نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree71Likes

موضوع: سس سفید-بشامل سس

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 16
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    alalh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۱۴
    محل سکونت
    تهران پر از دود
    نوشته ها
    72
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    108
    پسند کرده
    11

    Re: سس سفید - ( بشامل سس )

    نقل قول نوشته اصلی توسط jila-nice
    برای سس سفید از چه آردی باید استفاده کرد؟
    من توی خونه آرد گندم دارم. میشه ازش استفاده کرد؟

    یه سوال دیگه اینکه این سس چه طعمی باید داشته باشه؟ من یه بار درست کردم حالم داشت از طعمش به هم می خورد نمیدونم چرا انقدر بدمزه شده بود:(
    عزیز برای سس سفید از آرد گندم الک شده همون آرد های بسته بندی که تو مغازها هست مثل 000 استفاده میکنن من یه کتاب دارم که نزدیک 270
    نوع سس از کشورهای مختلف برای انواع غذا نوشته من سسهایی که طبق اون درست کردم عالی در اومدن برای سس سفید این طور نوشته 40 گرم آرد 40 گرم کره 500cc شیر نمکو فلفل -کره را در ماهی تابه آب میکنیم آرد را اضافه و به کمک یه قاشق چوبی خوب مخلوط میکنیم شیر را در حال همزدن کم کم اضافه میکنیم همچنان هم میزنیم تا به غلظت فرنی برسه بعد شعلرو خاموش کرده نمک و فلفل رو بهش اطافه میکنیم این سس برای اسفناج پخته عالیه و همچنین لازانیا و سوپ جو من خودم برای سوپ جو بهش خامه هم اضافه میکنم البته بعد از خاموش کردن شعله . تو جاهای دیگه خونده بودم که خامه هم از مواد اصلیشه ولی به نظرم سلیقه ایه چون چربیشو خیلی بالا میبره وبرای بعضی غذاها خوبه
    در مورد طعمش به نظر من مزه ماست خامه ای رو میده
    Andrew, seti, انوشه جون و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    خدایا من در کلبه فقیرانه خود چیزی دارم که تو در عرش کبریایت نداری

    من چون تویی دارم تو چون خود نداری

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    ستاره
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۸
    نوشته ها
    4,892
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    11787

    Re: سس سفید - ( بشامل سس )

    دوستان يه سوال

    سس سفيدي كه من با همين روش درست ميكنم كمي طعم شيرين شير توش حس ميشه

    برا همين بهش ابليمو و نمك بيشتري ميزنم

    نميدونم من اشتباه درست ميكنم يا اينكه بايد همين طعم رو داشته باشه
    انوشه جون, باران67 و *شمیم* این نوشته را پسندیده.

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    faranbanoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    390
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    322
    پسند کرده
    545

    Re: سس سفید - ( بشامل سس )

    مواد لازم برای سس بشامل:

    شیر هموژنیزه : ۵۰۰ گرم
    پیاز : ۵۰ گرم
    آرد سفید : ۱ قاشق سوپخوری
    کره : ۳۷.۵ گرم
    نعناع : ۱۰۰ فنجان*

    طرز تهیه

    پیازها را خیلی ریز خرد کرده با ربع سیر کره مخلوط کنید. شیر را جوشانیده نصف آن را گرم گرم روی پیازها بریزید و نمک و فلفل و سپس جوز هندی و برگ های معطر را با آن مخلوط کنید و تا ده دقیقه زیر آتش ملایم بپزید. آنگاه مخلوط مزبور را از الک نرم گذرانده بقیه کره را در قابلمه آب نموده آرد را کمی در آن سرخ کرده، باقی مانده شیر را کم کم با آن مخلوط کنید و مجدداً روی آتش بگذارید تا ۱۰ دقیقه بجوشد.

    منبع :پخت و پز
    Andrew و باران67 این نوشته را پسندیده.

  5. #12
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6731
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    نام: bechamel.jpg نمایش: 1119 اندازه: 94.1 کیلو بایت

    نام: Bechamel2.jpg نمایش: 1104 اندازه: 60.8 کیلو بایت
    عکسها از نت هستش

    همونطور که تو ص قبل هم فرق سس بشامل رو گفته بودم، اوایل واسه درست کردن بشامل پیاز رو با کره تفت میدادم و کمی نعناع و بقیه افزودنی ها و اندازه ها و کارهاش مثل سس سفید بود

    بعدترش دیدم روش دیگه ای هم وجود داره که پسندیدم :) اینکه یک دو برگ جعفری یا 1 برگ بو و دونه فلفل نسابیده و نصف یه پیاز رو (واسه 250 300 میلی لیتر شیر) میریزن تو شیر و میذارن رو حرارت تا به نقطه جوش برسه بعد زیرشو خاموش میکنن و 20 دقیقه بهش استراحت میدن (روشو میشه پوشوند)، بعد هم شیر رو از صافی رد میکنن و بقیه ی مراحل میشه مثل سس سفید

    اما الان دیگه بشامل رو تنبلونه تر هم میدرستم به سس سفیدم علاوه بر پودر فلفل سفید و رنده جوز هندی، پودر پیاز میزنم :)) شاید نشه اسمش رو بشامل گفت اما روش بالا خود خود بشامله اگه دوست دارید

    اندازه های من واسه سس سفید اینه:

    شیر / 250 تا 300 میلی لیتر
    کره / 15 گرم یا 1 ق غ
    آرد / 15 گرم یا 1 ق غ سر پر
    خامه / 1 ق غ (میدونم تو دستور اصلی نیست اما من همیـــــــــشه میزنمش :) )
    افزودنی های بالا

    برای آماده کردن سس سفید هم کره رو توی قابلمه ی کوچیکی بریزید و ذوب که شد 1 ق سر پر آرد توش بریزید و هم بزنید و یکم آرد رو تفت بدید، ما قراره سس سفید داشته باشیم پس نیازی به سرخ شدن آرد و تغییر رنگش نیست فقط میخوایم کمی بوی خامی آرد رو بگیریم پس چندتا زیرو رو کردنش کافیه، بعد آروم آروم شیر رو در حال هم زدن بهش اضافه میکنیم تا گلوله تشکیل نشه و همینطور با حرارت ملایم و همزدن مداوم میذاریم غلیظ شه (غلظتشو تو عکس میبینید) بعد از روی حرارت بر میداریم و بهش خامه و نمک و جوز هندی رندیده و فلفل سفید میزنیم (فلفل سفید به این خاطره که رنگش سفید بمونه اگه مهم نیس همون فلفل سیاه بریزید ) تا یه مدت بعد از اینکه از حرارت بر میدارید هم، هم بزنید تا یکم از حرارت بیفته و نبنده، اگه نمیخواید رویه ببنده روشو دقیقا چسبیده به سطح سس پلاستیک بکشید. البته چون معمولا بعد از درست کردنش استفاده میکنیم نیازی نیست، چون حجمش کمه توی ظرف کوچیک یا شیر جوش بریزید،
    من توی مایکروویو درست میکنم و معمولا دوبرابر دستور.
    Behjat, m1361, *مریم* و 10 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    نوشته ها
    126
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    259
    پسند کرده
    279
    بله درسا جان همون خامه صبحانه است
    نقل قول نوشته اصلی توسط درسا 67 نمایش پست ها
    یک سوال مبتدیانه:
    خامه ای که به سس اضافه میکنین همین خامه صبحانه اس یا چیز دیگه؟
    تازه کاری و هزار دردسر
    انوشه جون, aydaa و باران67 این نوشته را پسندیده.

  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    homaii آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۷/۲۵
    نوشته ها
    657
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    4191
    پسند کرده
    3648
    سلام خانمای هنرمند
    منم همیشه مثل همه شما سس سفید یا بشامل می درستیدم دیشب تا نصف گراتن سیب زمینی رو پزونده بودم که یادم اومد آرد سفید برای سس ندارم و از اونجایی که وسط آشپزی نمیشه رفت بیرون با آرد ذرت سسموکه زرد یا کرمی شد درست کردم جای سس سفید به نظرم از آرد سفید خوشمزه تر شد.خودم خیلی دوس داشتم

  8. #15
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,152
    نوشته های وبلاگ
    898
    میزان امتیاز
    2021
    پسند شده
    86498
    پسند کرده
    75740

    ویترین مدال ها

    سس سفید (فرانسه)

    برگرفته از کتاب مستطاب اشپزی:


    2 پیمانه شیر
    1 پیاز کوچک رندیده
    3 قاشق آرد سفید
    3 قاشق کره
    اندکی فلفل قرمز، ساییده
    نمک
    این سس را فرانسوی*ها بشامل (Bechamel) می*نامند و این کلمه گویا نام استاد آشپزی است که آن را ابتکار کرده است، در جاهای دیگر بیشتر به نام س سفید شناخته می*شود، اگر چه خود فرانسوی*ها سس سفید بشاملی است که در آن به جای شیر یا خامه آب قلم یا آب مرغ یا آب ماهی به کار رود. گاهی هم شیر را به یکی از این آبها اضافه می*کنند. بنابراین تمایز میان سس سفید و بشامل به یک فنجان شیر بند است.
    دستور زیر در واقع پایه سس سفید است. این پایه را می*توان با اضافه کردن پیازچه، سیر، سیر سبز، جعفری، گشنیز و انواع ادویه تنوع داد. حتی می*توان با کمی زعفران یا خمیر اسفناج آن را به سس زرد یا سبز مبدل کرد.
    کره را در یک دیگچه داغ کنید، پیاز را در آن بریزید و بچرخانید. پیش از آن که پیاز رنگ بگیرد آرد را اضافه کنید و بچرخانید. پیش از آنکه آرد رنگ بگیرد شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید.
    شعله را پایین بکشید و بگذارید سس 8-10 دقیقه ریز جوش بزند (مواظب باشید سر نرود). سپس نمک و فلفل بپاشید هم بزنید و بر دارید.
    سس سفید را به صورت گرم یا سرد می*توان سر سفره گذاشت.
    چنان که اشاره شد، می*توان به جای شیر آب قلم یا مرغ یا ماهی یا آمیزه*ای از شیر و یکی از اینها به کار برد. همچنین می*توان به جای شیر خامه به کار برد.
    اگر سس پس از سرد شدن سفت از کار درآمد، می*توان با کمی شیر یا آب آن را روی آتش ملایم شل کرد.



    سس سفید با میگو
    به سه پیمانه سس سفید 3-4 دانه میگوی پخته ساطوری و اندکی فلفل قرمز ساییده اضافه کنید و 5-6 دقیقه روی آتش کم بجوشانید.


    سس سفید با کاری
    یک پیاز کوچک رندیده را در یک قاشق کره روی آتش ملایم 2-3 دقیه تفت بدهید، سپس 1 قاشق مربا خوری گرد کاری را به آن اضافه کنید، بچرخانید و بردارید. این مایه را به یک پیمانه سس سفید اضافه کنید و روی آتش کم بگذارید.
    زرده تخم مرغ را در یک پیمانه خامه بزنید سپس به سس سفید اضافه کنید و روی آتش کم کم هم بزنید تا غلیظ شود. پیش از آن که سس به جوش بیاید بردارید و بگذارید خنک شود.



    سس سفید با خیارشور
    به یک پیمانه س سفید یک قاشق خیارشور ساطوری و یک قاشق جعفری ساطوری اضافه کنید و هم بزنید.
    این سس را با سبزی*های دیگر هم می*توان درست کرد.



    سس سفید با سیر
    به یک پیمانه سس سفید 1-2 قاشق ساقه سیر سبز ساطوری اضافه کنید و هم بزنید.



    سس سفید با خردل
    به یک پیمانه سس سفید یک قاشق چایخوری خمیر خردل اضافه کنید و هم بزنید.



    سس سفید با قارچ
    1 پیمانه قارچ ساطوری را در یک گردو کره 5-4 دقیقه روی آتش ملایم تفت بدهید. به دو پیمانه سس سفید اضافه کنید و هم بزنید.



    سس سفید با مهیاوه
    1 قاشق مهیاوه را به یک پیمانه سس سفید اضافه کنید و هم بزنید.
    *شمیم*, (ziba), sita-golam و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  9. #16
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,152
    نوشته های وبلاگ
    898
    میزان امتیاز
    2021
    پسند شده
    86498
    پسند کرده
    75740

    ویترین مدال ها

    سس بشامل

    به نقل از شف طیبه ی عزیز:



    سس بشامل Béchamel sauce و یا سس سفید یکی از سسهای بسیار معروف و بسیار خوشمزه دنیاست که چون خیلی کاربردیه من جدا پستش میکنم که سریع بتونید هر بار بهش رجوع کنید. این سسیه که ما حالا حالاها باهاش سر و کار داریم پس خوب تمرین کنید و توش تبحر پیدا کنید. من شخصا معتقدم که کسی که به عمرش بشامل ندیده و استادی هم کنار دستش نبوده حداقل باید سه بار درستش کنه تا یه بشامل خوب از آب دربیاره. یعنی بار سومه که دستتون میاد کی باید از روی حرارت برش دارید و کی به غلظت کافی رسیده!
    سس بشامل مادر سسهای فرانسوی به حساب میاد! و در غذاهای ایتالیایی هم کاربرد زیادی داره. معروفترینش که همه ایرانیها اسمش رو شندیدن "لازانیا" است. سس بشامل، بیس "سس مُرنِی" Mornay sauce هستش که در واقع به بشامل پنیر اضافه میشه.
    خب بریم سروقت رسپی... فقط توجه داشته باشید که این مورد رو حفظ کنید که همیشه مقدار کره و آرد توی سس بشامل برابره. این یادتون بمونه دیگه همیشه میتونید راحت مقدار سس رو به نسبت موادتون تنظیم کنید.




    آرد سفید 2 ق غ



    کره 2 ق غ



    شیر 2 لیوان



    فلفل سفید و نمک



    پنیر چدار ½ لیوان







    حتما باید آرد سفید استفاده کنیم و با آرد گندم نمیشه چون رنگش تیره میشه. کره و آرد رو با ویسک تفت میدیم . یعنی باید حتما ویسک باشه تا مطمئن شیم که گلوله نمیشه. یکی دو دقیقه تفتش میدیم ولی نه بیشتر چون نمیخوایم رنگش طلایی بشه. قراره سس "سفید" درست کنیم!






    شیر باید حتما حتما حتما کاملا گرم باشه. اگه گرم نباشه سستون گلوله گلوله میشه...رد خور نداره! حالا شیر رو کم کم به خمیر اضافه میکنیم. و حتما سریع و مرتب با ویسک هم میزنیم. و حتما هم مواظب باشید که حاشیه های ظرف رو هم خوب هم بزنید که ته نگیره. خیلی مهمه. از کنارش به هیچ عنوان تکون نمیخورید!







    حالا اجازه میدید که جوش بیاد. جوش که اومد شروع به غلیظ شدن و سفت شدن میکنه. ( توی رسپی ها میگن "هم بزنید تا زمانی که سس به غلظت برسه" این مسخره است چون تا جوش میاد غلیظ میشه . و این کمکی به ما نمیکنه. من اینطوری توضیح میدم...) بعد از اینکه جوش اومد شعله رو کم میکنیم و میذاریم یک دقیقه دیگه هم بپزه.



    تا اینجا بیس سس سفید ما آماده است. اگه مایلید میتونید نمک و فلفل و جوز هندی بهش اضافه کنید. ولی همینجوری هم میشه با غذاهای مختلف ترکیبش کرد.








    حالا پنیر چدار رنده شده رو بهش اضافه میکنیم. اینجاست که دیگه طعمش رویایی میشه ( یعنی از نظر من! چون عاشق این سس هستم و خالی خالی هم میخورمش!) چون سس هنوز حرارت داره خودش باعث ذوب شدن پنیر میشه.








    من سعی کردم با این عکس و عکس بعدی میزان غلظتش رو نشونتون بدم











    چون میدونم شما چدار گیرتون نمیاد... از پارمزان یا گودا یا ماتزارلا استفاده کنید.







    در اینجا من فلفل سفید رو هم اضافه کردم. که دونه هاش رو توش میبینید. میتونید تیکه های گوشت و یا جعفری هم توش بریزید و روی پاستا یا غذاهای دیگه سرو کنید
    (ziba), najmehkhatoon و pink girl این نوشته را پسندیده.

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما