نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree250Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان سمنان

نمایش نتایج: از 41 به 48 از 65
صفحه 6 از 9 نخستنخست ... 3456789 آخرینآخرین
  1. #41
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    فراورده های شیری و غذا های سنگسری مقوی هستند. آرشه که نوعی فراورده شیری سنگسری است مهم ترین محصولی است که در هیچ جای جهان نمونه مشابه آن دیده نشده است. تهیه آرشه کار بسیار ظریف و مستلزم وقت است. آرشه تفت دادن نوعی پنیر است که بسیار مقوی است و نگهداری آن نیازی به یخچال ندارد. مشتقات آن نیز مصرف دارویی دارد. کافیست بدانیم که سنگسری ها از فراورده های شیری نوعی شیرینی به نام "چیکو" تولید می نمایند. .


    samira71 این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  2. #42
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    ته چین سنگسری

    این ته چین محلی هست که خیلی خوشمزه میشه اول برنجو آبکش میکنیم و بعد گوشت خامو میزاریم لای برنج
    خوب برای برای گوشت اول سیرماست درست میکنیم به این صورت به میزان گوشت تون اول چند حبه سیر رو میکوبین بعد به مقدار کمی به اندازه ای که گوشت رو بشه ماستی کرد ماست میریزیم رو سیر بعدش ادویه و نمک رو میزنیم و گوشت رو توش میخوابونیم من یه بار که دارم درست میکنماز مراحلش عکس میگیرم
    خوب بعد ابکش برنج ته ظرفمون رو روغن و سپس مقداری ماست یا زرد چوبه میریزم بعدش یه مقدار برنج رو میریزیمو بعد گوشت با ماست هاش اگه زیاد ب.د نریزید که برنج رو شل میکنه بعد بقیه برنج رو میریزد و ما در کنار برنج گوجه بادمجون سیب زمینی میزارم و برنج رو دم میکنیم و تا اینه گوشت بپزه بعد نوش جون میکنید . خیلی خوش مزست حتما امتحان کنید





    aydaa, راضیه.ن, samir و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  3. #43
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    گلاچو یکی از شیرینی های محلی و خوشمزه سنگسری میباشد که زنان سنگسری در عید نوروز_عید قربان و عید فطر آن را درست میکنند.در یکی از روزهای صفر به همراه مادر شوهرم این شیرینی لذیذ را درست کردیم.
    مواد لازم برای تهیه گلاچوی سنگسری(نان روغنی)
    1 کیلو آرد_1 عدد تخم مرغ_نصف قاشق چایخوری خمیر مایع_100 گرم پیاز رنده شده_1 قاشق چایخوری ...نمک_سیاه دانه و کنجد به مقدار دلخواه_روغن کنجد به مقدار لازم_زرد چوبه نصف قاشق چای خوری(لازم به ذکر است که با این مقدار مواد میتوانید تقریبا 10 عدد گلوچو تهیه کنید)
    ابتدا آرد را الک کرده و تخم مرغ را در ان میشکنیم.سپس خمیر مایعی را که از قبل در آب حل کرده بودیم را به همرا نمک کنجد و سیاه دانه و پیاز رنده شده و زرد چوبه به ان اضافه می نماییم.کلیه مواد را با هم قاطی کرده و آب ولرم را به آن اضافه مینماییم .مقدار آب بستگی به میزان شل یا سفت بودن خمیر شما دارد هرچه خمیر شما شل تر باشد گلوچو های شما بهتر خواهد شد.برای اینکه خمیر به دست شما نچسبد میتوانید دستهای خود را به روغن آغشته کنید.پس از آمده کردن خمیر به ان استراحت بدهید و بگذارید که به مدت 2-3 ساعت در یک مکان گرم باشد(.ظرف خمیر را در یک پتو قرار دهید)وقتی خمیر اماده شد حجم ان چند برابر میشود.
    وقتی خمیر شما کاملا اماده شد ی تکه از آن(اندازه یک پرتغال متوسط)را بردارید و با دست به صورت گرد آن را باز کنید.سپس روغن را در یک ماهیتابه ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود وقتی روغن داغ شد میتوانید خمیر را در روغن بیندازید و صبر کنید که یک طرف آن سرخ شود وقتی یک طرف آن سرخ شد با چنگال آن را به سمت دیگر برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ شود وقتی هر دو طرف آن سرخ شد میتوانید آن را از ماهیتابه بردارید.
    اگر مایل بودید میتوانید تا وقتی گلوچوها داغ است روی آن شکر و پودر دارچین بریزید(خیلی خوشمزه ش میکنه).همچنین میتوانید گلوچوها را با آرشه و یا مربا یا عسل نوش جان کنید.
    برا ی اینکه گلوچو ها نرم باشد میتوانید آن را در نایلون قرار دهید.
    (تذکر:مراقب دستهای خود باشد که با روغن نسوزد و استفاده وردنه برای باز کزدن باعث سفت شدن ان می شود حتما باید با دست باز شود)























    ویرایش توسط الـــی : ۱۳۹۳/۰۹/۲۶ در ساعت ۰۱:۱۲ قبل از ظهر
    fariba joon این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  4. #44
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    هنرآشپزی زنان سنگسری(ترفو)
    ترفو از غذاهای لذیذ واصیل سنگسریست که ماده افزودنی انحصاری آن ترفه (قره قروت)بوده و مثل کشکو غذای تریتی است که صد البته وقتی با نان پیازی یافتیر سنگسری تریت شود بسیار متفاوت است.
    مواد لازم:
    1-آرد...
    2-سیر
    3-پیاز
    4-روغن
    5-قره قروت
    ابتدا روغن را داغ کرده و پیازخرد شده رادرآن ریخته وپس از اینکه پیازکمی تفت داده شد سیر خرد شده را هم به آن اضافه کرده وتفت میدهیم
    پس از سرخ شدن سیر،به آن آرداضافه میکنیم وتفت میدهیم تا رنگ آن طلایی شودسپس به آن آب اضافه میکنیم،نمک و ادویه به آن اضافه میکنیم وهم میزنیم تا خوب بپزد ولعاب بیاندازد.
    دراین مرحله کار کمی سلیقه ای میشود.میتوان در همین مرحله قره قروت به آن اضافه کرد اما باتوجه به تفاوت سلیقه افراد بهتر آنست که قره قروت به شکل طبیعی یا آب شده بر سر سفره گذاشته شود تا هرکس بنا به ذائقه خود به آن قره قروت اضافه نماید.
    پیشنهاد دوم اینکه :درصورت تمایل میتوان سیب زمینی سرخ شده وگردو هم به آن اضافه کرداما ترفو اصلی همان ترفو بدون سیب زمینی و گردو است.

    نوش جان-
    fariba joon این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  5. #45
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    هنر آشپزی زنان سنگسری(کشکُو(کله جوش))
    --------------------------------------------------
    کشکو ازجمله غذاهای مورد علاقه بسیاری از سنگسریهاست که معمولا در وعده نهار صرف میشود.باتوجه به ماده اصلی این غذا یعنی کشک،این غذا برای اعصاب بسیار مفید بوده وبا کلسیم فراوانی که دارد برای دندان و استخوان بندی ،بخصوص برای کودکان بسیار مفید است.ازخواص بسیار زیادسیر،پیازو نعنا قبلاو به اندازه کافی عرض کردم.
    کشکو غذایی است تریتی ،توصیه شخصی من تریت آن با نان پیازی سنگسریست.
    درقدیم کشک گرد خشک ...شده رادرون(قفت=ظرف سفالی کشک سابی)ریخته ومیسائیدند.درحال حاضر ،بدلیل اینکه اینکار بسیار سخت است از (سوزمه=کشک تازه)استفاده میشود.اما مزه کشکویی که کشک آن درقفت سائیده شده چیز دیگریست.
    دستور پخت:
    مواد مورد نیاز:
    پیاز و سیر خرد شده
    کشک آب شده(بسته به نوع کشک مقداری آب به آن اضافه میشود)
    نعنا
    کمی زردچوبه و ادویه
    باتوجه به شوربودن کشک،نمک باید به اندازه استفاده شود.
    ابتدا پیاز و سیر خرد شده رادرروغن تفت میدهیم سپس نعنا و زردچوبه و ادویه رابه آن اضافه میکنیم.بلافاصله کشک آب شده رادرآن میریزیم تا ازسوختن نعنا جلوگیری گردد.
    به آرامی محلول را بهم میزنیم تا به جوش بیاید،پس از یکی دو جوش ،شعله را خاموش میکنیم.کشکو ی ما آماده است.کمی پودر گردو یا گردوی خرد شده درآن میریزیم وبرسرسفره میگذاریم.
    ازمواد افزودنی به کشکو میتوان آرشه،تخم مرغ،گوجه وسیب زمینی سرخ شده رانام برد که تخم مرغ درهنگام جوش آمدن(یکی به ازای هر نفر)اضافه میشود- گوجه قبلا سرخ شده و بر سر سفره گذاشته میشود تا بنا به سلیقه هر فرد به کشکو اضافه گردد.
    لازم به ذکراست که در کشکوی اصیل تنها مواد افزودنی گردو میباشد


    ویرایش توسط الـــی : ۱۳۹۳/۰۹/۲۶ در ساعت ۰۱:۲۱ قبل از ظهر
    fariba joon این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  6. #46
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    مراسم تیرِه مُویی سیزدِه جشن قدیمی سنگسری (سیزده تام)
    نیاکان ماوقتی نام ماه وروز برابر میشدجشن میگرفتند.سیزدهمین روز از هرماهی تیر نام دارددر سیزدهمین روز تیره موی سنگسری(که درآبان است)در شب سیزدهم (تیره مو)(22آبان)پلویی طبخ میشود که از ترکیب13نوع موادغذایی شامل:گوشت-چغندر-زردک-به-برنج-سیب زمینی-عدس-ماش-چشم بلبلی-اسفناج-کدو-آلو-روغن-تشکیل شده و تاپاسی از شب به شب نشینی و فال حافظ و گاهی اشعار محلی گذرانده میشود. صبح زود تا طلوع آفتاب هم کودکان خودرابه لالی زده و بسراغ فامیل رفته آنانرابا... چوبدستی که دارند آهسته میزنند.اعتقاد بر اینست که اینکار سلامتی را به شخص برمیگرداند.طرف مقابل نیز با خشکبار یا هدیه ای از کودکان قدر دانی میکند این مراسم(هَبَه هَبَه)نامیده میشود وتا برآمدن آفتاب ادامه دارد.بزرگترها هم با عنایت به خروج کودکان صبح زود از خانه بیرون رفته واز چشمه آب به خانه میاورندتا هم درمعرض چوبدستی کودکان باشند وهم آب بخانه بیاورند.این آب لاله وُ(لال آب)نامیده میشود که مقدس بوده و تمام اهل خانه از آن مینوشندومعتقدند سلامتی برایشان سوغات خواهد داشت اینکار را (شُگونی)یعنی باشگون،خوش یُمن و فرخنده مینامند

    fariba joon این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  7. #47
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    ادویه سنگسری
    امروزه ادویه کاری به وفور و براحتی ازفروشگاهها قابل تهیه است اما در قدیم کدبانوی سنگسری با شناخت سنتی ازگیاهان که سینه به سینه به او رسیده بودبا خشک کردن،پودرکردن و اختلاط این گیاهان ادویه ای تهیه میکرد که ضمن داشتن خاصیت دارویی،طعمی بیاد ماندنی به غذا میداد و تا امروز هم تفاوت چشمگیری میان ادویه سنگسری و ادویه های موجود در بازار وجود دارد.اسامی گیاهان و خواص آنها بشرح زیر است که البته هر شیرزن سنگسری برای مخلوط کردن آن ومقدار هرکدام،سلیقه خاص خودش را دارد
    1-زیره کوبیده شده(ضد نفخ وبادشکن و.....)
    2-زردچوبه(رنگ دهنده غذا-ضد آميب، ضد درد، ضد اسيد معده،ضد تب، ضد عفوني کننده، ضد اسپاسم و......)
    3-پودر دارچین(پایین آورنده قندخون-تقویت کننده عروق-رفع بوی بد دهان و...)
    4-پودر سیر(ضدعفونی کننده-مفید برای قلب-مفید برای فشارخون ولختگی خون-ضد بیماریهای قارچی و عفونی و....)
    5-پودر ریشه جوز هندی(ضداضطراب وافسردگی،ضد دردمفاصل-ضد بوی بد دهان،رفع بیخوابی،کاهش دهنده فشارخون و....)
    6-پودر پیاز(دارای انسولین گیاهی-ضدعفونی کننده-محرک قلب ،ضد باکتری و....)
    7-پودرپوست نارنج(ضد تشنج،ضدنفخ،ضدافسردگی و....)
    8-پودر آویشن کوهی(درمان کم اشتهایی،شاداب کننده-درمان ریزش مو و....)
    9-پودر سماق(درمان دیابت-درمان نقرس-خونریزی معده و....)
    10- پودر هل(ضد نفخ-بادشکن-درمان سرفه-رفع سردرد و حمللات سرع و..)
    11-پودر میخک(تقویت کننده مغز-رافع درد دندان و گوش-رفع تهوع و...)
    12-پودر فلفل قرمز(تسکین سرفه وسرماخوردگی،گرفتگی عضلات و....)
    13-پودر زنجبیل(درمان سرماخوردگی ،تب،گلودرد،تهوع،سوء هاضمه و....)


    aydaa و fariba joon این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



  8. #48
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الـــی آواتار ها
    الهه شرقی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    271
    میزان امتیاز
    16
    پسند شده
    1102
    پسند کرده
    1128
    گزارش تصویری از تهیه آروشه








    تهیه آروشه که در گویش سنگسری به آرشه معروف است،

    برای تهیه آن پنیرتازه را در دیگی ریخته وبا تنظیم شعله ی زیر دیگ به آرامی آن رابه صورت مایع در می آوردند.پس از کمی تفت دادن مقداری زردچوبه به آن می افزایند.وقتی پنیر در داخل دیگ ریخته شد با کف دست آن را می سایند که به این عمل سوئه می گویند.پس از گرم شدن مواد داخل دیگ را با کفگیرهم می زنند.بعد از عمل سوئه مقدار کمی آرد را به آن می افزایند.ماده به دست آمده پس از این مرحله را نگه می نامند.



    به تدریج مایع غلیظ شده درحین به هم زدن روغن می اندازند.این روغن ((وارهون))نام دارد.بعداز گرفتن وارهون حرارت دیگ را بیشتر می کنند.دراین زمان آروشه تغییر رنگ داده وقرمزتر میشود.


    درجریان حرارت دادن وارهون وپس از برداشت آن در ته دیگ ماده ای باقی می ماند که آن را ((جرم وارهون)) می نامند این ماده بسیار گران قیمت و دارای ارزش غذایی بالایی است.


    انواع آروشه:
    نیموا:
    اگرآروشه کاملا تفت داده نشود وقبل از آن که تبدیل به آروشه کامل شود از روی آتش برداشته شود،محصولی به دست می آیدکه نیموا نام دارد.این فرآورده مصرف خوراکی دارد وتا دوسه روز قابل نگهداری است.


    آرتین آروشه:
    اگر به آروشه مقدار بیشتری آرد اضافه شود وروغن آن بیشترجداشود،آروشهبه دست آمده ((آرتین آروشه))نام دارد.

    پنیراو(آب پنیر):
    آب خارج شده از دلمه پنیر او نام دارد.
    لورآروشه:

    پنّیراو را در ظرفی می ریزند وبه آن تا زمانی که کف کند حرارت می دهند.باظاهرشدن ماده سفید رنگ یک لیوان شیر به آن اضافه می کننئ.افزودن شیر موجب افزایش میزان لور می شود.پس ازمتراکم شدن ماده ی سفیدرنگ حرارت را قطع می کنند.بعد از چند دقیقه،مخلوط لور وآب لور را به کمک آبگردان در داخل کیسه سفیدی به نام ((لورپرزون)) می ریزند تا آب آن کاملا خارج شود.محصول داخل کیسه ((لور)) وآب خارج شده ی آن ((لوراوی)) نامیده می شود. لور را معمولا تازه مصرف می کنند ویا آن را همانند پنیر تبدیل به آروشه می کنند که ((لور آروشه))نام دارد اما کیفیت آروشه ی قبلی را ندارد.

    fariba joon و sara chef این نوشته را پسندیده.
    میشه برای رفع مشکلم یه صلوات بدی



صفحه 6 از 9 نخستنخست ... 3456789 آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما