نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree314Likes

موضوع: طرز تهیه پنیر خانگی

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 50
صفحه 2 از 7 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  1. #9
    مدیر انجمن
    شیرین بیان آواتار ها
    CGN
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۹
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,203
    میزان امتیاز
    92
    پسند شده
    2970
    پسند کرده
    6618

    Re: طرز تهیه پنیر



    1ونیم لیتر شیر رو جوشوندم وقتی شیر جوش اومد چند قاشق ماست و دو قاشق سرکه سفید بهش زدم هم زدم تا شیر کاملا برید کمی که خنک شد داخل یه پارچه نازک ریختم پارچه رو درون یه ابکش گذاشتم و روش یه ظرف سنگین گذاشتم وقتی ابش کاملا کشیده شد میتونین پنیر رو داخل یه ظرف مخلوط اب و نمک و یکی دوقاشق ماست بزارین
    عطر سیب, dokhmal2 و باران67 این نوشته را پسندیده.


    از اینکه خودم هستم خوشحالم. شاید کامل نباشم اما صادق، دوست داشتنی و خوشبختم.


  2. بانک بند ناف
  3. #10
    مدیر بازنشسته
    aram_khp آواتار ها
    آرام خسروپناهی
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,099
    میزان امتیاز
    8
    پسند شده
    1248
    پسند کرده
    219

    Re: طرز تهیه پنیر

    روشهای تهيه پنیر

    شير متشکل از انواع چربي و پروتئين مي باشد. برخي از اين مواد، جامد و املاح هستند، بقيه مايع اند. فرايند جداسازي مواد جامد شير را از مواد مايع آن، ترش کردن شير (بريدن شير) مي نامند. ماده سفيد جامدي که بر جاي مي ماند، بعداً به پنير تبديل مي شود. مايع سبز رنگ باقي مانده هم آب پنير مي باشد. انواع پنير به ميزان آب آنها بستگي دارد، آب پنيرهاي نرم را مي گيرند؛ اما آنها را

    فشرده نمي کنند و معمولاً اين پنيرها را نمي توان براي مدت طولاني نگهداري نمود (دليل اين امر در قسمت علم غذا (فعاليت آب)، آمده است). آب پنيرهاي نيمه سفت را کاملاً مي گيرند و کمي فشرده شان مي کنند. اين پنيرها دوام بيشتري دارند. پنيرهاي سفت را پس از گرفتن آبشان، کاملاً فشرده مي کنند. اين دسته از پنيرها را مي توان تا مدت ها نگهداري نمود.

    براي ترش کردن شير به عاملي نياز داريم. انواع متنوعي از اين عوامل چه در گياهان و چه در جانوران يافت مي شوند. اما تنها چند تاي آنها را معمولاً به کار مي بريم. سرکه، يکي از رايج ترين عوامل براي ترش کردن شير، مخصوصاً در تهيه پنيرهاي نرم مي باشد.

    آبليمو هم ماده ديگري در تهيه ي انواع پنيرهاي نرم است. جوهر ليمو، عامل قوي ديگري است که هنگام ترش کردن شير، پنير

    چسبناکي توليد مي کند. البته در تهيه ي بيشتر پنيرهاي نيمه سفت و سفت، از پنيرمايه استفاده مي کنند.
    به طور معمول سه نوع پنيرمايه وجود دارد که يکي منشاء حيواني و دو تاي ديگر منشاء گياهي دارند. مايه پنير را از آنزيمي در دستگاه گوارش پستانداران به دست مي آورند. اما اگر شما گياه خوار باشيد، دوست نداريد که حتي مايه پنير شما، منشاء حيواني داشته باشد. امروزه اغلب کارخانجات از مايه پنيرهاي گياهي استفاده مي کنند. هرچند اين مايه پنيرها دقيقاً گياه نيستند؛ بلکه نوعي باکتري

    محسوب مي شوند. باکتري نوع اول، طبيعي است. ولي باکتري نوع دوم را مهندسين ژنتيک ساخته اند که امروزه در تهيه ي بيشتر پنيرها به کار مي رود. اين باکتري، پنير بادوام تر و سفت تري توليد نموده و استفاده از آن، مخصوصاً براي تهيه ي پنير در خانه توصيه مي شود.
    مراحل تهيه پنير
    زمان هر يک از مراحل تهيه ي پنير مشخص است و اين مدت در پنيرهاي مختلف فرق مي کند. البته برخي مراحل، عيناً مثل هم هستند؛ بدون اينکه به نوع پنير توليد شده ربطي داشته باشد. مرحله اول، پاستوريزه کردن است. دو نوع روش براي پاستوريزه کردن وجود دارد:
    شير را در دماي 63 درجه سانتي گراد به مدت 30 دقيقه حرارت دهيد و يا به مدت 15 ثانيه در دماي 72 درجه سانتي گراد حرارت دهيد. در هر دو حالت، شير را بايد مرتب هم بزنيد تا ته نگرفته و نسوزد.
    مرحله دوم، سرد کردن شير است. اين کار بسيار ساده است. کافي است ظرف محتوي شير را روي آب سرد يا يخ قرار دهيد.
    مرحله سوم، ترش کردن شير مي باشد. مايه پنير را به شير اضافه نموده و هم بزنيد. 30 الي 60 دقيقه زمان لازم است تا پنير آماده

    شود. اگر از عوامل ديگري غير از مايه پنير براي ترش کردن شير استفاده مي کنيد، تنها 5 الي 15 دقيقه صبر کنيد تا پنير حاضر شود.
    مرحله چهارم، پخت پنير است (در انواعي که به پخت نياز دارند). ماده جامد حاصل از ترش کردن شير را به قطعات کوچک برش دهيد.

    درجه حرارت و مدت زمان پخت در پنيرهاي مختلف فرق دارد. هرچه مدت طولاني تري پنير را حرارت دهيد، پنير بيشتر کش مي آيد؛ در عين حال بايد به خاطر داشته باشيد که حرارت خيلي زياد، بافت پنير را از بين برده و طعم مزه آن را هم خراب مي کند.
    مرحله پنجم، گرفتن آب پنير است که در قسمت بعد، به طور مفصل آمده است.
    مرحله ششم، در اغلب پنيرها نمک زدن به پنير مي باشد. در برخي انواع پنير، فلفل و ديگر ادويه جات را در اين مرحله اضافه مي کنند.
    مرحله هفتم، فشردن پنير مي باشد (در انواع نيمه سفت يا سفت). توضيح بيشتر اين مرحله در قسمت بعد آمده است. مدت زمان فشردن پنير، به نوع آن و به دست آمدن بافت دلخواه در پنير بستگي دارد.
    مرحله آخر، در آب نمک قرار دادن پنير است. لازم به ذکر است پنيرهايي که در اين مرحله داخل آب نمک قرار مي گيرند، ديگر در مرحله ششم به آنها نمک نمي زنند.
    دسته ديگري از پنيرها وجود دارند که به پنير پرورده معروفند. اين نوع پنيرها، ورقه اي هستند که مهمترين مورد استفاده شان، در تهيه ي چيزبرگر مي باشد. طرز تهيه اين پنيرها همانند ساير انواع پنير است؛ فقط به آنها نمک هاي محلول در چربي اضافه مي کنند تا استحکام بيشتري داشته و موقع ورقه شدن، خرد نشوند.
    پنير پيتزا
    پنير پيتزا نوع خاصي از پنير است که در اثر حرارت، روي غذاي مورد نظر به خصوص پيتزا آب مي شود؛ در عين حال که حالت کشداري پيدا مي کند. معمولاً روي انواع پيتزا از اين پنير مي ريزند تا اجزاي تشکيل دهنده پيتزا را به هم بچسباند و از ريختن مواد هنگام خوردن، جلوگيري نمايد. بعضي ها اين پنير را با پنير موزارلا اشتباه مي گيرند.
    براي تهيه اين پنير، بايد شير ترش شده را با آب پنير گرم مخلوط نمود، سپس مواد را با دست کشيده و ورز مي دهند تا بافت ترد و لطيفي حاصل شود. در ايتاليا، بوجود آمدن حالت لاستيکي در پنير کافي نيست و پنير بايد نرم تر باشد. معمولاً اين پنير را به شکل توپي يا گيس بافته در مي آورند.
    *خواص تغذيه اي پنير پيتزا تقريبا مانند بقيه پنير ها ميباشد.کلا در روز به مقدار 30 گرم (به اندازه يک قوطي کبريت)در روز پنير بايد بخوريم تا بخشي از پروتئين و کلسيم بدن ما را تامين کند.
    موفق باشيد
    باران67 و dokhmal2 این نوشته را پسندیده.
    سهم ما از گل سرخ ، یک بغل شادی و آرامش توست

  4. #11
    مدیر بازنشسته
    aram_khp آواتار ها
    آرام خسروپناهی
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,099
    میزان امتیاز
    8
    پسند شده
    1248
    پسند کرده
    219

    Re: طرز تهیه پنیر

    بیشتر
    طرز تهیه چند نوع پنیر



    مواد لازم :

    یك كیلو
    شیر


    چهار قاشق غذاخوری
    ماست



    ابتدا شیر را بجوشانید . سپس شعله اجاق را كم كنید و چهار قاشق ماست به آن بیفزایید . مدت هفت دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود . بعد آن را از پارچه نازكی كه داخل آبكش قرار داده اید رد كنید و پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد پنیر را قطعه قطعه كرده ، در آب نمك نگهـــداری كنید .


    طرز تهیه پنیر با سركه :


    مواد لازم :
    یك كیلو
    شیر

    سه قاشق غذاخوری
    سركه


    ابتدا شیر را حرارت دهید . وقتی شیر به جوش آمد ، شعله اجاق را خاموش كنید. سپس سه قاشق سركه به آن اضافه كنید و بهم بزنید تا شیر بریده شود. سپس آن را از پارچه نازكی كه داخل آبكش قرار داده اید رد كنید . پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود . سپس پنیر را قطعه قطعه كرده ، داخل آب نمك نگهداری كنید .


    طرز تهیه پنیر با مایه پنیر :


    مواد لازم :
    یك كیلو
    شیر

    یك دوم قاشق چایخوری مایه پنیر



    شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنك شود . به حدی كه دمای آن كمی بیشتر از دمای بدن باشد . سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود ( زمان لازم جهت تهیه این پنیر 15 دقیقه است ).

    از سایت سکه
    باران67, kimiya 7, dokhmal2 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    سهم ما از گل سرخ ، یک بغل شادی و آرامش توست

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5300

    Re: انواع پنیرهای طعم دار شده

    نقل قول نوشته اصلی توسط خانومی
    کسی در مورد درست کردن پنیر تو خونه چیزی می دونه ؟
    من فقط شنیدم شیر رو بزارین بجوشه بعد بهش ماست بزنین و باز اونقدر بجوشونین تا شیر بریده بشه . بعد آبکشش کنین تا پنیر بدست بیاد . بهد این مرحله چی ؟ چیکار کنیم ؟ چطور نگهش داریم ؟ من می خوام پنیز زیره دار درست کنم. برا اون چیکار کنم ؟ تازه من از شیر کم چرب می خوام درست کنم . میشه ؟؟

    من هر وقت میخوام پنیر درست کنم شیر رو میجوشونم بعد جوشیدن بهش یه استکان کوچیک سرکه ی سفید اضافه میکنم وهمش میزنم تا ببره ......بعد مواد رو تو یه پارچه ی تنظیف تمیز میریزم ومیذارم تا آبش بره ..............حجم پنیر بدست اومده کم میشه اما فوق العاده خوشمزه میشه .....من اون رو توی آب نمک نگه میدارم. بعد چند روز که تو آب ونمک موند طعمش خوش مزه تر هم میشه ..........من وبچه ها خیلی دوسش داریم فقط یه کم به صرفه نیست .......از نظر قیمتی ......

    پنیری که به دست میاد کمه ولی ارزش یه بار تست کردن رو داره پشیمون نمیشی.


    نقل قول نوشته اصلی توسط خانومی نمایش پست ها
    آیلار جون غلضت آب نمک رو چطور تعیین می کنین؟
    نقل قول نوشته اصلی توسط ostooreh نمایش پست ها
    من با چشیدن طعم شوری رو اندازه میکنم. زیاد شور نباید باشه تقریبا مث ابی که برای بلال کبابی درست میکنیم. نه خیلی شور نه کم نمک......شور قابل تحمل.
    یه لفمه نون حلال
     
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۱۴
    محل سکونت
    مشهد
    نوشته ها
    69
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    35
    پسند کرده
    2

    Re: طرز تهیه پنیر

    من از دستور هلن جون برای اولین بار پنیر درست کردم خیلی خوب شد فقط یک اشکال تو کارم بود که نمک داخلش کم بود و داخل اب پنیر نمک ریختم که به نظرم به خاطر اینکه نجوشوندمش زیاد شوری نمک مشخص بود
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  7. #14
    کاربر میهمان

    Re: طرز تهیه پنیر

    به نظر من پنیر با سرکه خوشمزه تر میشه با اب لیمو یک کمی عطر آب لیمو را داره که من دوست ندارم.حسن این طریق پنیر درست کردن دراینه که خودمون می تونیم درجه سفتی پنیر را تنظیم کنیم (هر چه بیشتر فشرده شود متراکم تر می شود ) و درصد نمک آن هم دست خودمونه ولی من دستور لیلی را امتحان نکردم فکر کنم بهتر باشه اینطور که میگن کمتر آب پنیر ایجاد میشه اگه کسی امتحان کرده بگه طعمش چطوره ؟
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  8. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ماناسهیل آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    4,971
    نوشته های وبلاگ
    43
    میزان امتیاز
    684
    پسند شده
    50199
    پسند کرده
    12511

    ویترین مدال ها

    Re: طرز تهیه پنیر

    پنیر لور

    این پنیر رو توی قزوین لور میگن . به قرص پنیر نیازی نداره

    یک و نیم لیتر شیر رو روی حرارت گذاشته تا بجوشه (ترجیحا شیر محلی و پر چرب باشه تا پنیر نرمترو خوش طعم تری داشته باشیم) وقتی شیر به جوش اومد سه قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری آبغوره اضافه میکنیم تا شیر به صورت دلمه دلمه و بریده شده در بیاد . داخل یه آبکش دستمال نخی تمیزی رو پهن میکنیم و دلمه های پنیری شکل رو روی دستمال روی هم روی هم قرار میدیم و لا به لای اون نمک میریزیم من پودر زیره و پودر سیاه دونه هم اضافه کردم . گوشه های دستمال رو جمع میکنیم تا آب اضافی پنیر خارج بشه و یه وسیله سنگین روی آبکش میذاریم تا باعث بشه آب اضافی پنیر خارج بشه بعد از ز حدود نیم ساعت پنیر آماده است و باید اونرو داخل آبجوش سرد شده و نمک نگه داری کرد تا نرم بمونه و کپک نزنه . میزان شوری پنیر به ذائقه خودتون بستگی داره.



    .............
     
    باران67, hengamehh, فرشته .ب و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست....

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ماناسهیل آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    4,971
    نوشته های وبلاگ
    43
    میزان امتیاز
    684
    پسند شده
    50199
    پسند کرده
    12511

    ویترین مدال ها

    Re: طرز تهیه پنیر

    پنیر با دستور بالا فقط بین لایه های پنیر پودر زیره و سیاه دونه ریختم که به نظرم طعمش رو عالی میکنه . پنیر رو داخل آّبی که ازش موقع دلمه بستن جدا شده و نمک بهش اضافه کردم (باید کاملا جوشیده باشه) نگه داری میکنیم .




    .............
     
    باران67, dokhmal2, شروین و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست....

صفحه 2 از 7 نخستنخست 12345 ... آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما