مربای بادرنگ
بادرنگ در شمال ایران می روید شبیه بالنگ است اما کوچک تر (به نقل از رزا منتظمی ) اما دیده ام که حتی در شمال هم به اشتباه آنرا بالنگ می نامند
اولین بار بود که این مربا را درست می کردم بچه که بودم مادرم همیشه درست می کرد ومن قرقر می کردم چون بسیار پر زحمت بود وامسال به یاد مادرم انرا درست کردم وبه نظر تستر ها عالی شده بود
مربای بادرنگ
مواد لازم :
بادرنگ
شکر
آهک
سفیده تخم مرغ
طرزتهیه :
ابتدا بادرنگ ها را شسته وقبل از خورد کردن یک روز تمام در آب می گذاریم
روز دوم بادرنگ ها را بطور مساوی خورد می کنیم (ترشی آن باید کاملا گرفته شود )
سپس به مدت 48 ساعت (دوروز ) آن را در آب آهک می خوابانیم
توجه :برای هر لیتر آب ؛ یک قاشق آهک استفاده کنید .اول آب و آهک را حل کرده سپس بادرنگ را درآن می ریزیم.
در طی این دوروز روزی 3 بار آب وآهک را عوض کنید
توجه : وقتی که آب کاملا روشن شد موقع عوض کردن آب وآهک است)
بعد ده الی 12 ساعت بادرنگ ها را در آب سرد قرار دهید وبگذارید بماند پس از چند ساعت آبش را خالی کنید این کار را سه الی 4 بار تکرا رمی کنیم
سپس بادرنگ ها را وزن کرده هرجند کیلو باشد میزان شکر یک کیلو باید بیشتر باشد.
تهیه شربت مربا :
ابتدا شکر وآب را می گذاریم خوب جوش بیاید (شربت باید نه زیاد غلیظ نه رقیق باشد)بعد از آن سفیده یک عدد تخم مرغ را داخل ظرف ریخته ( این کار برای آن است که ضایعات شکر کاملا گرفته شود ووسط ظرف جمع می شود که پس از آنکه تمام ظایعات به دور سفیده چسبید با یک صافی یا یک قاشق آنرا برداشته ودور می ریزیم)
وقتی شربت خوب قوام آمد بادرنگ ها رادر آن ریخته می گذاریم بجوشد نزدیک به 45 دقیقه –یا اینکه با انگشت کمی فشارداده اگر کمی نرم شده بود از روی اجاق برمی داریم –پس از اینکه خوب سرد شد آنرا در شیشه می ریزیم.