگ ها سفید شده و تلخی آنها کاملاً گرفته شود، حتماً آب بالنگ ها را که کنار گذاشته اید بگیرید و در مرحله چهارم در حال جوشیدن بالنگ ها آن را اضافه کنید تا رنگ بالنگ ها کاملاً سفید شود. سپس آنها را در آب سرد بریزید و شکر را با ۲ لیوان آب بگذارید بجوشد تا غلیظ شود. پس از سرد شدن شربت ، بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به شربت اضافه کنید. پس از ۲ ساعت قابلمه را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا مربا جوش بیاید.

    بعد از یکی دو جوش ، آب لیمو یا آب بالنگ را برای خوش طعم شدن مربا و جلوگیری از احتمال شکرک زدن آن به مربا اضافه کنید. پس از قوام آمدن شربت، آن را امتحان کنید و پس از آماده شدن آن بگذارید مربا خنک شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید.



    یادآوری:
    ۱- شما می توانید برای جلوگیری از شکرک زدن مربا ، آب بالنگ یا آبلیمو را در مراحل آخر پخت مربا، به آن اضافه کنید و بقیه آب بالنگ را همان طور که ذکر شد، برای خوش رنگ شدن بالنگ به کار ببرید.

    ۲- در صورت تمایل می توانید برای ترد شدن این مربا از آب آهک استفاده کنید.



    طرز تهیه آب آهک :
    یک کیلو آهک را در لگن بزرگی بریزید و در حدود ۱۴ تا ۱۵ لیوان آب به آن اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید تا آهک به صورت دوغ غلیظی درآید. سپس صبر کنید تا آب در سطح لگن کاملاً زلال بایستد. از این آب آهک زلال می توانید برای ترد کردن میوه های مورد نظرتان در تهیه مربا استفاده کنید.

    منبع : آشپزی ضیافت
    Andrew این نوشته را پسندیده.
    پنجره ،فکر ، هوا ، عشق ، زمین مال من است.

  5. #5
    مدیر انجمن
    mitra40 آواتار ها
    میترا
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    10,424
    نوشته های وبلاگ
    32
    میزان امتیاز
    715
    پسند شده
    21452
    پسند کرده
    34618

    Re: مرباي بالنگ - بالهنگ

    مربای بادرنگ
    بادرنگ در شمال ایران می روید شبیه بالنگ است اما کوچک تر (به نقل از رزا منتظمی ) اما دیده ام که حتی در شمال هم به اشتباه آنرا بالنگ می نامند









    اولین بار بود که این مربا را درست می کردم بچه که بودم مادرم همیشه درست می کرد ومن قرقر می کردم چون بسیار پر زحمت بود وامسال به یاد مادرم انرا درست کردم وبه نظر تستر ها عالی شده بود


    مربای بادرنگ

    مواد لازم :
    بادرنگ
    شکر
    آهک
    سفیده تخم مرغ
    طرزتهیه :
     ابتدا بادرنگ ها را شسته وقبل از خورد کردن یک روز تمام در آب می گذاریم
     روز دوم بادرنگ ها را بطور مساوی خورد می کنیم (ترشی آن باید کاملا گرفته شود )
     سپس به مدت 48 ساعت (دوروز ) آن را در آب آهک می خوابانیم
     توجه :برای هر لیتر آب ؛ یک قاشق آهک استفاده کنید .اول آب و آهک را حل کرده سپس بادرنگ را درآن می ریزیم.
     در طی این دوروز روزی 3 بار آب وآهک را عوض کنید
     توجه : وقتی که آب کاملا روشن شد موقع عوض کردن آب وآهک است)
     بعد ده الی 12 ساعت بادرنگ ها را در آب سرد قرار دهید وبگذارید بماند پس از چند ساعت آبش را خالی کنید این کار را سه الی 4 بار تکرا رمی کنیم
     سپس بادرنگ ها را وزن کرده هرجند کیلو باشد میزان شکر یک کیلو باید بیشتر باشد.
    تهیه شربت مربا :
    ابتدا شکر وآب را می گذاریم خوب جوش بیاید (شربت باید نه زیاد غلیظ نه رقیق باشد)بعد از آن سفیده یک عدد تخم مرغ را داخل ظرف ریخته ( این کار برای آن است که ضایعات شکر کاملا گرفته شود ووسط ظرف جمع می شود که پس از آنکه تمام ظایعات به دور سفیده چسبید با یک صافی یا یک قاشق آنرا برداشته ودور می ریزیم)
    وقتی شربت خوب قوام آمد بادرنگ ها رادر آن ریخته می گذاریم بجوشد نزدیک به 45 دقیقه –یا اینکه با انگشت کمی فشارداده اگر کمی نرم شده بود از روی اجاق برمی داریم –پس از اینکه خوب سرد شد آنرا در شیشه می ریزیم.
    قورمه سبزی
     
    Andrew این نوشته را پسندیده.

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
    نوشته ها
    602
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    612
    پسند کرده
    676

    Re: مارمالاد و مرباي بالنگ - بالهنگ

    مربای بالنگ باقلوا. یکی از بالنگها رو تخم و لیزی و وسط رو دراوردم و مثل همیشه تلخیشو گرفته و وسطش مغز گذاشته و رول کرده و نخ پیچ کردم و مثل روشهای بالا پختم.
    مامان غزل این نوشته را پسندیده.

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
    نوشته ها
    602
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    612
    پسند کرده
    676

    Re: مارمالاد و مرباي بالنگ - بالهنگ

    نقل قول نوشته اصلی توسط fafa2
    چه فصلي هست بالنگ؟

    بالنگ از تقریبا ابان میاد تا اخرای زمستون.که اولا سبز هست رنگش که عطربیشتری داره و بعد زرد .
    Andrew این نوشته را پسندیده.

  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۱۲
    محل سکونت
    همدان
    نوشته ها
    135
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    91
    پسند کرده
    0

    Re: مارمالاد و مرباي بالنگ - بالهنگ

    مربای بالنگ



    با دستور mitra40 عزیز که فکر میکنم متعلق به مرحومه منتظمی باشه......

    واقعا خوشمزه بود....

    سال قبل که درست کردم یه لایه نازک از پوست جدا کردم ولی فکر میکنم این روش(با پوست و آب آهک) خوشمزه تره......

    البته از سفیده تخم مرغ استفاده نکردم....

    ممنون دوست نازنین
    Andrew, مامان غزل و mitra40 این نوشته را پسندیده.

صفحه 1 از 5 1234 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما