نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree249Likes

موضوع: طرز تهیه دوغ خانگی بسیار خوشمزه

نمایش نتایج: از 49 به 50 از 50
صفحه 7 از 7 نخستنخست ... 4567
  1. #49
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,696
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2237
    پسند شده
    93708
    پسند کرده
    79086

    ویترین مدال ها

    دوغ خانگی






    برگرفته از کتاب مستطاب اشپزی
    دوغ

    دوغ یغ یعنی ماست رقیق شده در اب سرد با اندکی نمک
    رایج ترین نوشیدنی ایرانی است و شاید به همین دلیل نیازی به دستور تهیه نداشته باشد.با این حال میتوان یاد اوری کرد که اولا ماست دوغ باید کمی ترش باشد وگر نه دوغ بی مزه میشود ثانیا دوغی که از ماست چکیده درست میشود مزه بهتری دارد.

    دوغ ساده
    1 پ ماست چکیده را با کمی آب شل کنید.
    سپس 4-5 پ اب سرد و اندکی نمک اضافه کنید و هم بزنید.اگر دوغ را چند ثانیه در مخلوط کن بگردانین کره ان جدا میشود و روی لیوان می ایستد.
    دوغ ساده را میتوان غلیظ یا رقیق درست کرد که رقیق(سبک)ان رفع خستگی میکند و غلیظ ان سبب خواب الودگی میشود

    دوغ خانگی خوشمزه با دستور سامره ی عزیزم.
    البته دستور آرام جان هم همینطور بود و تفاوت دستور ها کلا خیلی جزئی هستن.

    در ادامه دستوری که باش کار کردم و نکات کامل رو خدمتتون عرض میکنم:


    در این پست، یاد میگیریم که چطور دوغی عین دوغ های بیرون رو خودمون توی منزل با هزینه ی کم و البته خیلی سالم تر درست کنیم.
    خیلی هم آسونه

    میتونین بسته به ذائقه ی خودتون اون رو یا شیرین مصرف کنین و یا بگذارین تا ترش و گازدار بشه.
    من به صورت معمولی دوغ رو میپسندم و نمیگذارم ترش بشه.



    مواد لازم برای حدودا دو و نیم لیتر دوغ:

    شیر یک لیتر
    آب 7 پیمانه
    نمک 1 ق غ سرپر
    ماست 3 ق غ سرپر (100 گرم)
    عرق نعنا 3 تا 5 ق غ (بسته به نوع عرق نعنا)


    شیر و آب رو جدا بجوشونید.بعد بذارید تا ولرم شه طوریکه دست طاقت گرماشو داشته باشه.
    (عین وقتی که میخوایین ماست درست کنین)

    شیر رو از صافی رد کنید تا پوسته نداشته باشه ، شیر،آب و نمک رو مخلوط کنید، ماست رو خوب بزنید تا کاملا صاف شه بعد عرق نعنا رو روی ماست ریخته به هم می زنیم،مایه ماست رو روی مخلوط شیر و آب ریخته هم بزنید توی بطری های در دار بریزید و بذارید یه شب جایی گرم بمونه.
    در بعضی از رسپی ها حتی گفته میشه بطری ها رو داخل افتاب بگذارین
    در واقع نباید جای بطری سرد باشه و هر چه گرم تر باشه و هر چه بیشتر بمونه دوغ جاافتاده تری بهمون میده.
    البته در گرما هم نباید زیاده روی کرد
    اگر یک روزه در بطری رو باز کنین دوغتون ترش نخواهد بود.



    نکات:

    -عرق نعنا رو میتونین حذف کنین و اصلا استفاده نکنین
    -معمولا در ابتدا آب و ماست جدا هستن وقتی هم بزنیم دوغ غلیظی تحویل میگیریم.
    -قاعدتا بعد از یک بار هم زدن،دیگه نباید دو قسمت از هم جدا بشن و دوغ از این به بعد یکدست میشه.

    -به شرط باز نکردن در شیشه میتونیم اون رو برای یک ماه هم حتی نگه داریم.

    -اگر از طعم نعنا در دوغ خوشتون میاد از عرق نعنا استفاده کنین ،چون بعد از استفاده از خود نعنا باید دوغ رو زود مصرف کنیم.

    -با ماست چکیده و یا ماست ترش هم میتونیم درست کنیم،در این صورت دوغ ترش تری هم بهمون میده.

    -این دوغ هر چه در جای گرمتری باشه و هر چه بیشتر بمونه،ترش تر و گازدارتر میشه.

    -دمای اب وشیر گرم شده باید مثل دمای ماست درست کردن باشه وگرنه شیرتون میبره وگره گره بد شکل میشه

    -بعداز زدن ماست به مایه یه شب اونو تو دمای اشپزخونه بذارین و روز بعد اونو جلوی افتاب بذارین

    -اگه بهد از زدن ماست به مایه جاشو خیلی گرم کنین بازم شیرتون میبره وگره گره میشه این نکته مهمیه

    -هر چی ماستتون ترش تر باشه دوغتون هم ترش تر میشه

    -یه نکته طب سنتی :مصلح دوغ وماست زنیانه بهتره باهم بخوریدشون تا ضرر ماست ودوغ رو بگیره

    -یک حبه قند داخلش بندارین خیلی گازدار تر میشه

    -درست کردن دوغ خیلی اسونه و آرام عزیز به صورت کاملا خودمونی و کاربردی نحوه ی درست کردن دوغ مادر عزیزشون رو برامون ذکر کردن که عینا جملات خود ایشون رو کپی میکنم چون واقعا از نحوه ی کارشون خوشم اومد:

    1 ظرف دردار مثل جای نوشابه ای چیزی 1 پیمونه حالا 1 لیتر یا نیم لیتر فرقی نمیکنه ... شیر میریزه + 3-4 قاق غذاخوری ماست .... درش رو میبنده و تکونش میده که قشنگ قاطی شه .... بعد 2 تا پیمونه (همون پیمونه ای که شیر ریختین ...) آب رو میذاره تو ماکروویو ولرم که شد میریزه تو شیشه هه ... درش رو میبنده و میذاره روی شوفاژ .... هرچی جاش گرمتر باشه زودتر درست میشه ... نمک رو هم وقتی کاملا درست شد میزنه.
    فقط شیشه هاتونو پر پر نکنین که نترکه و خونه تون رو بخواین بعدش بتکونین:))



    -بهتره دوغ رو داخل شیشه های کوچک درست کنین تا در 1-2 وعده مصرف بشه چون دوغ اینجور هم ترش نمیشه و هم با هر بار باز کردن درش مقداری از گازش کم میشه مثل نوشابه



    pink girl, RE79EL, hengamehh و 18 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #50
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,696
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2237
    پسند شده
    93708
    پسند کرده
    79086

    ویترین مدال ها

    دوغ سبزی معطر






    دوغ سبزی معطر برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی:

    بسیاری از سبزی های خشک معطر را میتوان به صورت کف مال یا ساییده به دوغ ساده اضافه کرد.این دوغ را باید دست کم 1 ساعت خواباند تا عطر سبزی در دوغ حل شود و دوغ سبزی معطر به دست اید.معروفترین این دوغ ها به قرار زیر است:
    دوغ پونه
    دوغ کاکوتی
    دوغ کرفس کوهی
    دوغ مشکک
    دوغ نعنا
    دوغ اویشن


    از بچگی یادمه همیشه دوغ سر سفره رو مامانم از ماست تو یخچال درست میکرد و حتی خیلی به طعم دوغ های بازاری عادت نداریم.
    منتها همین ترکیب ساده ی آب و ماست میتونه بشه یه نوشیدنی خیلی خیلی خوشمزه و یا یه نوشیدنی معمولی و یا حتی یه نوشیدنی بدمزه!

    من همیشه اینجور دوغ درست میکنم و خیلی ازش راضی هستم.
    در ادامه سعی میکنم هر انچه در طی فرایند تولید دوغ انجام میدم براتون بگم

    ترکیبی از انواع سبزیجات خشک معطر

    همین ابتدای امر باید بگم خدمتتون که ما دوغ رو غلیظ میپسندیم.
    در واقع از دوغ های آبکی که بیشتر مزه ی اب میده تا ماست،خوشم نمیاد.
    هر ظرفی که برمیدارین بین یک سوم تا یک چهارم اون رو ماست بریزین که البته میزان ماستی که میریزین بستگی به غلظت ماستتون داره.
    طبیعتا اگر ماست شل و آبکی باشه باید بیشتر ریخت نسبت به وقتی که ماست سفت هست.


    برای یه پارچ تقریبا بزرگ این نسبت از سبزیجات خشک رو به ماست میزنم:

    آویشن:نصف ق چ
    کرفس کوهی 2 ق چ
    نعنا 1 ق چ
    پونه :نصف ق چ
    فلفل سیاه:کمی
    نمک:2 ق چ سر پر
    عرق نعنا:2 ق غ

    نکات:

    1-میتونین فقط یک نوع سبزی خشک معطر به دوغتون بزنین و یا اینکه ترکیب رو محدود تر کنین و از یکی دو نوع استفاده بفرمایین

    2-همونطور که به نقل از کتاب مستطاب آشپزی براتون نوشتم
    سبزیجات خشک معطر فراوانی داریم که هر کس بنا به ذائقه و البته در دسترس بودن میتونه از هر کدوم استفاده کنه.

    ترکیب اصلی دوغ برای ما با موارد زیر هست،در واقع از لیست بالا ممکنه بعضی چیز ها حذف بشن ولی موارد زیر اصلی و همیشگی هستن:

    نمک
    نعنا و یا عرق نعنا
    کرفس کوهی
    گل سرخ


    3-دقت کنین این مقادیر کاملا نسبی هستن و من هر بار خودم چشمی ازشون میزنم.
    حتی میزان نمک رو نمیشه گفت چرا که هم ذائقه ها متفاوته و هم برخی ماست ها خودشون کمی نمک دارن و بعضی کاملا شیرین و بی نمک هستن.
    پس باید بچشین تا به طعم دلخواه برسین.


    بعد از ریختن مواد ذکر شده،خوب اون ها رو با ماست مخلوط میکنم و درب ظرف رو میبندم و برای حداقل یک ساعت ماست رو تو یخچال استراحت میدم.

    یه نکته ای بگم خدمتتون ،
    من به دوغ گل محمدی هم میزنم.منتها چون گلبرگ ها در اثر ماندن داخل ماست تغییر رنگ میدن و رنگ صورتی زیباشون رو از دست میدن،من گلبرگ رو موقع سرو میزنم.یعنی بعد از استراحت


    بعد از اون
    اب کاملا سرد رو آروم آروم به دوغ اضافه میکنم و خوب هم میزنم.
    من در این مرحله از همزن استفاده میکنم.
    اگر همزن ندارین هم مهم نیست،از ویسک دستی استفاده بفرمایین و دوغ رو با ویسک هم بزنین.
    این کار باعث بهتر مخلوط شدن مواد و همچنین هوا دهی بین ماست و ایجاد کف بر روی دوغ میشه.

    به این صورت،یه دوغ پر کف و بسیار خوشمزه و معطر خواهید داشت
    zakizadeh, ترنم63, nora1 و 11 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 7 از 7 نخستنخست ... 4567
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما