نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree95Likes

موضوع: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 45
صفحه 1 از 6 1234 ... آخرینآخرین
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    sogol آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۰۷
    نوشته ها
    150
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    87
    پسند کرده
    16

    نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

    كپك زدن و ترش شدن مربا و شربت

    این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید كه مربا یا شربت به حد كافی قوام نیامده باشد . اگر در یكی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید , ان را مجدداً بجوشانید تا قوام بیاید .

    شكرك زدن مربا مربا و شربت

    این حالت در زمانی به وجود می آید كه شربت و مربا با حرارت تند جوشدیه باشدو آب آن سریع تبخیر شده باشد . درچنین حالتی كمی آب جوش اضافه كردهو شربت را مجدداً می جوشانیم م یا ممكن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد. 0بهتر است برای مربایها و شربتهای شیرین از كمی آبلیومی تازه استفاده شود.)


    شفاف شدن شربتها
    برای شفاف شدن شربتها و جم گیری آنها می توان از یك عدد سفیده تخم مرغ استفاده نمود . بطوریكه وقتی شربت در حال جوش می باشد, سفیده را اضافه نمودهولی مخلوط نمی كنیم سفیده جرم شكر را گرفته و تیره می شود. در نیتجه شربت شفاف می گردد . سپس سقیده را از شربت بیرون می آوریم .


    مارمالادها
    مارمالادها مرباهایی هستند كه روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می كنیم و یا بصورت پورهدر می آوریم . در مارمالاد چون زمان پخت كوتاه است , عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت وبطور صحیح درست و در شیشه های استرلیزه نگهداری شوند, می توان آنها را بمدت یكسال در یخچال نگهداری نمود.

    نكات لازم مارمالادها:
    1-شیشه مارمالادمارمالاد را باید از نوعی انتخاب كنید كه اندازه آن كوچك و دایوراه آنها صاف و یكدست باشد .
    2-مارمالادها, زمانی تغییر رنگ داده و شفافیت خود را از دست می دهند كه:
    الف : در جای گرم نگهداری شوند.
    ب : تاریخ نگهداری آنها گذشته باشد .
    ج : دوباره جوشانده شوند.
    3-شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به دلایل زیر می باشد:
    الف : ممكن است میوه نارس باشد .
    ب: میوه كمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.
    ج: زمانیكه مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود, درون شیشه ریخته شود.

    4-زمانیكه مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید, باید آنرا حداقل بمدت ده دقیقه هم بزنید تا میوه شیره بطور یكنواخت با هم مخلط شوند. اگر كف روی آن جمع شد, كف آنرا بایك قاشق فلزی جدا كنید .
    5-مارمالادها را بیشتر از یكسال نگهدار نكنید .
    6-مارمالادهای آماده را قبل از استفاده بمدت پانزده روز الی یكماه در یخچال نگهداری نمائید تا عطر و طعم مطبوعتری برایتان داشته باشد .
    7-شكرك زدن مارمالاد ممكن است به دلایل زیر باشد:
    الف : شكر آن زیاد باشد.
    ب : مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
    8-مارمالاد بیشتر آماده شده را در شیشه های در بسته نگهداری نمائید.
    9-مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شكر و میوه باشد . بطوریكه وقتی شكر و میوه را درون ظرف می ریزیم , بیشتر از یك سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت , مخلوط از ظرف بیرون نریزد . مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید . زیرا اگر آنرا چند برابر كنید, مارمالاد مطلبوبی بدست نخواهید آورد. مارمالد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید كه مارمالاد به اندازه كافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد. اگر مارمالاد به دلایلی شكرك زد,آنرا درون یك ظرف لعابی یا استیل خالی نموده , چند قطره اب لیمو ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و بمدت چند دقیقه بجوشانید , سپس آنرا درون شیشه استرلیزه نگهداری نمائید.
    پریســا, narjes12 و mitra40 این نوشته را پسندیده.

  2. #2

    Re: مربای میوه های تابستانی

    نقل قول نوشته اصلی توسط fereshteh_laayegh
    سلام به مامي سايتي هاي مهربون
    من با 1 كيلو آلبالو و 1.5 كيلو شكر مربا پختم ولي رنگ شربت كم رنگ شده ( وقتي كه شربت را با آب مخلوط ميكنم صورتي كم رنگ ميشه ) اشكال كارم كجاست ؟
    ---------------------------------------------
    مربا توت فرنگی همینجوری خیلی خوشرنگه ولی وقتی روش آب می ریزی کم رنگ میشه و نمی شه کاریش کرد.البته بستگی به توت فرنگیش هم داره.بخاطر مواد شیمیای که به توت فرنگیهای ایران می زنن تا رنگش قرمز بمونه و موندگاریش زیاد بشه و مزه اش هم بخاطر همین افتضاحه کلا توت فرنگی تو خونه ما تحریمه.
    اما مربا آلبالو خودش کمی تیره تر از توت فرنگیه ولی شربتش با آب خیـــــــــــــــــــــــ ــلی خوشرنگ میشه.فرشته جونم من احتمال می دم آلبالو ت خیلی خوب نبوده .من مربا آلبالو رو با آلبالو نوبر درست می کنم وتازه رسیده هاش رو هم نمی ریزم توی مربا.نوع آلبالو هم خیلی مهمه.آلبالو گوشتی مرباش خوشرنگتر میشه.ایشالا دفعه بعد بهتر از این میشه.

    هیچ اتفاقی در دنیا اتفاقی نیست.

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۱۶
    محل سکونت
    شيراز
    نوشته ها
    114
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    30
    پسند کرده
    0

    Re: مربای میوه های تابستانی

    نقل قول نوشته اصلی توسط aram_khp
    بچه ها من هرجوری مربای توت فرنگیرو درست میکنم ک÷ک میزنه ... چه کنم؟



    نقل قول نوشته اصلی توسط heaven
    آرام جون من مربا رو تو فريزر نگه ميدارم .. تو ظرفهاي لعابي در دار ... نه يخ ميزنه - نه كپك و نه شكرك ...
    مرباي آلبالو رو از دو سال پيش دارم ... همون عطر و طعم مرباي تازه رو داره ...
    نگين جون مرباي شما هم خيلي خوشرنگ شده ... مرسي از آموزش مصور

    نقل قول نوشته اصلی توسط نگين
    آرام جون تو یخچال نگهداری کن و درش رو خوب کیپ کن
    نقل قول نوشته اصلی توسط bluesky
    آرام جان گاهی استفاده از قاشق خیس هم باعث کپک زدن میشه
    مثلا مربایی رو که سر سفره آوردی باقیمونده اش رو به هیچ وجه به ظرف اصلی مربا برنگردون

    مگر مطمئن باشی که اصلا قاشق بهش نخورده
    چون بعضیها عادت دارن مربا رو با قاشق میخورن ....... وقتی به ظرف اصلی برگردونی همین باعث کپک زدن مربا میشه
    خصوصا" مربای توت فرنگی که حس میکنم نسبت به مرباهای دیگه حساس تره

    در مورد مرباي توت فرنگي ازيكي از برنامه هاي تلويزيون شنيدم كه اضافه كردن كمي ژلاتين به مربا در حال پخت هم باعث ميشه خوشرنگ تر بشه و هم مانع كپك زدنش ميشه .من امتحان كردم خوشرنگ شده بودولي چون مدت طولاني نگهش نداشتم نمي دونم تو كپك نزدنش هم موثره يا نه

    taniya این نوشته را پسندیده.
    نوشتم :(دوستت دارم
    پرانتز را نبستم بگذار اين حقيقت تا ابد جريان بيابد....

  4. #4
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,249
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    118
    پسند شده
    10673
    پسند کرده
    1324

    ویترین مدال ها

    Re: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

    نکات لازم براي طبخ انواع مربا*:
    • كليه مرباها بايد در ظرف لعابي تهيه شود مگر مرباي به كه بايد در ظرف مسي طبخ شود.
    • شربت مربا بايد كاملا قوام بيايد. قوام آمدن شربت يعني موقعي كه مربا آماده شد مقداري از شربت آن را در قاشق مي*ريزيم سرد كه شد بايد شربت، به حالت كش دار از قاشق ريخته شود.
    • به طور كلي موقع طبخ مربا بايد در ظرف باز باشد تا رنگ آن تغيير نكند مگر مرباي به كه در ظرف بايد بسته باشد تا رنگ آن قرمز شود.
    • اسانسي كه براي معطر كردن مربا به كار مي*بريم در اواخر طبخ مربا ريخته *شود.
    • مربا را بعد از طبخ بلافاصله در شيشه نمي*ريزيم، بهتر است كه مربا يك شب در ظرفي كه طبخ شده است، بماند.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
    نوشته ها
    19
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    8
    پسند کرده
    0

    Re: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت



    مامان مبین کوچولو, fateme67, taniya و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
    نوشته ها
    19
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    8
    پسند کرده
    0

    Re: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

    مريم بانو جون ببخشيد بدون توضيح گذاشتم
    مرباي هويج بود به شكل پاپيون درست كرده بدن. بالهنگ و كدو حلوايي و گردو و ترب سياه و پرتغال
    من در درست كردنشون هيچ نقشي نداشتم
    taniya این نوشته را پسندیده.

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۲۱
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    5
    پسند کرده
    0

    Re: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

    سلام
    میشه روش تهیه گیلاس یا آلبالو شکری رو آموزش بدید...همون میوه گلسه
    ممنونم

  8. #8
    مدیر انجمن
    پرپرک آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
    محل سکونت
    mamisite.com
    نوشته ها
    4,765
    نوشته های وبلاگ
    10
    میزان امتیاز
    276
    پسند شده
    21505
    پسند کرده
    15818

    ویترین مدال ها

    Re: نکات مهم برای تهیه مربا و شربت

    میخواستم بدونم با سیب قرمز هم میشه مربای سیب پخت؟
    آخه مامانم همیشه با سیب زرد میپزه
    taniya این نوشته را پسندیده.


صفحه 1 از 6 1234 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما