نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
مشاهده RSS Feed

malihejoon773

کیک شکلاتی

به این مطلب امتیاز بدهید
سلام دوستان

من اومدم با آموزش یک کیک موزی و شکلاتی که اصلا خیس و نرم و خمیر نیست. بافت سبک و پوک و ابری داره و تمیز برش میخوره.



کره نداره. روغن مایعش هم خیلی خیلی کمه. شکلات هم نداره. هم مقرون به صرفه هست و هم کم کالری و هم بسیار لذیذ.

با وجود نداشتن شکلات رنگش تیره هست . و طعم و بوی قوی شکلات و موز میده.

موزهای لهیده و سیاه هم برای این کیک بسیار مناسبند و میشه به این شکل از شر موزهای له شده و مونده خلاص شد.

همزن برقی لازم نداره و به سرعت خمیر کیکش آماده میشه و احتیاج به هیچ نوع استعدادی در امر شیرینی پزی نداره. (جسارت نباشه خودم رو عرض میکنم و گرنه دوستان که همه ماشالله هنرمندند).

خلاصه که توصیه ی اکید میکنم این کیک رو بپزید و از کم کالری بودنش و لذیذ بودنش و تلخ و تیره بودنش و بوی خوش موزش لذت ببرید.

چون اگر درست نکنید یک کیک بهشتی رو از دست دادید

1 پیمانه (200) گرم شکر سفید دانه ریز

1 پیمانه (130 گرم) آرد سفید

1/3 پیمانه (35 گرم) پودر کاکائو

3/4 قاشق چایخوری بیکینگ پودر . ( 3/4 یعنی 3 تا 1/4 ق چ) (3 گرم)

3/4 قاشق چایخوری جوش شیرین (قابل جایگزینی . توضیح میدم)

1/4 قاشق چایخوری نمک

1 تخم مرغ درشت

1/2 پیمانه موز رسیده ی له شده ( حدود 1 موز با سایز متوسط)

1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) آب گرم

1/4 پیمانه ( 60 میلی لیتر) شیر

1/4 پیمانه (60 میلی لیتر) روغن مایع بدون عطر و بو

3/4 قاشق چایخوری اسانس مایع وانیل


قبل از شروع به کار توضیح بدم که موز هرچه بیشتر رسیده باشه برای این کیک مناسب تره. یعنی موزهای مجلسی و سفت کیک رو خوشمزه نمیکنه. موز نرم و له و کاملا رسیده. یعنی پوستش کاملا خال خال و تیره باشه اما موز درونش نرم و رسیده و شیرین باشه.


قبل از شروع به کار فر رو روی دمای 180 درجه ی سانتی گراد یا 350 درجه ی فارنهایت قرار بدید تا کاملا گرم بشه.

بعد قالب کیک رو آماده کنید. میتونید از قالب کاپ کیک استفاده کنید. که یک قالب 12 تایی نیاز هست.

یا میتونید مثل من از قالب گرد با سایز 23 سانتی متر استفاده کنید.

کف قالب رو کاغذ روغنی بندازید و روی کاغذ و دیواره های قالب رو هم کمی چرب کنید.




برای درست کردن این کیک نیازی به همزن برقی نیست و میتونید با همون همزن دستی کار کنید.

اول باید مواد خشک رو آماده کنید.

همیشه باید پودر کاکائو رو الک کنید. در این کیک مجازید آرد رو الک نکنید اما چودر کاکائو حتما باید الک بشه. چون توش تکه های لامپی داره و این تکه ها باید با الک کردن باز بشه. این نکته مهمه.

پس اول پودر کاکائو رو الک میکنیم.



بعد با سایر مواد خشک شامل آرد و شکر و بیکینگ پودر و نمک و جوش شیرین ویسک میکنیم تا کاملا مخلوط بشه.



در این کیک مجازید جوش شیرین رو با بیکینگ پودر جایگزین کنید. اگر از جوش شیرین استفاده کنید در نهایت کیک شکلاتی مون ته رنگ قرمز خواهد داشت که بسیار زیباست.

اما اگر زیبایی رو فدای سلامت میکنید میتونید با بیکینگ پودر جایگزینش کنید. اما دیگه اون رنگ قرمز زیبا رو نداریم. من در این کیک جایگزینش کردم تا مطمئن بشم جواب میده.

میتونید در ازای 3/4 قاشق چایخوری جوش شیرین 3 قاشق چایخوری بیکینگ پودر (12 گرم) بریزید به علاوه ی میزان بیکینگ پودری که در دستور هست بریزید. میدونم زیاد میشه اما نه تلخ میشه نه خراب. میزانش دقیقا همین قدره. کمش کنید کیفیت کیک خراب خواهد شد.

در مرحله ی بعد باید پوره ی موز رو با تخم مرغ ویسک کنید تا کاملا یکدست بشه. میتونید موز رو با یک چنگال ساده له کنید و احتیاجی به میکسر یا بلندر نیست.



حالا با سایر مواد تر مخلوطش کنید. مواد تر شامل شیر و روغن مایع و آب گرم و اسانس وانیل .



آب باید کمی گرم باشه. آب سرد یا جوش مناسب نیست. کمی گرم تر از دمای اتاق باید باشه.

در مرحله ی بعد خیلی ساده مواد خیس و خشک رو با هم مخلوط کنید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملا یکدست بشه.

(همونطورکه گفتم خمیر این کیک به سرعت آماده میشه و برای مواقعی که وقت ندارید عالیه.)




توی قالب از پیش آماده شده بریزید و در فر از پیش گرم شده به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که تستر تمیز بیرون بیاد بپزید.

بعد از پخت اجازه بدید کملا خنک بشه. اطرافش رو با چاقو جدا کنید و از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی رو جدا کنید.

میتونید با انواع فراستینگ سروش کنید. بدون فراستینگ هم محشره. این بار من روش گناش ریختم. اما واقعا بدون فراستینگ هم عالیه.



بسیار شکلاتی و موزیه. بافتش هم نرم و ابریه و خیس نیست. در عین کم کالری بودن و راحت درست شدن خیلی خیلی خوشمزه هست.



درست کنید که من تضمین میکنم بهترین کیکی که در تمام طول عمرتون خوردید خواهد بود.

بسیار بسیار خوشمزه هست

منبع :http://www.joyofbaking.com/]
باران67, غزاله77, پرنسس.م و 11 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
دسته بندی ها
دسته بندی نشده

نظرات

  1. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    بهناز جانم

    به به دست شما درد نکنه از هنرمندی شماست که عالی شده.

    نوش جان شما و زن دایی عزیزتون

    خواهش میکنم عزیزم.

    نوش جانتون.
    پرنسس.م این نوشته را پسندیده.
  2. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    نقل قول نوشته اصلی توسط غزاله77
    معلومه خیلی خوشمزستولی ای کاش بیکینگ پودرش کمتر بود تا منم درست میکردم چون ما خونوادگی جوش شیرین و بیکینگ پودر دوست نداریم
    غزاله جون ممنونم شما لطف داری.

    راستش جوش شیرین مضره اما ضرر بیکینگ پودر کمتره . هر فردی قراره یه تیکه ی کوچولو ازش رو بخوره. مشکلی پیش نمیاد.

    با خیال راحت درست کنید و نگران نباشید.
    باران67 و پرنسس.م این نوشته را پسندیده.
  3. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    نقل قول نوشته اصلی توسط غزاله77
    ملیحه جون نمیشه بیکینگ پودر کمتر زد به جاش یه سفیده تخم مرغ بزنم تا پف کنه؟
    ببخشید که هر دفعه هی سوال میکنم آخه ما خانوادگی اگه بیکینگ پودر کیک زیاد باشه دهانمون متورم میشه و زبانمون حالت بدی پبدا میکنه
    عزیزم مرنگ یا سفیده ی زده شده برای پف کردن به شرایط خاصی نیاز داره. که این شرایط در این کیک نیست . متاسفانه با این کار پف کیک بیشتر میخوابه.

    اگر واقعا با بیکینگ پودر مشکل دارید میتونید نصف بریزید. یعنی در ازای 3 قاشق چایخوری بیکینگ پودری که جایگزین جوش شیرین کردید میتونید 1/5 ق چ بریزید. یا حتی 1 قاشق چ بریزید. که به میزان قابل توجهی کم میشه.


    پف کیک کمتر میشه اما کیک خراب نمیشه.


    عزیزم این چه صحبتیه. من در خدمتم. انشالله که مشکل حل بشه و بتونید کیک خوبی بپزید.
    غزاله77 این نوشته را پسندیده.
+ ساخت وبلاگ
عضویت
۱۳۹۲/۰۱/۰۵
محل سکونت
تهران
سن
27
نوشته ها
620
نوشته های وبلاگ
15

محاسبه ي شاخص توده ي بدني

وزن به کيلـو گـرم
قد به سانتي متر

شاخص توده ي بدني
بازه ي وزني مناسب شما