نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1017Likes

موضوع: هلیم (حلیم)

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 236
صفحه 1 از 30 123411 ... آخرینآخرین
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    محل سکونت
    http://liliangol.blogfa.com
    نوشته ها
    46
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    159
    پسند کرده
    0

    هلیم (حلیم)

    حلیم ..غذایی آسان

    دوستان گلم باور کنید پختن حلیم از درست کردن بسیاری از غذا ها ساده تر هست.وضمننا لذت بخش وخوشمزه تر از حلیم های بی کیفیت بیرون حتی اگه به عنوان درجه یک شناخته بشند.



    مواد لازم :برای ۸ نفر

    گوشت گوسفند (بهتره گوشت سردست باشه که چربی آن کمی بیشتره ):۵۰۰ گرم

    گندم پوست گرفته :۵۰۰ گرم

    نمک :یک قاشق غذا خوری

    دارچین :یک قاشق چای خوری

    روغن حیوانی یا کره :حدود ۵۰ گرم

    کره یا روغن حیوانی ،شکر ،دارچین وکنجد،خلال پسته وبادام برای تزیین :به میزان لازم



    گندم را از شب قبل خیس می کنیم
    حدود دو قاشق روغن کف قابلمه می ریزم وگوشت ها را کمی تفت می دهیم.

    سپس گندم را به آن اضافه می کنیم وحدود ۸ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم .

    بعد ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد .سپس حرارت را خیلی خیلی کم می کنیم ودر قابلمه را می گذاریم تا حدود ۵ ساعت گوش وگندم بپزه .در این مدت اصلا محتویات دیگ را هم نمی زنیم .گاهی هم به آن سر می زنیم تا اگه اب آن کم شده باشه کمی آب جوش به ان اضافه کنیم .گندم وقتی خوب پخته می شه به اصطلاح می شکفه که در تصویر هم مشاهده می کنید

    از نمای نزدیک تر

    گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم .ومی گذاریم کمی حرارت آن کم بشه واز داغی در بیاد .
    گوشت ها را ریش ریش می کنیم وگندم ها را با گوشت کوب برقی یا غذا ساز کاملا نرم می کنیم .در موقع ریختن در غذا ساز اگه گندم ها خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم تا خوب له بشه .

    حالا گندم وگوشت هارا (کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم ) را با هم مخلوط می کنیم وحدود نیم ساعت روی حرارت به هم می زنیم .

    دراین فاصله دارچین وروغن یا کره ونمک را هم اضافه می کنیم (اگه گوشت خیلی چرب بود از ۵۰ گرم کمتر می ریزیم ).وقتی حالت کشدار پیدا کرد حلیم ما حاضره .به همین سادگی

    روی آن را بهتره روغن حیوانی بریزیم وبعد با کنجد ،خلال پسته ،خلال بادام ودر صورت تمایل شکر ودارچین تزیین کنیم .



    نقل قول نوشته اصلی توسط pardis
    مرسي رويا جون.تزئينت خيلي قشنگه.چرا اخيرا در مجلات حليم را هليم مي نويسند؟كدومش درسته؟
    نقل قول نوشته اصلی توسط مطبخ رویا
    دوست خوبم من براداشتم اینه که از بس که صبر وحوصله می خواسته اسم آن را گذاشتند حلیم که از حلم وصبر میاد .
    پردیس خانوم گل هنرمند از لطفتون ممنونم :72: :72:
    artemisam, کیجا, آسابانو و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    به مطبخ رویا خوش آمدید
    liliangol.blogfa.com

  2. بانک بند ناف
  3. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۱۰
    نوشته ها
    19
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    19
    پسند کرده
    0

    Re: حلیم ..غذایی اسان

    اینم حلیم بنده

    مژگان1 و r.khk این نوشته را پسندیده.

  4. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۱۲
    محل سکونت
    وین
    نوشته ها
    111
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    48
    پسند کرده
    0

    Re: حلیم ..غذایی اسان

    با تشکر از رویا جون خیلی خوشمزه بود

    ayd, r.khk و monir11 این نوشته را پسندیده.
    [HIGHLIGHT=#dbeef3][HIGHLIGHT=#ccc1d9][HIGHLIGHT=#b8cce4]عشق کوچه باغیست که از خواب خدا سبزتر است و در ان عشق به اندازه پرهای صداقت آبیست [/HIGHLIGHT] [/HIGHLIGHT][/HIGHLIGHT]

  5. #4
    مدیر بازنشسته
    فاطمه مامی نیکو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    کانادا
    نوشته ها
    1,173
    میزان امتیاز
    13
    پسند شده
    770
    پسند کرده
    2

    ویترین مدال ها

    Re: حلیم ..غذایی اسان

    سلام

    من حلیم رو اینجوری درست میکنم....خیلی هم خوب در میاد....

    خیلی راحت:

    گوشت ماهیچه گوسفند و یه پیاز درسته و کمی نمک و گندم شکسته رو با آب میریزم توی آرام پز و شب میزارم تا صبح بپزه....
    آب تا اندازه ای میریزم که از ظرف بیرون نریزه.....نصف شب اگه پا بشم یه چکی میکنم که اگه آب احتیاج داشت اضافه کنم....
    صبح همه چیز پخته است.....پیاز و در میارم و میریزم دور ( یا شوشو خالی خالی نوش جان میکنه!!!!)
    استخونای گوشت رو هم جدا میکنم و توی گندم ها لهش میکنم.....چند تا گوشت کوب کارشو درست میکنه!!!
    خیلی کم چربی و راحت و .....و خوشمزه.....صبجونه هر یکشنبه ما ,حلیمه!!
    نقل قول نوشته اصلی توسط مطبخ رویا
    فاطمه خانوم یعنی بعد از کوبیدن دیگه روی شعله هم نمی زنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    نه عزیزم...وقتی کوبیده شد و یا توی مخلوط کن له شد, دیگه آماده است و احتیاجی به پختن مجدد نداره...مخلوط کن (فود پراسسر) یه خوبی داره که خوب لعاب دارش میکنه...

    در ضمن بگم لازمم نیست که حتما ماهیچه باشه...فقط گوشت گوسفند باشه, کافیه...


    taniya, ayd و r.khk این نوشته را پسندیده.
    کسانی که به زندگی دیگران نور هدیه می دهند، روزی صاحب خورشید خواهند شد.....
    یک دوست برای روشنائی یک دنیا کافیست....

  6. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۸
    نوشته ها
    238
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    140
    پسند کرده
    0

    Re: حلیم ..غذایی آسان

    ما حلیمو اینجوری میپزیم:(البته ما هر سال،اربعین در ابعاد بسیار زیاد درست میکنیم.دیگه قلقش دستمون اومده)

    بلغور رو میذاریم خیس بخوره البته بعد از پاک کردن و خاکه گرفتن و شستن.
    گوشت گوسفند رو با کمی نمک و قلم میذاریم خوب بپزه.
    بعد از اینکه گوشتا کاملا پخته شد،ریز ریش ریش میکنیم این یکی از عوامل کش دار شدنشه.
    بلغور رو میذاریم بپزه،بعد با گوشتا میکوبیم.باید حواسمون باشه گوشت کوب تیکه نشه،فقط له بشه.
    بعد آروم آروم به بلغورها اضافه میکنیم , هم میزنیم تا حلیم جا بیوفته.
    حتما باید هی هم بخوره تا ته نگیره.
    بعضیا با گندم میپزن که کمی درشت تر میشه.

    نقل قول نوشته اصلی توسط فاطمه مامی نیکو
    راستش منم اتفاقا ایندفعه مغازه داره گفت از این بلغورا ببر برای حلیم !!! من همیشه با گندم شکسته درست میکردم ولی با بلغور هم خوب شده !!!
    ayd, mitra40 و monir11 این نوشته را پسندیده.
    مهم نیست قفلها دست کیه، مهم اینه که کلیدها دست خداست.

  7. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    محل سکونت
    http://liliangol.blogfa.com
    نوشته ها
    46
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    159
    پسند کرده
    0

    Re: حلیم ..غذایی آسان

    نقل قول نوشته اصلی توسط ایلار
    من تو تبریز هر چی گشتم گندم پوست کنده پیدا نکردم دوستان تبریزی اگه میدونین راهنمایی کنین. مرسی
    سلام آیلار خانم ...من گندم پوست کنده را به صورت بسته بندی با نام ترخینه خریدم ..بقالی ها هم در تهران به صورت فله ای دارند..
    ayd و monir11 این نوشته را پسندیده.
    به مطبخ رویا خوش آمدید
    liliangol.blogfa.com

  8. #7
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6735
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: حلیم ..غذایی آسان

    منم اینطوری میپزم که چه با گوشت بپزم چه با مرغ ،گندم خیس خورده رو با گوشت (مرغ) با یه پیاز کوچولو و آب تقریبا زیاد میذارم بپزه تا حسابی خودشو باز کنه! (چی باید بگم اینجا؟ ) و گوشت بپزه بعد گوشتو خارج می کنم ریش ریش میکنم یه مقدار واسه تزیین کنار، بقیه شو میریزم دوباره تو قابلمه و بعد یه کم نمک اضافه میکنم (مقدار این نمکه مهمه چون حلیم قراره بعدا شیرین شه نباید طعمش محسوس باشه اما اگه بی نمکم باشه بسی بی مزه میشه!) روی گاز با گوشت کوب برقی حسابی می کوبم جوری که تقریبا صاف شه (گاهی موقع پخت یه قرص عصاره هم اضافه میکنم!آخه همسر من با نمک می خوره) و بعد اینو با کره ی آب شده می خوریم



    اینم یه تزیین کاملا هول هولکی (همسرم با نمک می خوره! بنابراین نتونستم پودر پسته و .. بریزم)



    ayd, کیجا, Negara و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  9. #8

    Re: حلیم ..غذایی آسان

    راز و رمز هاي هليم

    نويسنده: الهه آذري




    مواد لازم:

    گندم پوست کنده (مرغوب و سفيد): 700 تا 500 گرم
    نخود (در صورت تمايل): 150 گرم
    گوشت گوسفند با استخوان: 300 تا 500 گرم
    پياز: 1 عدد بزرگ
    شکر و نمک: به ميزان لازم
    دارچين: 2 قاشق سوپ خوري
    کره يا روغن حيواني مرغوب: به ميزان لازم
    طرز تهيه:

    گندم و نخود را از شب قبل جداگانه خيس کنيد. پوست نخود ها را تا آنجا که امکان دارد با دست گرفته و آن ها را همراه با گوشت و پياز آب پز کنيد. آن چنان که در آخر پخت 2 تا 3 ليوان آب داشته باشد. گندم ها را نيز با 10 تا 12 ليوان آب بپزيد. گندم ها را بعد از سرد شدن چرخ کنيد. در صورت استفاده از نخود آن ها را نيز از آب گوشت خارج کرده و چرخ کنيد. مخلوط گندم و نخود چرخ شده را با 5 تا 6 ليوان آب ولرم مخلوط کرده و از آبکش سيمي رد کنيد تا مايه ي هليم صاف و يکدست شود. گوشت را از آب آن خارج کرده و استخوان ها و رگ و ريشه ي اضافي گوشت را بگيريد و با گوشت کوب بکوبيد. سپس در قابلمه اي که کمي از گنجايش کل مواد بزرگتر باشد گوشت، گندم، نخود و آب گوشت که از صافي رد کرده ايد را به اندازه اي که غلظت آن به اندازه ي ماست روان شود، اضافه کنيد سپس کمي نمک اضافه کنيد و روي آتش گذاشته و با قاشق چوبي آن را هم بزنيد تا وقتي که مايع هليم به جوش آيد. تمام مدت بايد مواد را هم بزنيد تا ته نگيرد. بعد از جوش آمدن مي توانيد مراقب باشيد و چند دقيقه يکبار هم بزنيد تا به غلظت مناسب برسد و آب از آن جدا نشود. براي امتحان مي توانيد مقداري از آن را در بشقاب بريزيد و غلظت کشدار بودن آن را تست کنيد. اگر هليم شل بود مي توانيد آتش زير هليم را کمي زياد کنيد ولي بايد مداوم آن را هم بزنيد تا ته نگيرد بعد از حاضر شدن مي توانيد آن را در ظرف مناسب ريخته و روي آن را در صورت تمايل با شکر و دارچين و روغن تزيين کنيد (در بعضي از شهر ها بخصوص (استان خراسان) هليم را با قيمه و نمک سرو مي کنند که در آن صورت بايد دارچين و شکر را حذف کرد و در بعضي از شهر ها با نمک خورده مي شود.
    راز و رمز

    1- گندم هليم بايد از نوع مرغوب و سفيد باشد که رنگ هليم تيره نشود.
    2- از بلغور گندم نيز مي توان استفاده کرد ولي بايد آن را کاملاً پاک کرد تا ريگ يا گندم سفت و غيره در آن نباشد. البته بلغور هم بايد از نوع مرغوب و سفيد باشد و مطمئن باشيد که بلغور گندم است نه جو.
    3- گوشت هليم بهتر است از سر دست گوسفند باشد و آن را تکه کنيد و درسته بپزيد تا ريش ريش آن کوتاه نشود.
    4- در هليم پزي ها از گوشت قلوه گاه و گردن نيز استفاده مي شود. در منزل هم مي توان از اين نوع گوشت استفاده کرد ولي هليم چرب و سنگين مي شود.
    5- در صورتي که گوشت هليم چرب بود و مي خواستيد کم چرب تر باشد بايد آب گوشت را براي چند دقيقه در فريزر گذاشت و روغن را براي چند دقيقه در فريزر گذاشت و روغن روي آب آن را جدا کرد و از آبگوشت کم چرب استفاده کرد.
    6- گوشت هليم را فقط بايد کوبيد و نبايد چرخ کرد يا در غذاساز ريخت چون کشدار بودن هليم کم مي شود.
    7- هليم بايد کم نمک باشد ولي بي نمک نباشد چون بي مزه مي شود و مزه ي آب مي دهد .
    8- اگر بخواهيم هليم کمي دانه دار باشد (که در اکثر شهرستان ها اينگونه است) يا فقط مقداري از گندم پخته و چرخ شده را از صافي بگذرانيم و يا تمام آن را بعد از چرخ شدن با گوشت مخلوط کنيد.
    9- اگر از نخود استفاده مي کنيد و گندم و نخود را از صافي رد مي کنيد مي توانيد پوست نخود را نگيريد چون بعد از صاف کردن پوست آن همراه با سبوس گندم گرفته مي شود.
    10- براي هم زدن هليم حتماً بايد از قاشق چوبي استفاده کنيد، چون راحت تر و روان تر هم مي خورد.
    11- به کفگير چوبي هليم پزي تُخماق مي گويند.
    12- براي هليم خانگي بعد از مخلوط کردن گوشت کوبيده و گندم و نخود (در صورت تمايل) و آب گوشت و اندازه کردن آب آن مي توان از گوشت کوب برقي براي راحت تر کردن کار استفاده کرد.
    13- براي پخت هليم با گوشت بوقلمون و يا مرغ نيز روش پخت همان روش پخت گوشت گوسفند مي باشد که فقط براي پخت از يک تکه دارچين درسته استفاده کنيد تا گوشت بوقلمون خوش بوتر شود و مزه ي بهتري بدهد.
    14- براي تهيه ي هليم شير، گندم يا بلغور گندم را در شير خيس کرده و پخته و طبق دستور آن را بپزيد.
    15- براي تهيه ي هليم برنج به جاي گندم از برنج و يا آرد برنج استفاده مي شود، نوعي هليم است که در قديم رواج داشته و براي افرادي که منع مصرف گندم دارند مناسب مي باشد.
    16- هليم بادمجان، با گوشت و بادمجان کبابي يا کم سرخ شده و پياز داغ و کشک تهيه مي شود.
    17- براي پختن هليم سبک تر مي توان مقدار گندم را زياد تر و يا گوشت را کمتر کرد.
    18- براي آرايش روي هليم ( بسته به ذائقه) مي توان از:
    الف- شکر، دارچين و روغن
    ب- قيمه لپه دار يا بدون لپه
    پ- گوشت بوقلمون، شکر، دارچين و روغن
    ت- گوشت بوقلمون، روغن، نمک، فلفل و دارچين
    ث- قيمه با نخود (قيمه يزدي)
    ج- شکر، دارچين، روغن و نخود استفاده کرد.
    نکته:

    1- هر دو املاي حليم و هليم رايج است.
    2- در مورد هليم مي توانيد به مجله ي شماره ي 21 صفحه ي 52 نيز مراجعه کنيد.

    منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47
    http://www.rasekhoon.net/article/Show-52169.aspx
    ayd, Nicole68, mitra40 و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

صفحه 1 از 30 123411 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما