نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree1Likes
  • 1 Post By mahshid

موضوع: رولت خرماو کنجد

نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    محل سکونت
    tabriz
    نوشته ها
    96
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    87
    پسند کرده
    0

    Re: رولت خرماو کنجد

    دوستان عزیزم رولت خرما که توش کنجد و گردو پودر نارگیل ریختم خیلی خوشمزه بود

    نقل قول نوشته اصلی توسط lucky
    اوووووووووووم چه خوشگلو صد البته خوشمززززززست =P~
    ميشه لطف كني دستورشو برامون بذاري؟ ;(;)
    پيشاپيش ممنون از لطفت :72:
    مرسی عزیزم چشم میگم
    دستورش 1 کاسه خرمای هسته گرفته شده و تو ماهیتابه کوچ ریختم و کمی کره و دارچین ریختم هم زدم و لهش کردم بعد از این که تمام خرماها له شد تو سینی 1 دونه نایلون فریزر و با قیچی بریدم و کامل باز کردم یه طرفش و لز اون خرماها رختم و نایلونو روش برگردوندم و با وردنه مثل خمیر باز کردم نازک و بعدتوش بادام و کنجد و پودر نارگیل و گردو ریختم روی کردم 1 سات تو یخچال با نایلون گذاشتم وبدش برش زدم همین

    به سه چیز تکیه نکن، غرور، دروغ و عشق

    آدم با غرور می تازد، با دروغ می بازد و با عشق می میرد

    "دکتر شریعتی"

  2. #2

    Wink فطیره البلح

    فطیره البلح
    از شف طیبه


    از حق نگذريم عربها توي درست كردن شيرينيجات با خرما خيلي از ما جلوترن. و از اون جالبتر دست به اختراعات جديدي هم ميزنن كه الحق جالبن. اين كار رو از يكي از آشپزهاي خيلي معروفشون ديدم به نام "اسامه السيد" كه از وقتي بچه بودم كارهاش رو ميديدم و دوست داشتم.اون موقع اون خيلي جوان بود منم خيلي بچه بودم ... حالا اون يه كم جا افتاده شده... منم ديگه نميتونم برنامه هاش رو ببينم چون اصلا خونه نيستم.

    اسم اين شيريني "فطیره البَلح" هستش. فطیره Fatira یعنی پای یا کراست یا یه چیزی تو این مایه ها. بَلح balh يعني رطب. حالا اگه نميدونيد رطب چيه ... رطب يه مرحله قبل از خرماست.


    يعني روند ميوه درخت نخل اينجوريه: اول يه تارهاي بلندي كه روشون دونه داره بوجود مياد كه ما بهش ميگيم "تاره". خاصيت داره ولي يه كم تلخه. همون دونه هاي سفيد ريز، بعد كه كمي بزرگ ميشن ما بهش ميگيم "خمالوك" كه از ديد من تقريبا مزه خاصي نداره. سبز و كوچولوه و مزه اش بد نيست. بعدش تبديل ميشه به "خارَك" كه رنگش زرد و يا قرمزه. در اين مرحله ديگه سايزش به بزرگترين حدش ميرسه. خارك هر نخلي رو نميشه خورد چون تلخه و يا تلخ و شيرينه. ولي بعضيهاش كه مخصوص خارك هستن مثل عسل شيرينن. من وقتي فصل خارك ميشه دقيقا از صبح تا خود شب خارك ميخورم. بعدشم صورتم ميشه پر از جوش! آخه خارك خيلي گرمه. بعد از خارك، ديگه "رطب داريم كه ديگه مثل خارك سفت و ترد نيست و نرم و لطيف و قهوه اي رنگه. اين ديگه از خود عسل هم شيرينتره. خيلي خيلي خوشمزه است و خاصيتش هم خيلي زياده. ولي اين هم فصل داره. يعني سريع به خاطر آفتاب و گرما خشك ميشه و تبديل به خرما ميشه. پس تا فصلش تموم نشده بايد حداكثر سوء استفاده رو ازش كرد. رطب به خوبي فريز ميشه و به همون كيفيت ميشه در تمام سال ازش استفاده كرد. ولي من خودم رطب رو فقط وقتي كه گرمه از درختش ميچينم دوست دارم و اگه رفت تو يخچال ديگه به دلم نميچسبه چه برسه به اينكه فريز بشه. حالا توي اين عكس شما يه ديگ رطب ميبينيد كه بعضي از رطبهاش نصفش هنوز خاركه. يعني اون تيكه زرد رنگش. ولي اون هم كم كم نرم ميشه. اون سياهايي كه ميبينيد هم كه ديگه بيچاره ها تبديل به خرما شدن. اميدوارم رفع ابهام شده باشه. در هر صورت اگه به رطب دسترسي نداريد اين شيريني رو ميتونيد با خرما درست كنيد. فقط كافيه به همون روشي كه قبلا ( توي استيكي ديت كيك) گفتم خميريش كنيد. اگه خرما تون نرم و شيره داره كه با ازاي هر يك ليوان رطب سه چهارم ليوان خرما ميخوايد و اگه خرماتون خشكه نصف ليوان خرما. در كل بايد خميري درست كنيد كه به همون يك ليوان حجم برسيد. زياد هم وسواس به خرج نديد كم و زيادش تاثيري روي نتيجه كار نداره.

    آرد 2 ليوان
    كره 100 گرم
    شير 4/1 ليوان
    نمك 8/1 ق چ
    وانيل 1 ق چ
    بيكينگ پودر 2/1 ق چ
    رطب 2/1 1 ليوان
    دارچين 1 ق چ
    گردو 1 ليوان
    پودر قند


    خب... با خمبرش شروع ميكنيم. اول اينكه من آرد سفید استفاده نكردم و از آرد گندم استفاده کردم پس خميرم كمي تيره است و لطيف هم نشده. ولي شما اگه از آرد هميشگيمون استفاده ميكنيد پس خميرتون اين شكلي نميشه. نگران نشيد.

    كره و آرد و نمك و بيكينگ پودر رو مخلوط كرده و با نوك انگشت به اين شكل درش مياريم.


    من وانيل مايع استفاده ميكنم پس در اين مرحله ريختم توش ولي اگه از پودريش استفاده ميكنيد همون اول بريزيدش. شير روهم كم كم اضافه ميكنيم. قانونا بايد خميرتون فرم بگيره. ولي به خاطر تفاوت در كيفيت آردها ممكنه به شير بيشتر يا كمتري نياز پيدا كنيد. پس كم كم اضافه اش كنيد.

    اين ديگه تارت يا پاي نيست. پس ميتونيد ورزش بديد. من يك دقيقه ورزش دادم. بعد خمير رو ميذاريم كنار و ميريم سر وقت خمير رطب.


    رطبها رو هسته ميگيريم. گردو رو توي بلندر خورد ميكنيم ( البته مرحوم بلندر! چون بلندرم سوخت) و با دارچين همه رو ميكس ميكنيم. خوب چنگش بزنيد كه خمير شه. ممكنه با توجه به خشكي يا نرمي رطب يا خمير خرماتون، به گردوي بيشتر يا كمتري نياز پيدا كنيد. خميرمون نرمه. در حدي كه فرم بگيره. سفت و خشك نيستش.


    من براي پيچيدن رولتهام از حصير استفاده ميكنم چون واقعا كار رو آسون ميكنه. روي حصير كاغذ روغني بندازيد. اين wax paper رو كه ميبينيد داشتنش يكي از آرزوهاي ديرينه من بوده كه به لطف احسانه جون تحقق پيدا كرد. حالا چرا آرزو؟ مگه خودمون تو ايران كاغذ روغني نداريم؟ جواب: چرا كاغذ روغني داريم. خوبش رو هم داريم... ولي... اين وكس پيپره كه ميبينيد خودش يه لبه داره كه مخصوص كات كردنشه! عرضش هم هم سايز سيني هاي فره! يعني كافيه دستت رو دراز كني و يه لبه از اين رول رو بكشي و غيييژ.... خودش بريده ميشه! يه احساس لطيفي به آدم دست ميده!!!! ديگه لازم نيست روي يه ميز گنده كاغذ روغنيت رو پهن كني و بعد بياي سيني رو اندازه بگيري و بعد با قيچي سعي كني با خط راست و مستقيم ببريش!!! عنايت داريد كه من چه موجود تنبلي هستم... واسه همين آرزوهام اين مدلين! اون هم از نوع ديرينه!

    خوشبختانه اين يكيش تحقق يافت. قبلا البته فویل آلومينيوم و سلفون با جعبه كاتر دار به طرز معجزه آسايي گيرم اومده بود ( كه مصرف شد رفت) ولي اون كاربردش به اندازه كاغذ روغني اينقدر زياد نيست! درجه تنبلي من رو داريد؟ آره!




    خمير رو روي كاغذ روغني پهن ميكنيم. يك ميل. بعد به شكل مستطيل تقريبا 25 در 15 با كارد ميبريمش. البته اگه توي رول كردن استاد نيستيد كوچيكتر بگيريدش كه سخته. (بقیه خمیر رو هم میذاریم واسه رول دوم چون با این خمیر دو تا رول میشه درست کرد)

    حالا نصف خمير رطب رو وسطش به اين شكل ميچينيم.

    و رول ميكنيم. رو به پایین هم فشار بدید که فضای خالی نداشته باشه و بعد برششهاش خوشگل شه.

    ميبينيد كه با حصير كار چقدر آسون ميشه و رولتون هم خيلي تميز و شيك در مياد
    در فر 180 درجه سانتيگراد 350 درجه فارنهايت به مدت 25 دقيقه تا 30 دقيقه قرار ميديم.

    از فر خارج كرده و سريع تا گرمه روش پودر قند ميپاشيم. از این نی نی الکها بخرید من 5 سایزش رو دارم خیلی کاربردیه.

    با كارد تيز برشهاي دو سانتي ميزنيم.

    همينطور كه ملاحظه ميكنيد برشهاش خيلي خيلي تميز و شيك ميشه و قيافه اش هم عاليه.
    طعمش كه ديگه حرف نداره. شديدا واسه مهمونيها توصيه ميشه. واسه افطاري خودتون هم به خاطر مغذي بودنش حتما حتما درستش كنيد.

    مجددا توصیه میشه!

    yalda bano این نوشته را پسندیده.
    لطفا مطالعه کنید:
    http://mamisite.com/forum/t4234.html

  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما