نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
مشاهده RSS Feed

باران67

شیرین کردن زیتون به روش سنتی

به این مطلب امتیاز بدهید




روش تهيه کنسرو زيتون سبز شکسته

طبيعي ترين روش شيرين کردن زيتون که از قديم در مناطق زيتون خيز طارم زنجان مرسوم بوده است، شيرين کردن يا تلخي زدائي بوسيله آب است. البته در اين روش طعم تلخي زيتون کاملاً از بين نمي رود و مزه تلخ در حد کم که مطلوب ذائقه مردم ايران است، وجود دارد.
اين روش به علت عدم مصرف مواد شيميايي طرفداران زيادي دارد. زيرا هم منافعي براي عامل تلخي زيتون در معالجه بعضي از بيماري ها ثابت شده است و هم اينکه خطر افزودني مواد شيميايي (سديم Na-oH) که ممکن است در کنسرو باقي مانده باشد وجود ندارد. يون سديم باقيمانده در زيتون کنسروي براي بيماران فشارخوني مضرر است.

**
قبلا مهسای عزیز در مورد انواع زیتون در رودبار و روش شیرین کردن زیتون بدون مواد شیمیایی پست های مفیدی گذاشتن که با اجازه شون از مطالب ایشون و عکس هاشون برای تکمیل مطلب استفاده میکنم.
مهسا جون ممنونم




روش تهيه زيتون سبز شکسته

1- پس از آنکه ميوه هاي زيتون بر روي درخت به حداکثر رشد خود رسيدند و کمي از حالت رنگ سبز تيره به سبز روشن تغيير رنگ دادند ، ميوه ها را چيده و پس از جداسازي برگ و زيتونهاي نامرغوب و آفت زده، ميوه ها را توسط دستگاهی مخصوص مي شکنند، بطوريکه هسته زيتون سالم بماند و علت شکستن زیتون ،نفوذ آب جهت گرفتن تلخی زیتون میباشد.


نقل قول نوشته اصلی توسط Hope نمایش پست ها





معمولا یه نفر با چوب به درخت زیتون میزنه

زیتونا میریزه زمین..بقیه جمع میکنن..

زیتونا رو جمع کردیم حالا آماده س واسه شکستن..

اگر مقدار زیتون ها کم باشه با سنگ میشکنیم
اگر هم مقدار زیاد باشه میدیم بیرون و با دستگاه میشکنن.


دستگاه شکستن زیتون :

قبل از شکستن زیتون با دستگاه اونا رو به اصطلاح الک میکنن..

یعنی ریز و درشت رو جدا میکنن..این کار رو دستگاه انجام میده..

2 تا عکس از این دستگاه دارم.





زیتونا که تو کیسه س از اون بالا تو دستگاه خالی میکنن..

بعد این میله ها به سمت جلو حرکت میکنن..

از ریز به درشت..زیتون های ریز همون جلو میرن داخل سطل..

درشت ها هم در انتها..




بعد زیتونا رو جدا میشکنن..

من نه عکسی از این دستگاه دارم..نه خودم دیدم..



2- سپس زيتونهاي شکسته شده خوب شسته و درون ظرفي که حداقل دو برابر حجم زيتون گنجايش داشته باشد ريخته و ظرف با آب ساده و سرد پر مي کنند.

من به جای شکستن زیتون ها دو طرف زیتون رو به صورتی که در تصویر میبینین با چاقو برش زدم.
دقت کنین برش رو عمیق و تا هسته بزنین تا اب بتونه در زیتون نفوذ کنه.





3- در مدت 10-7 روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعويض مي نمايند. در اين حالت زيتونها بطور نسبي تلخ زدائي مي شوند. بايد توجه داشت که ظرف آب و زيتون در آفتاب يا مکان گرم نگهداري نشود.
اگر در خلال اين مدت گنديگي زيتون ها مشاهده شد، افزودن کمي نمک توصيه مي شود.



4- بعد از اين مرحله بايد زيتونها را داخل آب نمک 12-10 درصد براي مدت 3 هفته نگهداري نمود. زيتونها با کمک سبدهاي پلاستيکي در زير آب قرار ميگيرند. بجاي سبد ميتوان از توري هاي پلاستيکي مناسب بطوريکه زيتون ها کاملا در آب غوطه ور شوند استفاده کرد.

زیتون ها روی آب میان و برای همین باید به کمک توری یا آبکش زیتون ها رو داخل آب فرو کنیم.
و گر نه زیتون هایی که روی اب و در مرز هوا و اب هستن دچار گندیدگی میشن.

برای حساب کردن در صد آب نمک با این تناسب پیش برین که ده کیلو زیتون ،1 کیلو سنگ نمک یا نمک احتیاج داره



در طي هفته دوم و سوم چنانچه غلظت آب نمک کم شود، بايد تا حدود غلظت فوق اضافه شود . سپس آب نمک را تخليه کرده و مجدداً با آب نمک 3% تا زمان مصرف نگهداري نمود. در بعضي مناطق به نسبت 1% وزن زيتون، محلول سرکه 4% اضافه نموده و زيتون را در آن محلول نگهداري مي کنند. همچنين مي توان سبزيهاي معطر منطقه را نيز به آن اضافه نمود.

اضافه کردن سبزیجات معطر و یا کمی سرکه باعث خوشمزه تر شدن زیتون میشود.

يکي از مصارف زيتونهاي سبز شکسته در تهيه زيتون پرورده مي باشد.


توجه: هرچند روش وزن کردن و رعايت نسبت وزن نمک به آب بسيار ساده است، اما براي تعيين ميزان غلظت دقيق نمک ميتوان از بومه يا غلظت سنج آب نمک هم استفاده نمود. اين وسيله در فروشگاه هاي لوازم آزمايشگاه موجود است.

منبع





نکات:

-همونطور که اول این پست نوشتم،زیتون تهیه شده به این روش کاملا تلخی زدایی نمیشه و تلخی زیتون کمی در اون باقی میمونه
اینکه بتونین این تلخی رو تحمل کنین بستگی به طبع و ذائقه ی شما داره
به طور مثال من و خانواده م که همیشه زیتون شیرین شده کنسروی خوردیم این طعم تلخ رو از زیتون نمیتونیم بپذیریم و الان من موندم زیتونای شیرین شده غیر شیمیاییم که هنوز موفق نشدم کسی رو دور و برم پیدا کنم که یکیشم بخوره و چهره ش تو هم نره



-در تصاویری که از مهسای عزیزم گذاشتم دیدین که زیتون رو از درخت تکوندن و جمع کردن
این کار فقط برای این روش انجام میشه و برای زیتون کنسروی زیتون باید با دست چیده بشه و هیچ آسیبی بهش نرسه


-برای تهیه ی زیتون پرورده نمیتونیم از زیتون کنسروی استفاده کنیم چون هسته ش جدا نمیشه ازش
یا باید زیتون کنسروی بی هسته کارخونه ای تهیه کنین و یا اینکه از زیتون شیرین شده به این روش استفاده کنین.

-زیتونی که برای کنسروی کردن یا تهیه زیتون پرورده استفاده میشه زیتون گوشتی هست که به این شکل هست:





-لینک پست های زیتونی مهسا ی عزیزم:

http://mamisite.com/forum/blog.php?u...AA%D9%88%D9%86




-برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد زیتون لینک زیر را مطالعه بفرمایین:

مقدمه ای در مورد زیتون


بعدا نوشت:

قبلا در مورد روش کار براتون نوشتم

منتها اون موقع نوشتم که خییییلی تلخه و نمیتونم بخورم ازشون

تصمیم گرفتم باز برم سر وقتشون و هر جور شده زیتونی خوشمزه ازشون تحویل بگیرم

خلاصه اینکه بعد از خوندن و شنیدن تجربیات دوستان زیتون هام رو داخل آب نمک گذاشتم و هر روز اب نمک رو عوض کردم.
میزان نمک اب رو هم به قدری ریختم که شوریش رو حس میکردم.نه خیلی شور و نه بی نمک
به اصطلاح خوش نمک میگرفتم.

نمیدونم چند روز شد
یه جورایی امیدی خیلی بهش نداشتم
هر روز تست میکردم ولی همچنان تلخ بودن
منتها یه روزی در کمال ناباوری ازشون خوردم و دیدم


بلههههه
نه تنها شیرین بود،بلکه طعم اصلی زیتون هم در همون حال میداد...
تو عمرم زیتون به این خوشمزگی نخورده بودم
الان عاااشقشم
چیزی دیگه نمونده و تقریبا تموم شدن

لازم به ذکره هییییچ رگه تلخی نداره چون اگه داشت نمیتونستم بخورم.
zahra113, zeitoon2 و میس مهسا این نوشته را پسندیده.

آپدیت شده ۱۳۹۴/۰۷/۲۲ در ۰۹:۴۳ بعد از ظهر توسط باران67

دسته بندی ها
آشپزی ، خانمانه های مطبخ ، انواع ترشی و شور

نظرات

  1. zeitoon2 آواتار ها
    • |
    • #
    یا با کمال میل پذیرای زیتونهای تلخ شما هستیم!!! یعنی الان فقط تو فکرم زیتون خام پیدا کنم!!دوستان کمک تو تهران سراغ داریییییییییییییییییییید؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    باران67 این نوشته را پسندیده.
  2. باران67 آواتار ها
    • |
    • #
    نقل قول نوشته اصلی توسط zeitoon2
    یا با کمال میل پذیرای زیتونهای تلخ شما هستیم!!! یعنی الان فقط تو فکرم زیتون خام پیدا کنم!!دوستان کمک تو تهران سراغ داریییییییییییییییییییید؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    عزیزمی. قابل شما رو نداره کاش میشد تقدیمتون کنم
    zeitoon2 این نوشته را پسندیده.
  3. zeitoon2 آواتار ها
    • |
    • #
    ممنون عزیزم....نوش جان !درصدد هستم برم رودبار پیدا کنم زیتون خام
    باران67 این نوشته را پسندیده.
  4. باران67 آواتار ها
    • |
    • #
    زیتون جان عزیز دلم انشاا.. پیدا میکنی فدات شم.
    فقط ممکنه مسخره ت کنن یا بگن کار تو نیست و نمیشه و اینا
    اصلا گوش نکن
    میبینی که چقد آسونه
    هیچ روش سخت و خاصی نداره
    فقط حوصله میخاد و عشق
    که مطمئنا شما داری
+ ساخت وبلاگ
عضویت
۱۳۹۲/۰۸/۰۶
محل سکونت
نجف اباد اصفهان
سن
30
نوشته ها
5,808
نوشته های وبلاگ
1,094

محاسبه ي شاخص توده ي بدني

وزن به کيلـو گـرم
قد به سانتي متر

شاخص توده ي بدني
بازه ي وزني مناسب شما