نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
مشاهده RSS Feed

malihejoon773

کیک شیفون - chiffon cake

امتیاز ها: 2 رای ها, 5.00 متوسط.
کیک شیفون پرتقالی که بسیار خوشمزه هست و با درست کردنش تا ساعت ها کل خونه بوی خوش پرتقال میگیره.



بافتی بسیار سبک و پوک و نرم و خوشمزه داره.

6 عدد تخم مرغ درشت (زرده و سفیده جدا)+ یک عدد سفیده ی اضافی

2 و 1/4 پیمانه (225 گرم ) آرد کیک الک شده (آرد کیک یعنی 180 گرم آرد سفید + 45 گرم نشاسته ی ذرت (سفیده و بین انگشتان قرچ قرچ میکنه) ویسک کنید. اگر هم نشاسته ی ذرت ندارید کلا 180 آرد بریزید.)

1 و 1/2 پیمانه (300 گرم) شکر سفید

1 قاشق غذا خوری بیکینگ پودر

1/2 قاشق چایخوری نمک

2 قاشق غذاخوری رنده ی پوست پرتقال

1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) روغن مایع بدون عطر و بو

3/4 پیمانه (180 میلی لیتر) آب پرتقال تازه (از صافی ردش کنید که پالپ نداشته باشه)

1 قاشق چایخوری اسانس مایع .انیل

1/2 قاشق پایخوری کرم تارتار (قابل حذف)

خوب قبل از شروع به کار زرده و سفیده ی تخم مرغ رو از هم جدا کنید و روشون رو ببپوشونید و صبر کنید تا به دمای محیط برسه. (جدود 30 دقیقه)



فر رو روی دمای 170 درجه ی سانتی گراد یا 325 درجه ی فرانهایت قرار بدید تا گرم بشه.

قانونا برای این کیک به دو تا قالب گرد 25 سانتی متری احتیاج دارید.



کفش رو کاغذ روغنی بندازید و به هیچ عنوان قالب و دیواره ها رو چرب نکنید. (مهمه و باید جدی گرفته بشه)
پس به هیچ عنوان هیچ چیز رو چرب نکنید.

حتی اگر از قالب های تفلون استفاده میکنید و میدونید نمیچسبه باید قالب رو یک دور کامل بشورید و خشک کنید تا مطمئن بشید هیچ نوع چربی روی قالب نیست. (تا این اندازه مهمه که چربی روی قالب نباشه)

خوب قبل از شروع به کار 250 گرم از شگر رو برای ترکیب با زرده و 50 گرمش رو برای سفیده اندازه میگیریم.



در یک کاسه ی بزرگ آرد و نشاسته ی ذرت و نمک و بیکینگ پودر و رنده ی پوست پرتقال و با 250 گرم از شکر رو با هم ویسک کنید.



وسط این ترگیب گودال درست کنید و آب پرتقال و روغن مایع و زرده های تخم مرغ رو توش بریزید و ویسک کنید تا ترکیب بشه. (هدف مخلوط شدنه نه اینکه هوا وارد ترکیب بشه. پس زیاد هم نمیزنیم. فقط در حدی که کاملا ترکیب بشه)



حالا باید سفیده ها رو فرم بدیم.

توی یک ظرف خشک و تمیز (عاری از چرب و رطوبت) سفیده های (که به دمای محیط رسیده و سرد نیست) رو مینیم تا به مرحله ی سافت پیک برسه.


سافت پیک یعنی چی؟ یعنی وقتی پره های همزن رو داخل سفیده میکنید و بالا میکشید قله هایی شکل بگیره که ثابت نمی ایسته و خم میشه. مثل عکس زیر.


50 گرم از شکر که اول جدا کرده بودیم رو بهش اضافه میکنید و به همزدن با همزن ادامه میدیم تا به مرحله ی استیف پیک برسه.

استیقف پیک یعنی چی؟ یعنی وقتی پره های همزن رو داخل سفیده میکنید و بالا میکشید قله هایی شکل بگیره و ثابت بایسته. و خم نشه. دقیقا مثل عکس زیر



این سفیده ها رو توی سه مرحله با خمیر کیک مخلوط میکنیم.



دقت کنید که خیلی هم نمیزنیم. به آرومی و با ملایمت فولدش میکنیم. اگر زیاد هم بخوره پف کیک میخوابه.

بعد هم بدون ضربه خوردن توی قالب میریزیم و در فر به مدت 30 تا 50 دقیقه (بسته به نوع فر ) میپزیم.

بلافاصله بعد از پخت هم وارونه قرار میدیم تا پفش نخوابه.

بسیار نرم و خوشمزه و عالیه و خونه بوی خوش پرتقال میگیره.



منبع : http://www.joyofbaking.com/]
دسته بندی ها
دسته بندی نشده

نظرات

  1. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    فریبا جانم شما لطف دارید عزیزم.

    روکشش خامه ی فرم گرفته هست با اسانس پرتقال

    در مورد چرب کردن قالب کلا همه ی کیک هایی که برای درست کردنش مرنگ تشکیل میشه رو نباید قالب چرب بشه. چرا؟ چون مرنگ برای پف کردن احتیاج به تکیه گاه داره. یعنی باید به یه چیزی بچسبه و بالا بیاد. اگر قالب مخصوصا دیواره ها چرب بشه مرنگ لیز میخوره و بالا نمیاد و کیک پف نمیکنه.

    این نکته برای پف کیک های شیفون و اسفنجی حیاتیه.
  2. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    استوره جانم
  3. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    مهسا جونم

    شما اینقدر لطف و محبت داری که واقعا بعضی مواقع شرمنده میشم و کم میارم جواب این همه محبت رو بدم.



    واقعا انگیزه و انرژی میدی و من خیلی دوستت دارم.

    لطفت خیلی زیاده گلم. ازت ممنونم به خاطر این همه خوبی.

    ممنونم از دعای خیری که کردی و محبتی که مثل همیشه بهم دارید و خجالتم میدی.

    واقعا ازت ممنونم گل دوست داشتنی من.
    Hope این نوشته را پسندیده.
  4. malihejoon773 آواتار ها
    • |
    • #
    نقل قول نوشته اصلی توسط fariiiba
    ممنون خانوم از توضیح کاملی که دادید
    خواهش میکنم عزیزم. خوشحالم که دوست داشتید
    باران67 این نوشته را پسندیده.
+ ساخت وبلاگ
عضویت
۱۳۹۲/۰۱/۰۵
محل سکونت
تهران
سن
27
نوشته ها
620
نوشته های وبلاگ
15

محاسبه ي شاخص توده ي بدني

وزن به کيلـو گـرم
قد به سانتي متر

شاخص توده ي بدني
بازه ي وزني مناسب شما