نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree771Likes

موضوع: طرز تهیه ماست و ماست چکیده در منزل

نمایش نتایج: از 121 به 126 از 126
صفحه 16 از 16 نخستنخست ... 613141516
  1. #121
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    maman_mahya آواتار ها
    زیبا
    عضویت: ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    نوشته ها
    296
    نوشته های وبلاگ
    1
    میزان امتیاز
    267
    پسند شده
    3949
    پسند کرده
    16976
    با رعایت نکاتی که در پست بالا اومده درست کردم و نسبت به همیشه ماستم سفت تر شد

    ممنونم از ملیحه جون

    مثل همیشه کاراشون عالیه

    نام: photo_2009-07-08_12-55-07.jpg نمایش: 1168 اندازه: 110.1 کیلو بایت
    سروناز, ستین, fingil 0 shishi و 14 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #122
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,769
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2283
    پسند شده
    94972
    پسند کرده
    80075

    ویترین مدال ها

    طرز تهیه ماست شیرین و سفت



    برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی:
    ماست شیری است که باکتری معینی در آن کشت شده و تمام حجم شیر را فرا گرفته است.همه ی مواد و بسیاری از خواص شیر در ماست هم موجود است.به اضافه خواص ویژه ای که بسیاری از مردم به ماست نسبت میدهند.ماست بر اثر ماندن به ویژه در هوای بیرون یخچال تغییر مزه میدهدو رفته رفته ترش میشود ولی در هر مرحله ای قابل خوردن است و مصرف خاص خود را دارد.
    میتوان گفت ماست یکی از اشکال نگهداری شیر است که جوامع ابتدایی از زمان های بسیار قدیم کشف کرده اند.
    دستور ماست خوشمزه، شیرین و سفت از اموزش های خانم گل اور عزیز که البته سعی کردم کلیه ی نکات که میدونستم هم بهش اضافه کنم.


    مواد لازم:
    1 لیتر شیر
    1 ق غ ماست


    طرز تهیه:

    نکته ای که همین ابتدای امر باید بیان کنیم این هست که برای یک لیتر شیر ما فقط و فقط به 1 ق غ ماست نیاز داریم و نباید فکر کنیم اگر ماست بیشتری استفاده کنیم ،نتیجه ی بهتری خواهیم داشت بلکه بر عکس باعث شل تر و ترش شدن ماستمون میشه.

    بهتره مایه ی ماستمون از ماستی باشه که خودمون درست کردیم چرا که ماست های بیرون افزودنی داره و باعث میشه ماستمون خوب نشه.
    مایه ماست رو دو ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بدید تا وقتی با شیر مخلوطش میکنید سرد نباشه و به دمای محیط رسیده باشه.



    نخست باید شیر را جوشاند تا باکتری های موجود در شیر از میان رود و زمینه برای کشت باکتری های ماست فراهم شود.
    از اونجایی که شیرهای امروزه ممکن هست حاوی آب باشن ،ما باید شیر رو کمی روی حرارت بجوشانیم تا اب اضافی اون تبخیر بشه و ماستمون سفت بشه و گر نه ماستمون شل میشه.

    پس به این منظور قابلمه رو روی حرارت میگذاریم و از زمانی که شیر به جوش اومد زیر اون رو کم کرده و روی حرارت ملایم میگذاریم شیر تا ده دقیقه ریز جوش بزنه

    به این صورت اب اضافی کاملا تبخیر میشه

    نکته ی بسسسیار مهم این هست که حتما موقع جوشاندن شیر بالا سر اون بایستین و مثل زمانی که میخوایین فرنی درست کنین مرتب اون رو هم بزنین تا به جوش بیاد.
    به این صورت اصلا شیر ما ته نمیگیره
    اینکه شیر ته بگیره دو مساله داره:
    یکی موقع شستن ظرف اذیت میکنه
    و مورد مهم تر اینکه شیر امولسیون هست و دارای ذرات معلق هست در واقع
    پس وقتی روی حرارت قرار میگیره و ما اون رو هم نزینم ذرات و املاح اون ته نشین شده و میسوزن

    پس تا زمانی که به جوش بیاد اون رو هم بزنین و وقتی جوش اومد دیگه نیاز به هم زدن نداره و هر چقدر هم روی حرارت باشه ته نمیگیره.


    پس تا این مرحله شیر رو جوشوندیم و گذاشتیم کمی هم روی حرارت ملایم ریز جوش بزنه تا اب اضافی اون تبخیر بشه.

    حالا باید بگذاریم تا دمای شیر به حدی برسه که قابلیت ماست زدن پیدا کنه.
    معمولا تست این دما رو با نوک انگشت اشاره انجام میدن و به این صورت هست که وقتی انگشت رو داخل شیر میکنیم اون رو نسوزونه ولی داغی اون رو حس کنه.

    دقت کنید اگر شیر سرد باشه ماست شل میشه و نمیبنده. اگر شیر داغ باشه ماست ترش میشه و آب میندازه
    نکته:
    در صورتی که دوست دارین از دماسنج استفاده کنین، وقتی شیر به دمای 45-46 درجه رسید مایه رو بزنین.

    دماسنج رو میتونین از فروشگاه های لوازم بهداشتی تهیه کنین فقط دقت کنین دماسنجی که مخصوص تب گرفتن هست نخرین!
    دماسنجی بخرین که تا صد درجه حتما داشته باشه.


    برای ماست زدن یه گوشه ای رو انتخاب میکنیم که کسی کاری به اون داشته باشه و محل رفت و آمد نباشه
    همینطور محلی باشه که نه خیلی گرم باشه و نه خیلی سرد!


    یه پارچه ی ضخیم رو تا کرده و زیر ظرفی میگذاریم که میخواییم داخل اون ماست درست کنیم.

    یه پارچه ی ضخیم دیگه و یا یه حوله برمیداریم و دور ظرفمون میپیچیم.
    اینکه میگیم پارچه ضخیم برای اینه که تبادل حرارتی سریع انجام نشه

    دقت کنین فقط دور ظرف رو بپوشونه

    مایه ماست را با حدود نصف پیمانه از شیر مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا کاملا باز بشه

    ظرفی که میخواییم داخل اون ماست بزنیم رو تا نصفه شیر میکنیم و مایه ی ماستی که با شیر باز کردیم روش میریزیمو آروم هم میزنیم تا کاملا با شیر درون ظرف مخلوط بشه.

    بعد بقیه ی شیر را به آن اضافه میکنیم

    حالا نکته ای که بسیار مهمه و متفاوت اینجاست

    ما همیشه شنیدیم که در فرایند درست کردن ماست،باید اون رو جای گرم بگذاریم و یا پتو پیچ کنیم.بعضا حتی ماست رو کنار بخاری میگذارن
    منتها این گرمای بیش از حد باعث بریده شدن و اب انداختن ماست میشه
    در نتیجه ماستی شل و ترش تحویل میگیریم

    پس اصلا نیاز نیست اون رو گرم کنیم و یا پتو پیچ کنیم.
    در همین حد کافی است و برای اینکه گرد و خاک و یا حشره وارد ماست نشه میتونین یه ابکش به صورت وارونه روی ظرف بگذارین و یا یه پارچه ی خیلی خیلی نازک هم روی آبکش بندازین.


    ماست رو در همین حالت میگذاریم برای 4-5 ساعت بمونه تا ماست ببنده
    اگر ماست مدت زمانی طولانی بیرون بمونه(بیش از 8 ساعت)،ماست حاصل ترش میشه چرا که مدت زیادی بیرون مونده

    روش تشخیص اینکه ماست اماده ست یا نه هم به این صورته:

    یک چوب کبریت رو وسط ماستی که زدیم میزنیم.
    اگر چوب کبریت بیافته یعنی ماست ما نگرفته
    منتها اگر چوب کبریت سر جای خودش بایسته یعنی ماست ما گرفته و باید به یخچال منتقل بشه.

    خیلی آروم پارچه رو از دور اون جدا میکنیم و بدون هیچ حرکت تند اون رو داخل یخچال میگذاریم.

    بگذارین ماست یک شب داخل یخچال بمونه و فردای اون روز ماست سفت و شیرینتون رو نوش جان بفرمایین.
    اگر زود تر از ماست استفاده کنین،ماستتون آب میندازه

    ماست رو با در بسته داخل یخچال نذارین چون عرق میکنه و اب میندازه.بگذارین وقتی کاملا سرد شد داخل یخچال بعد در اون رو بذارین.



    نکاتی در مورد مایه ی ماست:

    -از ماستی استفاده کنین که طعم اون رو دوست دارین
    چون مزه ی ماستی که درست میکنین تحت تاثیر مایه ای هست که استفاده میکنین.
    به عنوان مثال اگر مایه ترش باشه،ماستتون ترش میشه

    -بعد از 3-4 بار که ماست را با ماست قبلی مایه زدید ،باکتری های مفید اون ماست ضعیف تر میشه و ماستی که درست میکنین کیفیت مطلوب رو نخواهد داشت پس بعد از 3 بار مایه زدن با ماست قبلی،
    از مایه ماست تازه استفاده کنین.

    از نشانه های کهنه بودن مایه ماست این هست که ماست کشدار میشه.

    همینطور اگر از ماست کارخونه ای حاوی مواد نگهدارنده استفاده کنین هم ماستتون کشدار میشه


    اشکالات رایج در روند درست کردن ماست:

    -ماست کشدار میشه:
    مایه ماست کهنه و یا مشکلدار هست،اون رو عوض کنین

    -ماست حالت دون دون پیدا میکنه:
    موقع مایه زدن شیر داغ بوده
    وقتی شیر به دمای مناسب برای مایه زدن رسید،مایه رو با مقداری از شیر خوب مخلوط کنین و هم بزنید تا یکدست بشه و داخل باقی شیر بریزید و یک دور هم بزنید

    -ماست آب انداخته:
    شیر خیلی داغ بوده

    -ماست خوب نبسته شل است:
    شیر موقع مایه زدن سرد بوده و دمای مناسبی نداشته


    -نکات مایه زدن برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی:
    اگر بخواهید روی ماست چربی ببندد باید مایه را با ملاقه به کف ظرف شیر ببرید و در ته شیر خالی کنید.به این ترتیب تبدیل شیر به ماست از پایین شروع میشود و تا به بالا برسد مقداری سرشیر به سطح شیر می آید و ان قشر چربی روی ماست را تشکیل میدهد.
    اگر مایه را با تمام شیر مخلوط کنیم تمام شیر یکجا شروع بع غلیظ شدن میکند و ذرات چربی مجال بالا امدن پیدا نمیکند ولی با ماندن این ذرات در بدنه ماست خود ماست قدری چرب تر میشود حالا شما میتوانید میان قشر چربی و ماست چرب تر یکی را انتخاب کنید.


    -بعضی ها برای اینه ماست سفت تری داشته باشن تلاش میکنن تا به نحوه اب ماست رو ازش جدا کنن.
    دقت کنید که اگر ماست آب انداخت، آن را دور نریزید چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی دارد
    پس هیچ وقت این کارو نکنین!
    انشاا.. اگر نکات رو به خوبی رعایت کنین،ماستتون خودش سفت و شیرین میشه و نیاز نیست تلاش کنین آبش رو جدا کنین.


    -اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود یا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد یا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب می اندازد.


    -این پست از دوست عزیزمون هم نکات بسیار مفیدی داره که در روند تهیه ی ماست خونگی خوب خیلی کمک میکنه.


    پرنسس.م, m1361, sita-golam و 17 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  3. #123
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,769
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2283
    پسند شده
    94972
    پسند کرده
    80075

    ویترین مدال ها

    ماست چکیده





    کیا ماست چکیده دوست دارن؟

    قبلا در این پست اموزش تهیه ی ماست چکیده به نقل از شف طیبه رو گذاشته بودم.
    چون ایشون همه ی نکات رو ذکر میکنن ،حرفی برای گفتن نمیمونه


    نکته:من از آب حاصل ،قارا درست میکنم.
    لینک اموزشی تهیه ی قره قروت در منزل


    m1361, پرنسس.م, nora1 و 19 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #124
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    saeedeh mansoori آواتار ها
    سعیده منصوری
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    445
    نوشته های وبلاگ
    7
    میزان امتیاز
    276
    پسند شده
    2672
    پسند کرده
    3180
    اينم ماست من با روش خانم گل اور عزيز كه باران جان در پست بالايي كامل توضيح دادن

    URL=http://uupload.ir/][/URL]5D]
    ***
     
    گیتار, باران67, *هما* و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    از هركسي به جز تو بيزارم...

  5. #125
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    saeedeh mansoori آواتار ها
    سعیده منصوری
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    445
    نوشته های وبلاگ
    7
    میزان امتیاز
    276
    پسند شده
    2672
    پسند کرده
    3180
    باز ماست خوونگي با روش باران عزيزم ب نقل از خانم گلاور
    واقعا روش خووبي هست، همسر من ك خيلي دووس داره

    طرز تهیه ماست و ماست چکیده در منزل


    URL=http://uupload.ir/][/URL]D]
    ***
     
    باران67, zakizadeh, *هما* و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    از هركسي به جز تو بيزارم...

  6. #126
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    zahra - n آواتار ها
    زهرا
    عضویت: ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    محل سکونت
    بابلسر
    نوشته ها
    43
    میزان امتیاز
    24
    پسند شده
    460
    پسند کرده
    104
    ماست بسیار لذیذ با نکته های دقیق باران جان
    طرز تهیه ماست و ماست چکیده در منزل
    نام: ۲۰۱۷۰۲۲۶_۱۳۲۲۵&#17.jpg نمایش: 1278 اندازه: 41.7 کیلو بایت

صفحه 16 از 16 نخستنخست ... 613141516
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما