نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree3164Likes

موضوع: شله زرد

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 610
صفحه 1 از 77 123411 ... آخرینآخرین
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    10
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    24
    پسند کرده
    0

    شله زرد

    مواد لازم:

    برنج : 250 گرم
    شكر: 500 گرم
    زعفران : نصف استکان
    گلاب : يك فنجان
    خلال بادام :50 گرم
    خلال پسته : مقداری


    برنج را 12 ساعت قبل از پختن خوب بشوييد و با 4-5 ليوان آب بگذاريد برنج خيس بخورد.
    5/1 لیتر آب را در قابلمه متوسطي ريخته و بگذاريد جوش بيايد، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنيد تا بجوشد. كف روي آن را با كفگير برداريد و مرتب برنج را به هم بزنيد تا ته نگيرد. شعله را ملايم كنيد تا برنج بپزد. بعد شکر و بعد گلاب و بعد زعفران را اضافه کرده؛ خلال بادام را شسته، يك ساعت خیس کرده و به شعله زرد اضافه كنيد. چون شعله زرد معمولاً زود ته مي گيرد، بعد از اضافه كردن شكر بايد مرتب هم بزنيد تا ته نگیرد. اگر احساس كرديد شعله زرد شما كمي سفت شده، مي توانيد كمي آب جوش به آن اضافه كنيد و با شعله ملایم میگذاریم تا شعله زرد خوب بپزد . شعله زرد آماده شده را در ظرفی كشيده و بعد از ده دقيقه سطح آن را با خلال پسته و خلال بادام و دارچين تزئين كنيد و بگذاريد خنك شود.
    باران67, mitra40, monir11 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #2
    مدیر بازنشسته
    aram_khp آواتار ها
    آرام خسروپناهی
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,084
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    1290
    پسند کرده
    219

    Re: شله زرد


    شله زرد قالبی:
    همه چیز مثل شله زرد معمولی هستش ولی داخل موادش به نسبت موادتون 1 تا چند قاشق پودر ژلاتین اضافه کنید
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    سهم ما از گل سرخ ، یک بغل شادی و آرامش توست

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    نوشته ها
    41
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    26
    پسند کرده
    26

    Re: شله زرد

    با اجازه آرام عزیز :43:
    محبوبه جون من اینو از یکی از خانومهای هنرمند هنر آشپزی یاد گرفتم
    شما برای قالبی کردن شله زرد به ازای هر نیم کیلو برنج یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین رو در مقداری آب به حالت بن ماری ذوب میکنی و وقتی شله زرد رو از روی حرارت برداشتی با آن مخلوط می کنی و تو قالب میریزی :love:

  4. #4
    مدیر بازنشسته
    aram_khp آواتار ها
    آرام خسروپناهی
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,084
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    1290
    پسند کرده
    219

    Re: شله زرد

    سلام خانومای گل . راستش مامان من اینو بطور کاملا غیر تخصصی درست کرده ;;) و اصلا از روش بن ماری و اینا استفاده نکرده ... فقط در اواخر پخت 2-3 تا قاشق پودر ژلاتین رو با کمی آب مخلوط کرده و توی شله زرد ریخته ... ولی نتیجه اش خیلی خوب بود
    سهم ما از گل سرخ ، یک بغل شادی و آرامش توست

  5. #5

    Re: شله زرد

    تزئین شله زرد
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    محل سکونت
    http://liliangol.blogfa.com
    نوشته ها
    46
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    174
    پسند کرده
    0

    Re: شله زرد

    این هم شله زرد قالبی من
    برای این مقدار شله زرد حدود بیست گرم ژلاتین استفاده کردم






    [HR]

    مواد لازم :این مقدار مواد برای این حدود ۸ نفر کافیه
    برنج :یک لیوان
    شکر :سه ونیم لیوان
    گلاب :یک لیوان ونیم
    هل :۶ گرم
    زعفران :نصف قاشق چای خوری
    خلال بادام :۷۰ گرم
    ژلاتین :۲۰ گرم (معادل دوقاشق غذا خوری پر )
    خلال پسته و بادام ودارچین :به مقدار لازم برای تزیین
    طرز تهیه :
    دوستان عزیزم ابتدا شله زرد را طبق توضیحات دراینجا درست می کنیم .
    این توضیح را اضافه کنم که معمولا نسبت برنج به شکر یک به سه هست ولی من چون ژلاتین به آن اضافه کردم شکر را بیشتر ریختم .

    چند تا از دوستان گلم مراحل آماده کردن ژلاتین را را می خواستن از نزدیک ببینند که به این ترتیب هست
    ابتدا پودر ژلاتین را باکمی آب سرد مخلوط می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کنه واز ظرف جدا بشه .
    سپس آن را روی بخار کتری می گذاریم تا با حرارت غیر مستقیم آب بشه وحالت شفاف پیدا کنه .اگه طی آب شدن کمی سفت بود می تونیم مقداری آب جوش به ان اضافه کنیم تا روان بشه .
    وقتی زیر شله زرد را خاموش کردیم مایع ژلاتین را به آن اضافه می کنیم وخوب به هم می زنیم
    قالب را کمی خیس می کنیم فقط در حدی که مرطوب باشه نه اینکه آب داخل قالب باشه .وسپس شله زرد مخلوط شده با ژلاتین را در قالب می ریزیم
    قالب را وقتی کمی خنک شد حدود ۵-۶ساعت در یخچال قرار می دهیم وبعد در ظرف مورد نظر بر می گردانیم .برای برگرداندن مثل دسر ها رفتار می کنیم .ابتدا با نوک چاقو اطراف دسر را آزاد می کنیم وسپس حدود سی ثانیه در آب گرم فرو می بریم وسپس بر می گردانیم .می تونیم شله زرد قالبی را در قالبهای کوچک یک نفره هم درست کنیم .



    http://liliangol.blogfa.com/post-71.aspx
    efil این نوشته را پسندیده.
    به مطبخ رویا خوش آمدید
    liliangol.blogfa.com

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۱
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    38
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    70
    پسند کرده
    0

    Re: شله زرد

    به به دوستان عزیزم شله زردهاتون خیلی خوشگل شده کلی ایده گرفتم

    من هم شله زرد رو به روش زیر تهیه میکنم:

    مواد لازم[JUSTIFY][/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]برنج : 250 گرم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شکر: 750 گرم [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]( نسبت شکر و برنح همیشه 3 یه 1 هست اگه اجازه بدید برنج خوب وابره ! همین مقدار شکر مناسبه ولی نه اگه برنج کمی درشت تر بود شکر رو کمتر کنید )[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]خلال بادام: یک پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]گلاب یا عرق شاهسبرم : نصف پیمانه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]زعفران: به میزان لازم[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]رنگ غذائی : خیلی کم ( میتونید استفاده نکنید )[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] موا د لازم برای تزئین [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]دارچین [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]پودر گل محمدی[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]انواع مغزها[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] طرز تهیه [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]برنج رو حداقل 24 ساعت قبل با آب و کمی رنگ غذا خیس کنید ( میتونید رنگ غذا رو استفاده نکنید ) بعد آب برنج رو خالی کنید ، توی قابلمه آب رو بجوشونید بعد ازجوشیدن برنج رو بهش اضافه کنید همین که برنج پخت حرارت رو کم کنید وخیلی کم زعفرون بهش اضافه کنید ( قسمت قابل ملاحظه زعفرون دراواخر پخت اضافه میشه ) و بعد اجازه بدید تا برنج حسابی شکفته بشه ، گاهگاهی هم بزنید تا ته نگیره ، من دوست دارم برنج تاجائی که امکان داره حل بشه اما بعضی ها برنج درشت تررو ترجیح میدهند این مساله کاملا سلیقه ایه ، وقتی پخت برنج به میزان دلخواه رسید شکر و زعفرون رو اضافه کنید ومدام هم بزنید ؛ غلظت شله زرد نه اون قدر باید شل باشه که آبکی بشه ( در این صورت نمیتونید شله زرد رو زیاد نگه دارید چون آب می اندازه ) نه او قدر سفت باشه که بعد ازخنک شدن بشه برش زد! وقتی غلظت شله زرد به میزان دلخواهتون رسید گلاب یا عرق و بادام رو بهش اضافه کنید هم بزنید و ازرو گاز بردارید بلافاصله تو ظرفها ی مخصوص بریزید و اجازه بدید کاملا خنک بشه بعد به دلخواه تزئین کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]نکته اول : من ازبرنج صدری برای شله زرد استفاده میکنم[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]نکته دوم : قبل از خنک شدن کامل شله زرد ظرف ها رو جابجا نکنید چون آب میندازه.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]نکته سوم: بعضی ها تو شله زرد ، روغن هم میریزند ولی به نظر من روغن ماده کاملا زائدیه![/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]یه توضیحی درمورد شله زرد بدم شاید به نظرتون جالب بیاد:[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]شله زرد درواقع " شیله زرد" بوده ، "شیله" به برنجی گفته میشه که وارفته باشه!بعد به مرور زمان دچار تغییرات آوائی شده و شده " شله زرد" خودمون[/JUSTIFY]

    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    khatoon khabha, سارا دلاور, فندقی و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    کاش دلها آنقدر خالص بودند که دعاها قبل ازپائین آمدن دستها مستجاب میشدند

  8. #8

    Re: شله زرد

    شله زرد نذری (اربعین)
    فاطي جوون این نوشته را پسندیده.

صفحه 1 از 77 123411 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما