نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree327Likes

موضوع: سير ترشي

نمایش نتایج: از 81 به 82 از 82
صفحه 11 از 11 نخستنخست ... 891011
  1. #81
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    najmehkhatoon آواتار ها
    نجمه
    عضویت: ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    محل سکونت
    کنار دریا
    نوشته ها
    466
    نوشته های وبلاگ
    36
    میزان امتیاز
    505
    پسند شده
    7862
    پسند کرده
    11482
    ترشی سیر از ترشیهای پر طرفدار در استانهای شمالی ایرانه
    ابتدا سیر و خوب تمیز می کنیم و می شوریم.خوب که خشک شد داخل شیشه می چینیم و از سرکه پر می کنیم.کمی نمک می زنیم .گاهی اوقات برای شیرین شدن مقداری شکر سرخ هم اضافه می کنیم.هر چی سال موندن ترشی بیشتر باشه خاصیت ترشی بیشتر و تردتر میشه.به طوری که ترشی هفت ساله اون معروفه.
    سیرهای کوهی هم معمولا تند تر از سیرهای معمولی هستن و خوشمزه تر.اما کمتر در دسترسه و بیشتر با سیر معمولی درست می کنن

    نام: 144907247024177.jpg نمایش: 497 اندازه: 111.0 کیلو بایت
    عدسی
     
    m1361, باران67, sita-golam و 8 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #82
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86572
    پسند کرده
    75943

    ویترین مدال ها

    ترشی سیر





    برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی:

    هر کدبانویی همیشه مقداری سیرترشی درخانه دارد.
    این ترشی دست کم یک سال پس از انداختن میرسد.و تا سال ها میتوان آن را نگه داشت .

    فساد در سیرترشی راه ندارد. پس از4-5 سال رنگ سیر ترشی رو به سیاهی و مزه آن رو به شیرینی میرود و میتوان آنرا «سیرترشی کهنه » نامید.

    سیرترشی هفت ساله کاملا رسیده به حساب می آید . سیرترشی تازه را اگر همراه با کمی شیره انگور یک جوش بدهیم و بگذاریم خنک شود ، چیزی شبیه به سیرترشی رسیده به دست می آید ؛ ولی این البته نوعی « سیرترشی ساختگی » است و گویا خواص سیرترشی کهنه را ندارد .

    درباره خواص درمانی سیرترشی کهنه مطالب زیادی گفته شده می شود که احتمالا مقداری از انها درست است . همچنین گفته میشود که مقداری از این خواص از پوست سیر است ؛ به هرحال سیر را همیشه با پوست ، غالبا به صورت بته و گاهی هم پرپرترشی میاندازند ؛ ولی البته ساقه و ریشه بته سیر را میگیرند .
    دستور انداختن سیرترشی به همین سادگی است : مقداری سیر خشک درشت را ساقه و ریشه میگیرند یا پرپر میکنید و در شیشه دهان گشاد در داری که شسته و خشک کرده اید میگذارید سرکه می ریزید تا روی سیر را بپوشاند ؛ سپس در شیشه را می بندید و در انبار میگذارید .
    کدبانوهای باسلیقه رشت هنگام انداختن سیرترشی وسط هر بته سیر چند دانه زرشک شسته و خشک کرده میگذراند .
    این زرشک در رنگ و طعم ترشی موثر است .
    اگر هرسال دو شیشه سیر ترشی بیندازید و یک شیشه مصرف کنید ، پس از هفت سال مقداری سیرترشی کهنه فراهم میشود .


    ****
    اصلا مگه میشه تو خونه ای ترشی سیر نباشه؟
    مگه داریم؟

    امروز میخواییم با هم درست کردن ترشی سیر رو مرور کنیم و همینطور یاد بگیریم چجور ترشی سیر هفت ساله داشته باشیم

    اگر برای بار اولتون هست که ترشی سیر میندازین،
    و دوست دارین یه جوری بشه که بعد از هفت سال ،دیگه همیشه ترشی سیر هفت ساله داشته باشین،

    دفعه ی اول 7 تا شیشه ترشی آماده کنین و سال های بعد از اون هر سال یه شیشه اماده کنین.
    به این صورت بعد از هفت سال شما همیشه ترشی سیر هفت ساله دارین
    این کار رو میتونین برای هر مدتی که در نظر دارین انجام بدین
    .به عنوان مثال،
    اگر ترشی 10 ساله میخوایین ،10 تا شیشه اماده کنین و بعد از ده سال هر سال ترشی ده ساله دارین


    منم امسال خودم هفت تا شیشه اماده کردم.
    لازم به ذکره ما هر سال بساط ترشی سیر درست کنون خونه مامانم داریم و منم همیشه از اونجا میاوردم
    ولی امسال به برکت مامی سایت خودم درست کردم






    برای درست کردن سیر ترشی،
    بهتره از سیر تازه استفاده کنین.
    چرا که پوست گرفتن سیر،تا وقتی تازه هست آسون تره و بوته های سیر بدون بد فرم شدن خواهیم داشت.

    پوست رویی سیر و ریشه ی اون رو بگیرین به صورتی که مثل تصویر زیر بشه:






    سیر های آماده شده رو یه دور آبکشی کنین تا گل و لای احتمالی اون از بین بره و تمیز بشن.
    روی پارچه ای تمیز پهن کنین و زیر نور آفتاب بگذارین یا زیر باد کولر/ پنکه


    در حدی که سیر ها خشک بشن و دیگه بوته ی سیر تازه گی خودش رو از دست بده و خشک بشه
    البته قرار نیست کاملا خشک بشن.
    همین که به اصطلاح نم سیر کشیده بشه کافیه




    بعد از اون سیرها رو داخل شیشه ها ریخته و روی اون ها رو با سرکه ترجیحا خانگی بپوشونین.

    من از سرکه ی خودم پز استفاده کردم
    معمولا مقدار کمی شیرین کننده به شیشه ترشی اضافه میکنن تا به اصطلاح خوش دهن بشه

    این شیرین کننده میتونه عسل،شیره ی خرما و یا خود خرما ،شکر ،شیره انگور،نبات و...باشه
    البته شیرین کننده که میزنیم طبیعی باشه خب بهتره


    نکته)رنگ ترشی من همونطور که در تصویر میبینین بعد از چند ساعت رو به قرمزی رفت






    همین!
    به همین سادگی
    حالا در شیشه هاتون رو محکم ببندین و تاریخ بزنین ،باش خداحافظی کنین تا سلامی که هفت سال بعد بهش میکنین


    نکات:

    -. هر چه زمان نگهداري سيرترشي بيشتر باشد خوش طعم تر شده خاصيت دارويي آن بيشتر مي شود.

    -شيشه ترشي بايد استريل شده باشد.

    -سیر رو به صورت بوته ای ترشی بندازین(حبه حبه نشه )
    اینجور هم دوام بیشتر داره و هم زیباتره

    -اگر به شیشه ترشی سر زدین و دیدین سرکه ش کم شده بهش سرکه با مقدار کمی از شیرین کننده ی دلخواه بزنین در حدی که سیر ها زیر سرکه باشن و بالای سرکه نیان
    بهتره که تا یک ماه اول مرتب بهش سر بزنین چون احتمال کم شدن سرکه و بالا موندن سیر ها زیاده


    -ترشی سیر موجود در تصویر اول ترشی سه ساله هست.


    -به خاطر سوالات فراوانی که دوستان در مورد سبز شدن سیر پرسیده بودن،دوست داشتم این مورد هم به پستم اضافه کنم که جواب یکی از دوستانمون هست:

    سیر را وقتی توی سرکه میریزی بعد از چند روز به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی که صورت میگیره رنگشون به سبز تغییر میکنه اما اگر چند روز صبر کنید دوباره رنگشون سفید خواهد شد و به مرور زمان هم رنگشون رو به سیاهی خواهد رفت که دلیل بر رسیدن و آماده خوردن شدن است هر چه سال بیشتری بماند سیرها نرمتر و سیاه تر خواهد شد .بنا براین سبز شدن سیر دلیل خرابی نیست بلکه دلیل تغییرات شیمیایی است




    my soul, kurosh1, zohre_a و 17 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 11 از 11 نخستنخست ... 891011
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما